Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Anglia a stabilit planul anti-Mbappe. De doi ani lucrează "Three Lions" la asta

Cristian Mihală

Actualizat 08/12/2022 la 08:23 GMT+2

Anglia - Franţa este marele derby al sferturilor Cupei Mondiale, formaţia lui Southgate având o misiune extrem de complicată în faţa lui Mbappe şi a Franţei, campioana mondială din 2018. Southgate şi-a făcut temele şi ştie cum poate fi oprit atacantul lui PSG.

Kylian Mbappé

Credit imagine: AFP

Kylian Mbappe este, până acum, omul Campionatului Mondial. A înscris deja 5 goluri în Qatar şi a ajuns la 9 reuşite la CM, depăşind nume uriaşe, precum Maradona, Cristiano Ronaldo, Thierry Henry, Rivaldo, Ronaldo, Kempes, Roberto Baggio, Paolo Rossi, David Villa sau Eusebio în topul celor mai multe reuşite la Mondiale. Are acelaşi număr de goluri cu Messi, dar are cu 3 turnee finale mai puţin disputate.
Pentru a ajunge să câştige trofeul, aşa cum visează din 1966, "Three Lions" trebuie să îl oprească pe Mbappe, iar planul e unul conturat de mult timp. Încă din 2020, când era de aşteptat ca Franţa şi Anglia să se întâlnească la Euro, Southgate a gândit o strategie în acest sens. Din cauza pandemiei, turneul final s-a amânat cu un an, apoi "cocoşii" au ieşit prematur din competiţie, astfel că duelul nu a mai avut loc.
Concret, The Independent notează că stafful tehnic al englezilor nu va miza atât pe stoparea lui Kylian, fiind conştient că acest lucru nu oferă garanţii, cât pe exploatarea flancului în care acesta acţionează. Concret, Walker va avea ca unică sarcină să îi facă marcaj starului lui PSG, dar Bukayo Saka (probabil titularul în banda dreaptă a "Celor 3 Lei") nu va veni foarte des la dublaj, ci va avea sarcini preponderent ofensive. Cu alte cuvinte, se va încerca la maximum să se profite de pe urma fragilităţii în apărare a flancului stâng al Franţei, în contextul în care Mbappe nu se repliază atât de des.
Tactica e una inspirată din strategia abordată de Chelsea în 2012, în semifinala de Champions League cu Barcelona. "Albaştrii" au mers mai departe cu 3-2 la general, aplicând pe Camp Nou exact o tactică de genul acesta: ştiind că Messi va fi greu de oprit, au contracarat cu un jucător ofensiv care să exploateze la maximum lipsa de ajutor dată în defensivă de starul argentinian.

Walker, pregătit de duelul cu Mbappe în Anglia - Franţa

"Paznicul" lui Mbappe va fi Kyle Walker, fundaşul dreapta al celor de la City. Accidentat înainte de Cupa Mondială, englezul a început turneul final ca rezervă, Southgate preferându-l pe Trippier. Odată ce forma fizică i-a permis, fostul apărător de bandă al lui Spurs şi-a reluat locul în primul "11" şi acum e gata de una dintre cele mai grele bătălii din cariera sa.
După ce britanicii au fost asaltați cu întrebări legate de cum îl vor stopa pe atacant, răspunsul fotbalistului de la City a fost următorul: "Meciul nu este Anglia VS Mbappe, este Anglia VS Franța. Vom oferi respect, dar nu îi voi întinde un covor roșu ca să înscrie. Este acum ori niciodată pentru că dacă pierdem mergem acasă. Înțeleg ce trebuie să fac și asta înseamnă să îl opresc (n.r. pe Mbappe). Probabil este mai ușor să zic asta decât să o fac, dar nu mă subestimez.
Am întâlnit jucători incredibili înainte, deci tratez asta ca pe orice alt meci. Îi voi oferi respectul pe care îl merită, dar nu foarte mult, pentru că aici este Anglia. Niciun jucător nu face o singură echipă. Ăsta nu e tenis, nu este un sport individual".
Meciul Anglia-Franța, care închide faza sferturilor de finală, are loc sâmbătă de la ora 21:00.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo