Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Argentina, în semifinalele Cupei Mondiale! Naționala lui Messi a învins Olanda la penalty-uri, unde Martinez a strălucit

Bianca Dumitru

Publicat 09/12/2022 la 23:58 GMT+2

Argentina a obținut calificarea în semifinalele Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022, după ce a învins Olanda la loviturile de la 11 metri, la finalul celor 90 de minute regulamentare de joc tabela indicând 2-2.

Argentina's defender #26 Nahuel Molina (L) celebrates with teammates after scoring his team's first goal, following a pass by Argentina's forward #10 Lionel Messi, during the Qatar 2022 World Cup quarter-final football match between The Netherlands and Ar

Credit imagine: Getty Images

Argentina s-a impus, în această seară, cu scorul de 3-2 în fața Olandei, după loviturile de departajare, și a obținut calificarea în semifinalele Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022.
Duelul a fost destul de echilibrat, sud-americanii conducând doar la numărul de ocazii de gol și de șuturi pe poartă. Prima șansă de gol a argentinienilor a fost semnată, în minutul 5, de Rodrigo de Paul, care a trimis un șut din afara careului, mingea fiind respinsă de defensiva olandeză.
În minutul 18, Berwijn a încercat să preia mingea în apropierea porții lui Martinez, dar portarul a intervenit foarte bine și a îndepărtat pericolul. După doar 3 minute, Depay a primit balonul în careu de la Ake, dar a fost deposedat înainte de a șuta.
În minutul 22, Messi a trecut pe lângă gol după un șut din afara careului, mingea trecând peste poartă. Ulterior, în minutul 24, Bergwijn a șutat și el pe lângă poarta lui Martinez.
Primul gol al partidei a fost marcat în minutul 35. Molina și-a trecut numele pe tabelă după o pasă foarte bună a lui Messi. Fotbalistul legitimat la Atletico Madrid a reușit, astfel, primul său gol în tricoul naționalei Argentinei.
Citește și:

Olanda a egalat Argentina în minutul 90+11

Până la pauză, ambele echipe au mai avut câte o ocazie de gol, dar scorul a rămas 0-1. În startul reprizei secunde, argentinienii și-au intensificat asaltul la poarta lui Noppert. Acuna și Rodrigo de Paul au încercat să înscrie, dar mingea a fost respinsă de fiecare dată.
În minutul 63, Messi a executat o lovitură liberă de la marginea careului, dar balonul nu a prins spațiul porții, trecând puțin peste bara transversală.
Căpitanul sud-americanilor și-a trecut numele pe tabelă în minutul 73, transformând impecabil o lovitură de la 11 metri acordată după un fault al lui Dumfries asupra lui Acuna.
În minutul 83, olandezii au reușit să revină în joc, grație unui gol marcat de Weghorst, cu capul, după o centrare a lui Berghuis. După doar două minute, Berghuis a trimis un șut puternic care le-a dat emoții fanilor argentinieni, dar mingea a fost respinsă.
Cu doar câteva secunde înainte de fluierul final, olandezii au reușit totuși să restabilească egalitatea, în urma unei lovituri libere executate de Koopmeiners. Balonul a ajuns la Weghorst, care l-a trimis pe jos direct în poartă.
Astfel, meciul a ajuns în prelungiri, acolo unde deși au avut numeroase ocazii, niciuna dintre echipe nu a putut să înscrie. Învingătoarea avea, așadar, să fie decisă după loviturile de la 11 metri.
La loteria penalty-urilor, pentru Argentina au înscris Messi, Paredes, Montiel și Lautaro Martinez, în timp ce Fernandez a ratat, șutând pe lângă poartă. Pentru Olanda au marcat Koopmeiners, Weghorst și De Jong, în timp ce Van Dijk și Berghuis au ratat, Martinez parându-le șuturile și ajutându-și echipa să ajungă în semifinale.

Argentina - Croația, în semifinalele Cupei Mondiale din Qatar

În urma acestui rezultat, naționala lui Lionel Messi s-a calificat pentru a șasea oară în istorie în semifinalele Cupei Mondiale, acolo unde o va înfrunta de această dată pe Croația, echipă care a reușit astăzi să o elimine pe Brazilia, în urma loviturilor de departajare.
Cele două echipe s-au mai înfruntat de cinci ori până acum de-a lungul timpului, dar doar două partide au fost oficiale. Acestea s-au jucat la edițiile din 1998 și 2018 ale Cupei Mondiale, primul meci fiind câștigat de argentinieni cu 1-0, iar cel de-al doilea fiind adjudecat de croați, cu 0-3.
Duelul dintre Argentina și Croația va avea loc marți, 13 decembrie, de la ora 21:00.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol