Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Anglia și SUA își continuă aventura în Qatar! Se cunosc deja primele două optimi de la Mondial

Nicu Savin

Publicat 29/11/2022 la 23:03 GMT+2

Anglia a câștigat cu 3-0 în fața Țării Galilor și a terminat pe prima poziție în grupa B de la Campionatul Mondial din Qatar. Alături de englezi, în optimi a avansat și reprezentativa Statelor Unite, care a învins Iranul într-un meci decisv, scor 1-0. Așadar, se știu primele două dueluri din faza eliminatorie: Anglia - Senegal și Olanda - SUA.

Rashford esulta per il gol in Galles-Inghilterra - Mondiali 2022

Credit imagine: Getty Images

Olanda și Senegal au terminat pe primele două locuri în grupa A de la Mondial și în această seară și-au aflat adversarele din optimi. Anglia și SUA sunt cele două echipe care au avansat mai departe din grupa B.
Anglia avea nevoie de minim o remiză în duelul britanic cu Țara Galilor, iar Southgate a trimis în teren cea mai bună echipă. Diferența de valoare și-a spus cuvântul încă din prima repriză, dar la pauză s-a intrat la egalitate, 0-0. Englezii au dominat autoritar, dar nu și-au creat foarte multe ocazii de a marca. Cea mai mare i-a aparținut lui Rashford, care în minutul 10 nu l-a putut învinge pe Ward din situație de unu la unu.
Atacantul lui Manchester United și-a luat revanșa la 5 minute de la reuluare, când a dezghețat tabela cu o execuție impecabilă din lovitură liberă. La doar două minute distanță, Foden a făcut 2-0 din pasa lui Harry Kane și soarta meciului era decisă.
Englezii nu au redus totuși din turație, iar Rashford a mai marcat o dată în minutul 68, după finalizând cu stil o pasă lungă a lui Kalvin Phillips. A fost o reușită specială pentru fotbalul englez, deoarece a fost golul cu numărul 100 la un turneu final.
Cu obiectivul deja îndeplinit, Anglia nu a mai forțat prea mult în ultimele 25 de minute și s-a terminat 3-0, un rezultat perfect realist ținâdn cont de ceea ce s-a întâmplat pe teren.
Așadar, Anglia și-a respectat statutul de favorită în această grupă și a terminat pe primul loc. Astfel, naționala celor "Trei Lei" a evitat un duel cu Olanda în optimi, acolo unde va da peste reprezentativa Senegalului, campioana Africii. Partida va avea loc pe 4 decembrie.

SUA - Iran 1-0 | Americanii au câștigat meciul decisiv și își continuă aventura în Qatar

Celălalt meci al grupei a fost unul cu calificarea pe masă, iar asta s-a văzut din determinarea cu care SUA și Iran au jucat. "Perșii" aveau nevoie de un egal pentru a trece pentru prima dată în istorie de grupe la un Mondial, dar americanii au făcut cel mai bun meci de la această ediție și au obținut victoria care pentru ei era obligatorie.
Încă din prima repriză, SUA a fost mai prezentă în atac, iar insistențele au dat roade în minutul 38. Christian Pulisic a deschis scorul cu o execuție simplă de la marginea careului mic, după o minge așezată ideal cu capul de Serginho Dest. Jucătorul lui Chelsea s-a și accidentat la faza golului, iar la pauză a fost înlocuit.
Scorul pauzei putea fi 2-0, dar golul marcat de Weah în prelungirile primei părți a fost anulat pentru un off-side minuscul.
În repriza secundă, iranienii au riscat mai mult și au avut câteva șanse de egalare. Cea mai bună i-a aparținut lui Saman Ghoddos, care în minutul 65 a trimis puțin alături dintr-o poziție aproape perfectă în interiorul careului. Jucătorii lui Carlos Queiroz au dat totul spre final, dar inspirația le-a lipsit cu desăvârșire în ultimii 20 de metri, iar americanii au absorbit fără prea mari emoții presiunea la care au fost supuși. În al 3-lea dintre cele 9 minute ale prelungirilor, o fază fixă putea aduce izbânda pentru iranieni, dar lovitura de cap a lui Pouraliganji a trecut puțin pe lângă poartă. Nu a fost ultima șansă pentru asiatici de a marca golul care i-ar fi trimis în optimile de finală. La una dintre ultimele faze, iranienii au cerut penalty, dar Mateu Lahoz nu a rămas imprsionat de proteste și a lăsat jocul să continue.
S-a terminat 1-0 pentru americanii, care termină astfel pe locul secund în grupă și se vor duela cu Olanda în prima optime de la acest Mondial, pe 3 decembrie. SUA a înregistrat cea mai bunp perormanță a sa la un Campionat Mondial în 2022, când a ajuns până în sferturile de finală, unde a pierdut greu în fața Germaniei (0-1).
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo