Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Belgia, OUT din grupe la Cupa Mondială! Maroc și Croația s-au calificat în optimi

Bianca Dumitru

Actualizat 01/12/2022 la 19:04 GMT+2

Maroc și Croația sunt cele două echipe care au obținut astăzi calificarea în optimile turneului final al Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022. Belgia, ocupanta locului 3 la ediția din 2018 a competiției, a fost eliminată surprinzător.

DOHA, QATAR - DECEMBER 01: Romelu Lukaku of Belgium reacts after a missed chance during the FIFA World Cup Qatar 2022 Group F match between Croatia and Belgium at Ahmad Bin Ali Stadium on December 01, 2022 in Doha, Qatar. (Photo by Michael Steele/Getty Im

Credit imagine: Getty Images

Astăzi s-au disputat meciurile din a treia etapă a grupei F de la turneul final al Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022. Maroc, Croația și Belgia s-au luptat pentru cele două locuri în optimile competiției.
Africanii s-au impus cu scorul de 2-1 în fața Canadei. Ziyech a deschis scorul încă din minutul 4, după ce a interceptat o pasă slabă a goalkeeper-ului canadian și a șutat peste el, în poarta goală.
Apoi, în minutul 23, En-Nesyri a dublat avantajul marocanilor cu un șut pe jos, din interiorul careului, după o pasă perfectă a lui Hakimi. Cu 4 minute înainte de pauză, Aguerd a trimis mingea în propria poartă, în minutul 41, Bono neputând să intervină, iar canadienii s-au apropiat la un gol distanță pe tabelă.
Niciunul dintre fotbaliști nu a mai putut modifica scorul, iar marocanii au obținut a doua victorie din grupe, adjudecându-și primul loc în clasamentul grupei F, cu 7 puncte.
Maroc și-a egalat, astfel, cel mai bun rezultat din istoria participărilor la Campionatul Mondial, reușind să acceadă în optimi pentru prima dată după 36 de ani.
De cealaltă parte, Canada a încheiat faza grupelor pe ultimul loc, fără punct, echipa lui Alphonso Davies fiind învinsă și de Belgia și Croația.
Citește și:

Belgia, OUT din grupe la Cupa Mondială

În celălalt meci al grupei F, în ciuda numeroaselor ocazii de gol, Croația și Belgia au remizat, scor 0-0. Acest rezultat a adus la eliminarea naționalei lui Kevin de Bruyne de la Cupa Mondială, belgienii având nevoie de o victorie pentru a se putea califica în optimi.
Locul 2 al grupei F a fost ocupat de Croația, finalista din 2018 acumulând 5 puncte, cu unul mai mult decât Belgia, care s-a clasat pe locul 3, cu 4 puncte.
Astfel, echipa plină de vedete a lui Courtois și De Bruyne și-a încheiat prematur parcursul în Qatar, rezultat neașteptat având în vedere că la ediția precedentă a fost una dintre principalele favorite la titlu, ajungând până în finala mică, în care s-a impus în fața Angliei.
În optimile Cupei Mondiale din Qatar, Maroc și Croația vor da peste echipele din grupa E care vor obține în această seară, de la ora 21:00, calificarea în faza următoare a competiției.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo