Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Benzema nu va juca la Cupa Mondială! Pentru prima dată din 1978 când Balonul de Aur nu va juca la turneul final

Ion Alexandru

Actualizat 20/11/2022 la 09:26 GMT+2

Câștigătorul Balonului de Aur din 2022 nu va juca în Qatar, după ce Federația Franceză de Fotbal a confirmat știrea sâmbătă seara. L'Equipe și RMC au transmis că francezul Karim Benzema este în dubiu pentru participarea la turneu, dar inițial a reieșit că starul lui Real Madrid va rata cu siguranță deschiderea grupei împotriva Australiei. Acum este clar că nu va juca deloc Cupa Mondială.

Cupa Mondială Qatar 2022 | Acestea sunt tricourile în care vor evolua cele 32 de echipe

UPDATE | Benzema a părăsit deja Qatarul
Accidentat sâmbătă în timpul antrenamentului Franței și după ce a aflat verdictul dur al medicilor, Karim Benzema a părăsit Doha, capitala Qatarului, duminică devreme dimineața. Accidentat la coapsa stângă, în timpul antrenamentului cu ușile închise condus de Deschamps, atacantul formației Franței a plecat de pe aeroportului internațional Hamad din Doha cu destinația Madrid, scrie L'Equipe. El s-a îmbarcat pe zborul Qatar Airways QR149, care a decolat la 8:08 a.m. (6:08 a.m. în Franța) și urmează să aterizeze pe aeroportul Adolfo-Suárez Madrid-Barajas la 1:33 p.m., ora locală. Medicii lui Real Madrid îl vor supune unor teste amânunțite.
UPDATE | Reația lui Karim Benzema după ce a fost confirmată știrea că nu va putea juca la Mondialul din Qatar
"În viața mea nu am renunțat niciodată… dar în seara asta trebuie să mă gândesc la echipă așa cum am făcut-o întotdeauna, așa că vreau să las locul cuiva care poate ajuta grupul să facă o Cupă Mondială grozavă. Vă mulțumesc pentru toate mesajele de susținere”, a transmis Benzema printr-un mesaj pe reșelele de socializare.
Știrea inițială
Șoc pentru campioana mondială! Karim Benzema a fost exclus din lotul de la Cupa Mondială, ceea ce reprezintă o lovitură uriașă pentru speranțele Franței de a-și păstra titlul în Qatar.
Postul francez RMC a transmis din Qatar că personalul medical francez a fost „foarte îngrijorat” de perspectivele atacantului Real Madrid de a fi apt pentru întreaga competiție.
Cotidianul L'Equipe a spus apoi mai târziu în noapte că Bemzema, câștigătorul Balonului de Aur din 2022, nu va juca în meciul inaugural al francezilor împotriva Australiei, adăugând la îndoiala cu privire la implicarea sa în Qatar.
Atacantul de la Real Madrid a participat la primul antrenament al Franței și s-a accidentat la coapsă.
El se alătură unei liste deja lungi de absenți ai Les Bleus, cu Paul Pogba, N'Golo Kante, Presnel Kimpembe, Christopher Nkunku și portarul Mike Maignan deja excluși din cauza propriilor accidentări.
Golgheterul de 34 de ani va deveni acum primul câștigător al Balonului de Aur de la Kevin Keegan în 1978, care ratează turneul.
De fapt, primii doi jucători din clasamentul Balonului de Aur din acest an vor rata cea mai mare competiție a fotbalului, deoarece nici Sadio Mane nu va putea juca pentru Senegal.
Citește și:
Ghinionul îl urmărește pe Benzema! După o carieră stelară la nivel de club, Benzema se poate lăuda că a jucat doar la o singură Cupă Mondială - turneul din Brazilia din 2014 - după ce nu a fost selectat pentru campania lor triumfală din 2018.
„Sunt extrem de trist pentru Karim, deoarece această Cupă Mondială a fost un obiectiv major al lui, a spus Deschamps într-o declarație făcută de naționala Franței: „În ciuda acestei noi lovituri pentru echipa Franței, am încredere deplină în grupul meu.
„Vom face totul pentru a face față imensei provocări care ne așteaptă.
Antrenorul principal al Franței are până luni să decidă dacă convoacă sau nu un înlocuitor, Olivier Giroud fiind prezentat drept principalul candidat pentru a fi titularizat.

LOTUL FRANȚEI PENTRU CUPA MONDIALĂ DIN QATAR

  • Portari: Alphonse Areola (West Ham United), Hugo Lloris (Tottenham), Steve Mandanda (Rennes)
  • Fundași: Lucas Hernandez (Bayern Munich), Theo Hernandez (AC Milan), Ibrahima Konate (Liverpool), Jules Kounde (FC Barcelona), Benjamin Pavard (Bayern Munich), William Saliba (Arsenal), Dayot Upamecano (Bayern Munich), Raphael Varane (Manchester United), Axel Disasi (AS Monaco / l-a înlocuit pe Presnel Kimpembe)
  • Mijlocași: Eduardo Camavinga (Real Madrid), Youssouf Fofana (AS Monaco), Matteo Guendouzi (Ol. Marseille), Adrien Rabiot (Juventus), Aurelien Tchouameni (Real Madrid), Jordan Veretout (Ol. Marseille)
  • Atacanți: Kingsley Coman (Bayern Munchen), Ousmane Dembele (FC Barcelona), Olivier Giroud (AC Milan), Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Kylian Mbappe (PSG), Christopher Nkunku (RB Leipzig) - înlocuit cu Randal Kolo Muani (Eintracht Frankfurt), Marcus Thuram (Borussia Monchengladbach)
picture

Cupa Mondială Qatar 2022 | Acestea sunt stadioanele pe care se vor juca partidele de la turneul fina

PROGRAM GRUPA D - CAMPIONATUL MONDIAL
Marţi 22 noiembrie
  • Danemarca - Tunisia (Education City Stadium - Doha, 15:00)
  • Franţa - Australia (Al Janoub Stadium - Al Wakrah, 21:00)
Sâmbătă 26 noiembrie
  • Tunisia - Australia (Al Janoub Stadium - Al Wakrah, 12:00)
  • Franţa - Danemarca (Stadium 974 - Doha, 18:00)
Miercuri 30 noiembrie
  • Australia - Danemarca (Al Janoub Stadium - Al Wakrah, 17:00)
  • Tunisia - Franţa (Education City Stadium - Doha, 17:00)
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo