Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Anglia a început mai bine ca niciodată un Mondial! Recordurile stabilite de Southgate și echipa sa

Nicu Savin

Publicat 21/11/2022 la 17:54 GMT+2

Anglia s-a distrat la debutul în Qatar, învingând Iranul cu 6-2. Victoria categorică a reprezentativei Albionului a marcat o serie de borne impresionante atinse de selecționerul Gareth Southgate și de jucătorii săi.

DOHA, QATAR - NOVEMBER 21: Gareth Southgate, Head Coach of England applauds fans after the FIFA World Cup Qatar 2022 Group B match between England and IR Iran at Khalifa International Stadium on November 21, 2022 in Doha, Qatar. (Photo by Marc Atkins/Gett

Credit imagine: Getty Images

Al doilea meci de la Cupa Mondială din Qatar a fost unul plin de evenimente. Anglia a învins fără drept de ape Iranul, scor 6-2, ceea ce reprezintă cel mai bun start la un Mondial pentru reprezentativa Albionului.
Englezii nu reușiseră până în prezent să câștige la mai mult de două goluri diferență niciun meci de debut la un Campionat Mondial. De asemnea, este pentru a 2-a oară în istorie când Anglia marchează de 6 ori într-un meci. Singura dată când s-a mai reușit această performanță a fost acum 4 ani, la victoria 6-1 contra reprezentativei din Panama.
Conform statisticienilor de la Opta, succesul de azi a fost al 9-lea obținut de englezi cu Southgate pe bancă la un turneu final major, Mondial sau European. Astfel, Southgate a devenit cel mai titrat selecționer al Angliei din acest punct de vedere, depășindu-l pe Sir Alf Ramsey, care avea 8 succese la marile competiții.

Jack Grealish a intrat în istoria Mondialelor, după golul marcat împotriva Iranului

Ultimul gol al Angliei, marcat de Jack Grealish, a intrat și el în istoria Mondialelor. Până când atacantul lui City a trimis mingea în poartă, englezii au înșiruit 35 de pase, record absolut din 1966 încoace, de când sunt înregistrate asemenea statistici.
La fel ca Grealish, Marcus Rashford și-a trecut numele pe lista marcatorilor din postura de rezervă. Doar că jucătorul lui United a făcut-o după doar 49 de secunde de la intrarea pe teren, ceea ce reprezintă al 3-lea cel mai rapid gol marcat de un jucător intrat pe parcursul unui meci la Campionatul Mondial.
În prima repriză a meciului cu Iran, Anglia a legat 366 de pase, a 2-a performanță de acest gen din istorie, după cea a Spaniei din urmă cu 4 ani. În prima repriză a duelului cu Rusia, ibericii au pasat de 395 de ori. În schimb, Iran a avut doar 46 de pase exacte, mai puțin decât a reușit orice altă echipă în prima repriză a unui meci de la Cupa Mondială.
Anglia are în componență o mulțime de jucători tineri de mare valoare, iar aceștia au ieșit la rampă în duelul cu Iranul. Jude Bellingham a devenit al doilea cel mai tânăr marcator englez la un Mondial, după Michael Owen (două goluri în 1998, când nu avea încă 19 ani). La nici 22 de ani, Bukayo Saka a semnat o dublă, astfel că pentru prima dată în istorie când doi jucători de 21 de ani sau mai puțin marchează pentru Anglia într-un meci de la un turneu final.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo