Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Brazilia a intrat în istoria Cupei Mondiale! Nicio națională din lume nu a mai făcut așa ceva vreodată

Nicu Savin

Publicat 06/12/2022 la 07:44 GMT+2

Brazilia s-a calificat în sferturile de finală la Cupa Mondială din Qatar, după ce a trecut cu 4-1 de Coreea de Sud. Avantajul de 4 goluri luat încă din prima repriză i-a permis lui Tite să-l introducă pe teren în partea secundă și pe pe Weverton, al 3-lea portar. Astfel, toți cei 26 de jucători din lot au bifat minute la acest turneu final, o premieră absolută în istoria competiției.

Lucas Paquetá und Wéverton (r.)

Credit imagine: Eurosport

Brazilia este una dintre cele mai în formă echipe de la Cupa Mondială din Qatar. Selecao a început cu două victorii (2-0 cu Serbia și 1-0 cu Elveția), iar eșecul în fața Camerunului din ultima etapă a fazei grupelor a fost doar un accident. Acest lucru a fost demonstrat de echipa lui Tite în duelul din optimi împotriva Coreei de Sud.
Sud-americanii au făcut o primă repriză de excepție, iar la pauză conduceau deja cu 4-0, după golurile marcate de Vinicius, Neymar (penalty), Richarlison și Paqueta. În partea secundă naționala auri-verde a mai redus din turație, având calificarea asigurată, iar sud-coreenii au marcat golul de onoare prin Seung-Ho Paik și au părăsit cu fruntea sus turneul final.

Brazilia a folosit toți jucătorii din lot la Cupa Mondială, o premieră în istoria competiției

Tite și-a permis chiar câteva schimbări pe care nu le-ar fi făcut niciodată în cazul unui meci echilibrat. Astfel, Dani Alves, Bremer, Martinelli, Rodrygo sau Weverton au bifat și ei minute. Dacă primii 4 au mai jucat la acest turneu final, pentru portarul lui Palmeiras a fost o premieră.
Goalkeeperul de 36 de ani era singurul jucător din lotul Braziliei care nu jucase deloc la această Cupă Mondială, iar Tite a ținut morțiș să-i acorde și lui acest privilegiu, lucru care arată unitatea din cadrul grupului. Odată cu intrarea pe teren a lui Weverton, Brazilia a devenit prima echipă din istoria Mondialelor care folosește toți cei 26 de jucători din lot la o ediție.
Un astfel de episod a avut loc anul trecut la EURO, când Roberto Mancini a oferit minute tuturor jucătorilor din lotul Italiei, care au făcut din Squadra Azzura campioană europeană.
Brazilia și-a permis să-și odihnească jucătorii de bază în duelul cu Camerun și în repriza secundă a celui cu Coreea de Sud, dar de aici înainte nu va mai fi loc de experimente. Sud-americanii vor întâlni Croația în sferturile de finală, iar dacă vor ajunge în semifinale se vor duela cu Argentina sau Olanda pentru un loc în ultimul act. Franța, Anglia, Portugalia sau Spania sunt marile favorite să ajungă în marea finală de pe cealaltă jumătate a tabloului.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo