Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arsene Wenger este convins că vor mai exista Cupe Mondiale organizate iarna: "Putem vedea că funcționează"

Alex Masgras

Publicat 09/12/2022 la 15:10 GMT+2

Arsene Wenger crede că vom mai vedea ediții ale Cupei Mondiale organizate iarna în viitor. Fostul antrenor al lui Arsenal, care conduce în prezent departamentul de dezvoltare globală de la FIFA, este de părere că ediția din Qatar nu va fi ultima care se va disputa iarna.

Wenger kritisierte Proteste bei der WM

Credit imagine: SID

Arsene Wenger este convins că vom mai avea parte și de alte Cupe Mondiale organizate iarna în viitor. Fostul antrenor al celor de la Arsenal se află în acest moment la conducerea departamentului de dezvoltare globală a fotbalului de la FIFA și crede că lumea fotbalului trebuie să se pregătească pentru repetarea scenariului din Qatar.
Pentru prima dată în istorie, Cupa Mondială nu s-a organizat în timpul verii, asta din cauza condițiilor din Qatar din iunie și iulie. Wenger este de părere că acest scenariu se poate repeta, în cazul în care Cupa Mondială se va organiza în țări din Africa, acolo unde organizarea competiției în timpul verii este imposibilă:
"Dacă vrem să democratizăm fotbalul, va trebui să mergem în țări din Africa unde este imposibil să organizezi Cupa Mondială în timpul verii. Putem vedea cu ocazia acestei ediții din Qatar că o Cupă Mondială în timpul iernii funcționează.
Bineînțeles, mulți jucători nu au avut timpul obișnuit pentru a se pregăti din punct de vedere fizic, dar măcar au abordat această competiție cu prospețime din punct de vedere mental, ceea ce nu a fost mereu cazul în trecut. Îmi aduc aminte că au fost echipe care au început obosite din punct de vedere psihologic pentru că perioada de pregătire nu a mers cum trebuie", a spus Arsene Wenger, pentru L’Equipe.
Arsene Wenger a fost întrebat și despre ideea Cupei Mondiale organizate la doi ani. Anul trecut, această idee susținută de fostul antrenor de la Arsenal a fost criticată de mai multe personalități importante ale fotbalului mondial:
"Am fost rugat să mă gândesc la asta și nu am considerat că e o idee rea. Dar o asemenea schimbare ar necesita o revizuire completă a calendarului de calificare. Nu ne îndreptăm în această direcție astăzi, mai mult către acest ciclu de patru ani, alternând între Cupa Mondială, Cupa Mondială feminină, care devine din ce în ce mai importantă, dar și Campionatul European", a mai spus Arsene Wenger.
Citește și:

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL DIN QATAR 2022 | PROGRAMUL SFERTURILOR DE FINALĂ

Vineri, 9 decembrie:
  • Croația - Brazilia, ora 17:00, Education City Stadium - Doha
  • Țările de Jos - Argentina, ora 21:00, Lusail Stadium - Al Daayen
Sâmbătă, 10 decembrie:
  • Maroc - Portugalia, ora 17:00, Al Thumama Stadium - Doha
  • Anglia - Franța, ora 21:00, Al Bayt Stadium - Al Khor
  • Semifinală 1, marți, 13 decembrie, ora 21:00: Croația / Brazilia - Țările de Jos / Argentina
  • Semifinală 2, miercuri, 14 decembrie, ora 21:00: Maroc / Portugalia - Anglia / Franța
  • Finala mică, sâmbătă, 17 decembrie, ora 17:00
  • Finala mare, duminică, 18 decembrie, ora 17:00
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo