Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Adrian Porumboiu acuză o gafă a UEFA și FIFA în privința nedelegării lui Istvan Kovacs la centru

Eurosport
DeEurosport

Publicat 02/12/2022 la 11:14 GMT+2

Istvan Kovacs nu a primit până acum nicio delegare la centru la vreo partidă din faza grupelor de la Campionatul Mondial din Qatar, fiind de fiecare dată doar rezervă, însă e sprijinit de foștii arbitri români, care consideră o greșeală ceea ce i se întâmplă centralului din Carei.

Istvan Kovacs

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Chiar dacă a fost un motiv de mândrie pentru români faptul că avem un reprezentant al fotbalului românesc la Cupa Mondială din Qatar, măcar în arbitraj dacă la fotbal încă nu ne putem ridica la nivelul așteptat, Istvan Kovacs nu a apucat încă să oficializeze vreo partidă și nici nu va avea ocazia să o mai facă în faza grupelor, fiind delegat de 7 ori până acum ca arbitru de rezervă.
Kovacs are parte de susținere din țara sa natală, mai multe voci importante din istoria arbitrajului românesc fiind de părere că decizia ca cel mai bine cotat arbitru român să nu fie delegat la centrul niciunui meci din faza grupelor fiind o gafă din partea organizatorilor. Ultimul pe această listă este Adrian Porumboiu, care consideră că e nedrept ca Istvan Kovacs să rămână singurul arbitru european fără meci la centru, cu toate că este unul dintre cei mai buni care au făcut deplasarea în Orientul Mijlociu.

Adrian Porumboiu, încrezător că Istvan Kovacs va fi delegat în cele din urmă la CM din Qatar

Într-o intervenție în cadrul Pro Arena, fostul arbitru Adrian Porumboiu a vorbit despre situația ingrată în care se află arbitrul român Istvan Kovacs, fiind singurul arbitru european care nu a condus nicio partidă din Qatar de la centru, cu toate că este unul dintre cei mai apreciați cavaleri ai fluierului din Europa.
Ba mai mult, Porumboiu spune că este o gafă a UEFA și FIFA nedelgarea lui Kovacs la centrul vreunei partide din faza grupelor și i se pare greu de crezut că arbitrul născut în Carei va primi totuși un meci la Cupa Mondială în fazele eliminatorii, având în vedere că până acum a avut doar statutul de al 4-lea oficial.
"Am crezut și parcă mai cred că o să-i dea un joc. Varianta că a fost selecționat ca arbitru-suport nu stă în picioare. Dacă era delegat singur, acceptam varianta asta, dar în momentul în care sunt delegați și ceilalți doi arbitri din brigadă, mi se pare neverosimil la nivelul UEFA și FIFA.
Dacă l-au convocat cu întreaga echipă, trebuiau să-l delege și pe el. Dacă ei fac astfel de greșeli, mi se par de neacceptat. În momentul în care un arbitru este selecționat cu întreaga echipă, de ce i-au mai chemat pe cei doi asistenți? Cred că, fără să exagerez, Kovacs este printre primii trei-patru arbitrii care sunt prezenți în Qatar.
Istvan Kovacs a ajuns la punct în care, dacă a fost selecționat, trebuia să arbitreze. Mă îndoiesc că îi vor da un meci din fazele eliminatorii dacă nu a condus în grupe. Mi-e greu să cred", a declarat Adrian Porumboiu.
Citește și:

Parcursul lui Istvan Kovacs la Mondialul din Qatar

Istvan Kovacs este primul arbitru român care este convocat la un Campionat Mondial după o pauză de 36 de ani, însă se pare că nu are norocul de a oficializa momentan o partidă, cu toate că a avut delegări la 7 dintre cele 20 de jocuri disputate până acum din cadrul grupelor.
Până acum, Kovacs a avut statutul de al 4-lea oficial la 7 partide din faza grupelor, printre care și cea care a deschis turneul final qatarez. Iată partidele în care românul a fost arbitru de rezervă:
  • Qatar 0-2 Ecuador
  • Uruguay 0-0 Coreea de Sud
  • Argentina 2-0 Mexic
  • Spania 1-1 Germania
  • Ecuador 1-2 Senegal
  • Arabia Saudită 1-2 Mexic
  • Croația 0-0 Belgia
Astfel, cum Istvan Kovacs nu este pe lista delegărilor la ultimele 4 partide din faza grupelor, ce se vor disputa astăzi, rămâne de văzut dacă răbdarea acestuia va fi "răsplătită" în fazele eliminatorii, pentru că alături de el, în Qatar au făcut deplasarea și asistenții Vasile Marinescu și Ovidiu Artene.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo