Confederația de fotbal din America de Nord, America Centrală și Caraibe (CONCACAF) s-a arătat deschisă către ideea lansată de FIFA de a organiza Cupa Mondială la fiecare doi ani, cu condiția ca aceasta să creeze o structură mai echilibrată pentru acest sport la nivel global.
CONCACAF a precizat că recunoaşte meritele elaborării unui nou calendar al fotbalului, dacă asta înseamnă mai puţine ferestre internaţionale, mai puţine călătorii pentru jucători şi mai multe meciuri competitive decât amicale.

Cupa Mondială de fotbal din 2 în 2 ani, idee susținută în Asia și în zona CONCACAF

Fotbal
Mbappe l-a întrebat pe Ibrahimovic dacă să meargă sau nu la Real Madrid! Ce a răspuns suedezul
ACUM 11 MINUTE
Congresul FIFA a votat efectuarea unui studiu de fezabilitate cu privire la organizarea Cupelor Mondiale masculine şi feminine la fiecare doi ani, o propunere care întâmpină opoziţie, însă CONCACAF a solicitat consultări mai ample cu părţile interesate.
"Vom continua să analizăm aceste propuneri în mod constructiv, cu mintea deschisă şi în spiritul angajamentului pozitiv. În timp ce concentrarea imediată a CONCACAF este asupra propriei regiuni, noi credem totodată în importanţa de a face parte din familia globală a fotbalului şi vom asculta opiniile legate de fotbal ale părţilor interesate din celelalte regiuni ale lumii", a subliniat organizaţia.
https://i.eurosport.com/2021/09/06/3214119.jpg
Recent, propunerea organului de conducere FIFA de a organiza Cupa Mondială la fiecare doi ani, în loc de patru, a primit sprijin din partea a patru federații de fotbal din Asia de Sud, care susțin că va stimula dezvoltarea jocului în regiune.
Bangladesh, Maldive, Nepal și Sri Lanka au declarat într-o declarație comună că se numără printre cele 166 de federații naționale care au votat în favoarea acestei decizii a Congresului.
"Decalajele de patru ani între două ediții ale Cupei Mondiale FIFA sunt prea mari, iar fereastra de oportunități este prea mică. Sunt împiedicate astfel generații întregi de talente", au spus federațiile.
"Mai puțin de un sfert din actualele asociații membre AFC (n.r. Confederația Asiatică) au fost reprezentate în aproape un secol la turneele finale ale Cupei Mondiale FIFA, în contextul în care aceste turnee sunt adevăratele motoare ale dezvoltării", au mai precizat cele patru federații naționale.

UEFA ȘI CONMEBOL se opun propunerii FIFA

În schimb, UEFA și Confederaţia sud-americană de fotbal (CONMEBOL) se opun propunerii FIFA. Sud-americanii au considerat-o neviabilă, susținând că ar genera o supraîncărcare a calendarului internaţional.
Uniunea europeană de fotbal (UEFA) a respins la rândul ei această idee, preşedintele său, Aleksander Ceferin, avertizând că ţările europene ar putea boicota Cupa Mondială dacă FIFA va merge mai departe cu ideea de a o transforma într-un eveniment bienal.
Sursa: Agerpres
Romanian Liga I
CSU Craiova - Rapid 1-0 | Oltenii au obținut o victorie mare în primul deby din Liga 1 al anului
ACUM 2 ORE
Fotbal
Rezumatul partidei Southampton - City! "Sfinții" au obținut un punct mare, rezistând eroic pe final
ACUM 2 ORE