Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Argentina, debut cu stângul în Qatar! Arabia Saudită a pus capăt seriei fără înfrângeri a "pumelor"

Alex Masgras

Actualizat 22/11/2022 la 14:18 GMT+2

Arabia Saudită a învins Argentina în primul meci al zilei de la Cupa Mondială din Qatar. Dacă sud-americanii au deschis scorul prin Messi, care a înscris din lovitură de la 11 metri, saudiții au întors după două goluri superbe în debutul primei reprize.

Lionel Messi of Argentina looks dejected during the FIFA World Cup Qatar 2022 Group C match between Argentina and Saudi Arabia

Credit imagine: Getty Images

În minutul 8 al partidei, Paredes a căzut în careu, iar arbitrul Vincic s-a dus imediat să verifice reluările. După consultarea VAR, slovenul a acordat lovitură de la 11 metri pentru Argentina, transformată fără emoții de Lionel Messi.
În urma acestei reușite, Messi a devenit primul argentinian din istorie care a înscris în patru ediții de Cupă Mondială diferite (2006, 2014, 2018, 2022). El i-a depășit în acest clasament pe Diego Maradona (1982, 1986, 1990) și pe Gabriel Batistuta (1994, 1998, 2002).
Prima repriză a fost rezervată însă golurilor anulate ale Argentinei. În primele 45 de minute, echipa lui Lionel Scaloni a avut nu mai puțin de trei goluri anulate din cauza unor poziții de offside. Primul gol anulat a fost cel al lui Messi, în minutul 23, după care au urmat reușitele anulate ale lui Lautaro Martinez din minutele 30 și 36.
Începutul reprizei secunde a fost unul de coșmar pentru sud-americani. Arabia Saudită a reușit să preia conducerea în doar câteva minute. Egalitatea a fost restabilită în minutul 48 de Saleh Al Shehri, după care a urmat reușita superbă a lui Salem Al Dawsari.
Argentina a căutat revenirea în partidă, fără succes însă. Finalul partidei a fost marcat de accidentarea lui Al Shahrani, care a primit un genunchi în plină figură din partea portarului Arabiei Saudite.
Citește și:

Arabia Saudită, victorie în fața Argentinei la Cupa Mondială

Argentina nu a mai pierdut primul meci la Cupa Mondială din 1990, atunci când a fost învinsă de Camerun. Pe 3 iulie 2019, în semifinalele Copa America, Argentina pierdea în fața Braziliei. De atunci au urmat 36 de partide fără înfrângere.
În ceea ce o privește pe Arabia Saudită, aceasta este a patra victorie a sa la Cupa Mondială. Până acum, Arabia Saudită a mai câștigat partidele cu Maroc și Belgia (1994) și cu Egipt (2018).
Mexic-Polonia, cealaltă partidă a Grupei C, se va juca tot astăzi, de la ora 18:00.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo