Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Argentina, prima finalistă din Qatar! Messi și Alvarez au fost eroii "pumelor" în semifinala cu Croația

Alex Masgras

Publicat 13/12/2022 la 22:56 GMT+2

Argentina s-a calificat în finala Cupei Mondiale din Qatar, după victoria cu 3-0 în fața Croației. Messi și Alvarez de două ori au înscris pentru selecționata "pumelor", care revine în ultimul act al Cupei Mondiale.

Lionel Messi et Julian Alvarez, grands artisans du succès de l'Argentine sur la Croatie

Credit imagine: Getty Images

Argentina s-a calificat pentru a șasea oară în finala Cupei Mondiale de fotbal. Sud-americanii s-au impus astăzi în prima semifinală din Qatar, după ce au învins Croația cu 3-0. Lionel Messi și Julian Alvarez, autorul unei duble, au fost marcatorii pentru echipa condusă de Lionel Scaloni.
Prima fază cu adevărat periculoasă a partidei a venit în minutul 26, atunci când Enzo Fernandez a șutat din afara careului, dar balonul a fost respins de Livakovic de la rădăcina barei.
Câteva minute mai târziu, Ivan Perisic a primit mingea în careu, pe partea stângă, dar șutul său a fost complet ratat, iar mingea s-a dus mult peste poarta apărată de Martinez.
În minutul 33, Julian Alvarez a rămas singur cu Livakovic. Atacantul lui Manchester City a trimis balonul pe lângă portarul croat, dar a fost faultat de acesta, iar Orsato a arătat punctul cu var. Un minut mai târziu, Messi l-a învins pe eroul Croației din ultimele meciuri cu un șut perfect de la 11 metri, în meciul cu numărul 25 pe care îl dispută la Cupa Mondială.
Reușita lui Messi care a deschis scorul în prima semifinală de la Cupa Mondială a reprezentat și golul cu numărul 11 al starului de la PSG la Cupa Mondială. Cu acest gol, el l-a depășit pe Gabriel Batistuta în topul all-time al marcatorilor Argentinei.
În minutul 39, Argentina a majorat diferența. Echipa lui Scaloni a respins mingea după un corner al croaților, Julian Alvarez a plecat din propria jumătate și a făcut o cursă memorabilă, până în careul lui Livakovic. Doi fundași croați au încercat să îl deposedeze, dar de fiecare dată mingea a rămas la argentinian, care l-a învins în cele din urmă pe portarul lui Dinamo Zagreb.
Înainte de pauză, diferența de scor putea fi și mai mare. În minutul 43, lovitura de cap a lui Mac Allister a fost respinsă de Livakovic, iar Argentina a trebuit să se mulțumească numai cu un corner.

Lionel Messi, gol fază superbă la al doilea gol marcat de Julian Alvarez

Prima repriză s-a încheiat la poarta lui Martinez. În primă fază, portarul lui Aston Villa a respins o minge periculoasă, după care Juranovic a trimis în plasa laterală din unghi.
În minutul 58, Messi a combinat frumos cu un coechipier în interiorul careului, dar șutul său din unghi, la colțul scurt, a fost apărat de Livakovic.
În minutul 64, Croația a avut o șansă uriașă de a reveni în partidă. Modric a executat o lovitură liberă de pe partea stângă, dar Lovren nu a reușit să reia cum trebuie dintr-o poziție excelentă, iar Martinez a îndepărtat imediat pericolul.
În minutul 69, Lionel Messi a arătat din nou de ce este unul dintre cei mai buni jucători din toate timpurile. Pe partea dreaptă, argentinianul a luat pe cont propriu o acțiune în fața lui Gvardiol, unul dintre cei mai lăudați jucători croați de la acest turneu final. Messi a trecut superb de croat, a intrat în careu și i-a pasat în fața porții lui Alvarez, care a realizat dubla.
Mac Allister își putea trece și el numele pe lista marcatorilor în minutul 83, la o fază în care apărarea croaților nu a mai răspuns, dar șutul jucătorului de la Brighton s-a dus pe lângă poarta apărată de Livakovic.
În minutul 85, Croația putea marca golul de onoare. Perisic a prelungit o minge în urma unui corner, dar același Lovren nu a reușit să ajungă la minge din câțiva metri.
Pe lângă faptul că s-a calificat în marea finală de duminică, Argentina și-a luat revanșa și pentru înfrângerea din 2018 din faza grupelor, atunci când Croația s-a impus cu 3-0. Șapte jucători, trei de la Argentina (Messi, Tagliafico și Otamendi) și patru de la Croația (Modric, Perisic, Brozovic și Lovren) au fost titulari și în urmă cu patru ani și jumătate.
Argentina așteaptă acum adversara din marea finală. Miercuri seară va avea loc a doua semifinală de la Cupa Mondială din Qatar. Franța, campioana mondială din 2018, va întâlni marea surpriză a competiției din acest an, Maroc, prima echipă africană calificată în penultimul act.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo