Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Brazilia, în alertă. Neymar va lipsi și din optimi și pare tot mai departe de revenirea la Mondial

Eurosport
DeEurosport

Publicat 02/12/2022 la 12:07 GMT+2

Accidentat în finalul partidei de debut a Braziliei la Mondialul din Qatar, contra Serbiei, Neymar va lipsi și în meciul din optimile de finală și sunt șanse mari să nu mai poată fi văzut pe teren în cadrul acestui turneu final.

Brazilian star Neymar was subbed off with an ankle injury in their first group stage.

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Fiind cel mai cunoscut fotbalist din lotul Braziliei la Mondialul din Qatar, Neymar s-a accidentat în duelul de debut, cu Serbia, când a fost înlocuit de selecționerul Tite cu Antony în minutul 79, după ce a suferit al 9-lea fault comis de jucătorii sârbi la adresa lui. Prin faptul că a fost faultat de 9 ori în cadrul unui singur meci, Neymar a stabilit și un record pentru actuala ediție din Qatar, un record pe care cu siguranță nu și l-ar fi dorit, mai ales că a rămas cu urmări negative.
Culmea, la precedenta ediție a Cupei Mondiale, cea desfășurată în Rusia, tot Neymar a fost cel mai faultat fotbalist într-o singură partidă, de 10 ori în meciul Braziliei cu Elveția, dovedind astfel că este unul dintre fotbaliștii care sunt cel mai dificil de deposedat în mod regulamentar, datorită tehnicii sale foarte bune.

Neymar va lipsi și din faza optimilor la CM 2022

Ultima intrare i-a pus capac fotbalistului cotat la 75 de milioane de euro conform Transfermarkt, una la care "autor" a fost Nikola Milenkovic (Fiorentina), pentru că a suferit o accidentare la gleznă și a fost indisponibil pentru următorul joc al brazilienilor, contra Elveției.
După ce a fost schimbat, spre finalul meciului cu Serbia, Neymar a fost surprins într-o ipostază cum rar l-am văzut, aproape plângând din cauza frustrării că nu va reuși nici de data aceasta să își arate calitățile la cel mai înalt nivel.
Nici în această seară Neymar nu va evolua pentru "Selecao", în ultimul joc al sud-americanilor în faza grupelor la Mondialul din Qatar, contra selecționatei din Camerun, un meci în care brazilienii trebuie fie să obțină cel puțin un egal, fie să câștige pentru a fi siguri de terminarea grupei G pe prima poziție. De asemenea, formația antrenată de Tite poate lua în calcul și un eventual eșec în fața africanilor, însă în această ipostază ar risca să piardă prima poziție în favoarea Elveției, care dacă ar învinge la cel puțin 3 goluri Serbia, ar devansa Brazilia.
Mai mult, brazilienii se tem că Neymar va rata inclusiv meciul din faza optimilor de finală, accidentarea sa fiind ceva mai gravă decât s-a preconizat inițial, astfel că dacă Brazilia nu ar reuși să avanseze în sferturi, drumul starului de la Paris Saint-Germain la Cupa Mondială ar fi încheiat după doar 79 de minute jucate. Un astfel de scenariu ar fi un adevărat coșmar pentru Neymar, având în vedere că brazilienii îl văd ca un adevărat lider al actualei generații, un nou "Pele" pentru sud-americani.
Situația sa medicală din acest moment nu este totuși un caz singural în istoria sa la Campionatele Mondiale, pentru că și la precedentele ediții a avut de suferit din acest punct de vedere.
Citește și:

Neymar, "abonat" la accidentări și la edițiile precedente de CM

Cu 122 de prezențe și 75 de goluri în tricoul naționalei Braziliei, Neymar Junior a evoluat în Qatar la cea de-a 3-a sa Cupă Mondială, dar și la precedentele două ediții a avut de suferit din pricina accidentărilor.
A debutat la Mondial chiar în fața propriilor fani, la ediția din 2014 organizată în Brazilia, unde a arătat cât este de important pentru "selecao". A marcat o dublă la primul meci din grupă, contra Croației, în victoria sud-americanilor cu 3-1, apoi brazilienii au obținut o remiză fără goluri cu Mexic, iar în ultimul meci din grupa A au învins Camerun cu 4-1, Neymar fiind din nou autorul unei duble. În faza optimilor, contra Chile, Neymar a punctat doar de la punctul cu var la loteria penalty-urilor, când brazilienii au trecut mai departe cu 4-3 în urma loviturilor de departajare.
În sferturi a fost ultimul său meci la Mondialul din 2014 și a reușit să ofere o pasă decisivă în victoria cu 2-1 a echipei sale contra Columbiei. Un contact cu fundașul dreapta Camilo Zuniga a făcut ca Neymar să sufere o problemă la spate, pentru care a fost scos cu targa de pe teren, diagnosticul anunțat ulterior fiind ruperea unei vertebre. A urmat umilința istorică suportată de Brazilia în fața Germaniei, scor 7-1, în semifinale.
La ediția din 2018, organizată în Rusia, Neymar a avut de asemenea de-a face cu probleme medicale, însă nu suficient de grave pentru a-l face să rateze meciuri. A jucat ca titular în toate cele 3 partide din grupă, cu Elveția, Costa Rica și Serbia, a bifat un gol și o pasă decisivă, apoi a fost decisiv la eliminarea Mexicului în faza optimilor cu un gol și un assist în victoria cu 2-0 a brazilienilor, însă drumul său s-a oprit în sferturi, când Belgia a învins cu 2-1.
În prezent, la ediția din 2022, Neymar lipsește din nou din cauza unei accidentări la gleznă, însă există premise cum că ar putea reveni în fazele superioare ale turneului final qatarez, însă doar dacă Brazilia va reuși să treacă de optimi.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo