Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Amrabat, "îmbătat" de succesul cu Spania. Ce memeuri a distribuit pe social media, după meci

Eurosport
DeEurosport

Publicat 07/12/2022 la 09:46 GMT+2

Maroc a eliminat Spania de la Campionatul Mondial în urma loviturilor de la 11 metri, avansând astfel în sferturile de finală, iar bucuria africanilor a fost una la cote înalte, atât în tribune, cât și printre jucătorii lui Regragui. Amrabat a continuat "petrecerea" și pe Instagram, după ce a distribuit mai multe imagini amuzante.

Sofyan Amrabat defensive midfield of Morocco and ACF Fiorentina celebrates victory after the FIFA World Cup Qatar 2022 Group F match between Canada and Morocco at Al Thumama Stadium on December 1, 2022.

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Maroc a doborât și eliminat campioana mondială din urmă cu 12 ani din optimile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar, iar la finalul partidei, după ce s-a încheiat seria de penalty-uri, s-a declanșat o imensă bucurie în tribune și în tabăra africanilor.
Marocanii n-au primit gol împotriva Spaniei nici măcar de la loviturile de departajare și au bifat o nouă surpriză a acestui turneu final, avansând în faza sferturilor. La final, fotbaliștii lui Regragui au celebrat alături de fani, de familie, dar se pare că bucuria a continuat și când fotbaliștii au intrat pe conturile lor de social media.

Sofyan Amrabat a continuat celebrarea pe Instagram

În vârstă de 26 de ani, Sofyan Amrabat a distribuit pe contul său de Instagram mai multe meme-uri create după surpriza reușită de marocani, în unele dintre ele fiind văzut drept un "erou", pentru că a reușit să țină la respect linia de mijloc a ibericilor, cu Pedi, Gavi și Sergio Busquets, toți legitimați la FC Barcelona.
După isprava istorică reușită cu naționala Marocului, Amrabat nu s-a ferit să distribuie către ai săi peste 1,3 milioane de urmăritori mai multe mesaje amuzante, asta după ce a avut o prestație foarte bună.
"Sunt foarte emoționat. Era o necunoscută dacă voi putea să joc în acest meci, pentru că noaptea trecută am stat până la 3 dimineața cu fizioterapeutul și mi s-a făcut și o injecție înaintea partidei.
Nu pot să-mi abandonez colegii și țara", a declarat Amrabat după meciul cu Spania.
Sofyan Amrabat este legitimat la Fiorentina și este cotat la 10 milioane de euro conform Transfermarkt, însă după prestațiile pe care le-a avut până acum, cu siguranță va fi printre mijlocașii curtați din fotbalul european în perioada de transferuri din iarnă.
Citește și:

Performanță istorică pentru naționala Marocului

Grație meciului foarte bun făcut aseară în fața Spaniei, cu momente în care și-au surprins adversarii și cu un portar în mare formă, Maroc a trimis acasă una dintre favorite, după ce a reușit să facă același lucru și în faza grupelor, lăsând Belgia pe locul al 3-lea. Bono a fost desemnat omul meciului după ce a parat două dintre loviturile de la 11 metri executate de iberici, iar bucuria a atins cote înalte atât în tribunele Education City Stadium din Al Rayyan, cât și în întreaga lume, în comunitățile marocane.
Eliminând Spania, africanii s-au calificat în premieră în sferturile de finală ale unui Campionat Mondial, fiind totodată a 2-a oară în istorie când selecționata Marocului trece de faza grupelor la un astfel de turneu final, după ediția din 1986, organizată în Mexic.
Totodată, Maroc a devenit prima țară africană din istorie care reușește să își mențină poarta intactă în 3 meciuri diferite la o Cupă Mondială, după ce a remizat cu Croația 0-0 și a învins Belgia cu 2-0. Singurul gol primit de marocani a fost împotriva Canadei și acela a fost un autogol înscris de fundașul lui West Ham United, Nayef Aguerd.
Mai mult, Maroc este prima selecționată de pe continentul african care reușește să câștige la loviturile de la 11 metri în cadrul unui Mondial și este doar a 4-a țară africană care prinde sferturile de finală.
Așadar, pentru marocani urmează o nouă provocare, pentru că dacă vor să ajungă în penultimul act competițional, trebuie să treacă de Portugalia, care a învins cu 6-1 Elveția în optimi. Partida se va juca sâmbătă, pe Al Thumama Stadium din Doha, de la ora 17.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol