Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Argentinienii l-au găsit pe cel care îi va lua locul lui Messi! "El e succesorul său la națională"

Bianca Dumitru

Publicat 21/11/2022 la 09:04 GMT+2

Angel Correa, jucătorul celor de la Atletico Madrid, a ajuns să fie convocat în echipa națională a Argentinei pentru Campionatul Mondial de fotbal din Qatar după ce Nicolas Gonzalez s-a accidentat. Primul antrenor al argentinianului la națională a vorbit despre calitățile fotbalistului, spunând că acesta este succesorul lui Lionel Messi.

Lionel Messi, Angel Correa, Joaquin Correa (Argentina)

Credit imagine: Getty Images

Selecționerul Argentinei, Lionel Scaloni, a fost obligat să facă două mutări de ultimă oră, cu doar trei zile înainte de startul Campionatului Mondial din Qatar.
Unul dintre jucătorii care au prins lotul este Angel Correa, atacantul celor de la Atletico Madrid, care a fost convocat în locul lui Nicolas Gonzalez, accidentat.
Primul antrenor al argentinianului la echipa națională U20 a vorbit despre calitățile fotbalistului de 27 de ani. Humberto Grondona a povestit cum l-a cunoscut pe Correa și ce i-a atras atenția la actualul decar al echipei lui Diego Simeone.
"Îl văd la Cupa Mondială și nu o să uit când mi-a fost prezentat la Turneul de la L'Alcudia în 2014. Eram la vestiar și mi l-a prezentat un prieten. A venit după o operație în Statele Unite, urma să se alăture celor de la Atletico Madrid și existau îndoieli cu privire la sănătatea lui.
Când l-am primit în vestiar, nu l-am cunoscut și îmi amintesc că și-a dat jos cămașa și avea o cruce la piept. Automat, când am văzut asta, i-am spus: 'Nu-ți face griji, vei fi titularul și căpitanul echipei mele'. A plecat cu o bucurie extraordinară.
Apoi am primit scrisori de la cei de la Atletico, prin care amenințau că dacă i se întâmplă ceva lui Correa, aș putea merge la închisoare. Între timp, noi am luat-o încet și mai târziu a ajuns să fie figura sud-americanului pe care am câștigat-o", a declarat fostul selecționer al Argentinei U20.
Citește și:

"Angel Correa e succesorul lui Messi"

Humberto Grondona și-a continuat discursul spunând că Angel Correa este succesorul lui Lionel Messi în echipa națională și s-a arătat extrem de fericit că fotbalistul a fost în cele din urmă convocat pentru turneul final din Qatar 2022.
"Nu și-a imaginat niciodată că va putea juca fotbal din nou. Închid ochii și îl văd venind în acel turneu de la L'Alcudia. De aceea sunt încântat să vorbesc despre el și m-a supărat foarte mult că nu era pe lista inițială a Argentinei. Nu numai că merită să fie pe listă, dar merită să joace.
Succesorul lui Messi în echipa națională este Angel Correa. Cum să nu mă entuziasmez dacă acel copil s-a întors din morți? El este exemplul pentru toți băieții care vor să joace fotbal.
Trebuie să fim mai atenți. Nu avem niciodată încredere într-un jucător care spune că este într-o formă fizică bună. Înțeleg supărarea lui Scaloni, dar ceea ce s-a întâmplat nu se poate întâmpla niciodată. Acum ei convoacă jucători care erau pe cale să plece în vacanță. Această dezordine l-a făcut pe Correa să ajungă la Cupa Mondială și s-a făcut dreptate", a conchis Grondona, citat de As.com.
Argentina va debuta la Cupa Mondială din Qatar marți, de la ora 12:00, împotriva Arabiei Saudite. Naționala lui Lionel Scaloni face parte din grupa C, în care se mai află Polonia și Mexic.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo