Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Astăzi trebuia să se joace Brazilia-Argentina! De ce a fost anulat meciul din preliminariile CM?

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 22/09/2022 la 18:21 GMT+3

Meciul din preliminariile Cupei Mondiale din Qatar dintre Brazilia și Argentina trebuia să se joace astăzi. Partida a fost anulată din cauza unei înțelegeri între federațiile celor două naționale și FIFA.

Players leave the area after the World Cup Qualifier game between Brazil and Argentina at Arena Corinthians on September 05, 2021 in Sao Paulo, Brazil. The World Cup Qualifier game between Brazil and Argentina was suspended due to health reasons.

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Alex Ioniță
Meciul dintre cele două naționale din America de Sud, care trebuia să se joace astăzi, a fost anulat definitiv de FIFA, în urma cu o lună, după ce ambele naționale au fost de acord să plătească o amendă în schimbul anulării meciului.
FIFA ar fi dorit ca partida să se joace astăzi, în ciuda faptului că Brazilia și Argentina erau deja calificate la Cupa Mondială din Qatar, chiar și cu un meci în minus față de celelalte naționale implicate în calificările din America de Sud.
Inițial oficialii FIFA au amendat federațiile celor două echipe și au cerut ca partida să se joace. Totuși, reprezentanții Braziliei și Argentinei au depus cazul la TAS, unde au avut câștig de cauză. În final, amenda a fost plătită iar partida nu se mai joacă.
Din cauza anulării acestei partide Brazilia și Argentina au fost nevoite să organizeze, pentru această pauză internațională, alte partide. Astfel, Brazilia va juca mâine un meci amical cu Ghana, în timp ce Argentina va întâlni sâmbătă selecționata din Honduras.
Citește și:

De ce a fost suspendat inițial meciul dintre Brazilia și Argentina?

Meciul dintre Brazilia și Argentina, de anul trecut, a fost suspendat din cauza reprezentanților autorităților sanitare, care au pătruns pe teren în minutul 7, acuzându-i pe jucătorii argentinieni că ar fi încălcat protocolul medical impus de pandemia de Covid-19.
În cele din urmă, jucătorii au ieșit de pe teren, iar la puțin timp CONMEBOL a confirmat suspendarea partidei. De asemenea, FIFA a emis un comunicat de presă privind situația de la meciul din Brazilia.
"FIFA regretă momentele care au dus la suspendarea meciului dintre Brazilia și Argentina, în timpul calificărilor CONMEBOL pentru CM 2022, care au făcut ca milioane de fani să nu se poată bucura de duelul a două dintre cele mai importante naționale din lume. Primul raport oficial al meciului a fost trimis către FIFA. Informațiile vor fi analizate de forurile disciplinare competente, iar o decizie va fi luată în timp util", au publicat, anul trecut, oficialii FIFA.
Totuși, se pare că suspendarea partidei nu le-a deranjat prea tare pe selecționatele Braziliei și Argentinei, ambele echipe fiind calificate în prezent la Cupa Mondială din Qatar.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo