Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Argentinienii s-au speriat când au auzit cine arbitrează meciul din optimi, cu Australia. Statistici îngrijorătoare

Eurosport
DeEurosport

Publicat 02/12/2022 la 12:46 GMT+2

Argentina va evolua sâmbătă, de la ora 21:00, cu selecționata din Australia, în optimile de finală ale Campionatului Mondial din Qatar. FIFA a stabilit arbitrul care va conduce acest duel, iar argentinienii au emoții, întrucât statisticile sunt îngrijorătoare cu el la centru.

Polish referee Szymon Marciniak (R) shows a yellow card to Czech Republic's defender David Limbersky during the Euro 2016 group D football match between Spain and Czech Republic at the Stadium Municipal in Toulouse on June 13, 2016.

Credit imagine: AFP

Articol scris de Maria Olteanu
Argentina a terminat pe primul loc Grupa C la Campionatul Mondial din Qatar, în ciuda unui început dificil de turneu, cu o înfrângere în fața Arabiei Saudite. Selecționata condusă de Lionel Scaloni a obținut ulterior două victorii, cu Mexic și Polonia, suficiente pentru a acumula 6 puncte și a se califica în optimile de finală de pe prima poziție.
În următoarea fază a competiției, Argentina va întâlni ocupanta locului secund din Grupa D, Australia, în cea de-a doua optime a zilei de sâmbătă, după confruntarea Olanda - SUA. Meciul este programat de la ora 21:00.
Argentinienii tremură înaintea acestui duel, după ce FIFA a anunțat brigada care va conduce întâlnirea care se va consuma pe Ahmad bin Ali Stadium.
Statisticile lui Leo Messi, dar și ale naționalei Argentinei cu arbitrul delegat la meciul de mâine seară, creează frică, întrucât trecutul întâlnirilor nu este unul tocmai fericit.
CITEȘTE ȘI:

Argentinienii s-au speriat când au aflat cine arbitrează meciul cu Australia

Pentru partida Argentina - Australia, din optimile Cupei Mondiale, a fost delegat polonezul Szymon Marciniak, care l-a mai arbitrat în carieră de trei ori pe Leo Messi, acesta nereușind să câștige niciodată cu el la centru.
FIFA l-a delegat pe polonezul de 41 de ani, Szymon Marciniak, ca arbitru principal la duelul Argentinei din optimi. Acesta va fi ajutat la cele două linii de conaționalii Pawel Sokolnicki și Tomasz Listkiewicz. Vestea este una proastă pentru argentinieni, întrucât naționala, dar mai ales căpitanul Leo Messi, au amintiri neplăcute și un palmares dezastruos cu el la centru.
Marciniak a arbitrat Argentina la Campionatul Mondial din 2018, chiar la meciul de debut, în fața Islandei. Sergio Aguero a deschis scorul în minutul 19 al întâlnirii, însă patru minute mai târziu islandezii au egalat prin Alfreo Finnbogason.
Atunci, Argentina a irosit mai multe ocazii de a reveni la conducerea jocului. Una dintre cele mai mari șanse i-a aparținut lui Leo Messi, din penalty, însă, ca și în meciul din această săptămână, cu Polonia, decarul nu a izbutit să înscrie de la punctul cu var și meciul s-a terminat la egalitate, scor 1-1.
Totodată, Messi și Marciniak sunt cunoștințe vechi, întrucât s-au mai interesectat pe teren de-a lungul timpului. Polonezul a fost cel care a făcut dreptate în două dintre cele mai mari înfrângeri pe care Leo Messi le-a suferit în carieră.
Prima a fost pe 14 februarie 2017, atunci când PSG a învins Barcelona cu 4-0 în prima manșă din 16-imile de finală ale Ligii Campionilor. În retur, Barcelona a reușit să întoarcă soarta calificării în favoarea sa și să meargă mai departe în competiție.
Tot în acea ediție de Champions League, în sferturi de finală a fost delegat polonezul Szymon Marciniak, într-o nouă înfrângere categorică suferită de Barca, scor 0-3 cu Juventus, la Torino. De această dată, Messi și compania nu au mai reușit să schimbe soarta calificării în retur și au fost eliminați din competiție.
Așadar, duelul programat sâmbătă seara, cu Australia, în optimile de finală ale Campionatului Mondial, este o șansă bună pentru Leo Messi să câștige primul său meci cu Szymon Marciniak arbitru și să se califice în sferturile turneului final.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo