Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Brazilia nu a strălucit, dar a învins la limită Elveția și s-a calificat în optimile Cupei Mondiale

Nicu Savin

Actualizat 28/11/2022 la 20:00 GMT+2

Brazilia s-a impus cu 1-0 în fața Elveției și a obținut matematic calificarea în optimile Cupei Mondiale din Qatar. Unicul gol al meciului a fost marcat de Casemiro, în minutul 83.

Casemiro

Credit imagine: Getty Images

Brazilia și Elveția și-au câștigat meciurile de debut la Cupa Mondială, astfel că pragmatismul a dominat partida directă din etapa a 2-a a grupelor. Fără Neymar, sud-americanii au fost departe de strălucirea din partea a 2-a a meciului cu Serbia, poate și pentru că Elveția a oferit o replică mai solidă.
Prima repriză a fost săracă în fotbal și ocazii, iar singurele șuturi pe poartă ale brazilienilor au fost parate fără mari emoții de Sommer.

Brazilia a învins Elveția și este a doua echipă care accede în optimile Campionatului Mondial din Qatar

Echipa lui Murat Yakin și-a dat seama că a prins Brazilia într-o zi nefastă și a îndrăznit mai mult în partea secundă. Totuși, apărarea Selecao a funcționat la parametrii înalți și elvețienii nu au avut vreo mare ocazie de a marca. Mai mult, ambițiile ofensive puteau să-i coste scump.
În minutul 66, Vinicius a scăpat singur cu Sommer și de data aceasta a trimis mingea în poartă. Arbitrul a anulat însă reușita pentru un off-side reactivat la Richarlison, cel care îi pasase starului de la Real Madrid. După acel moment, meciul a revenit la letargia din prima repriză.
Brazilia a fost totuși echipa care a forțat mai mult, iar eforturile sud-americanilor au dat roade. În minutul 83, Rodrygo l-a găsit pe Casemiro în careul advers, iar mijlocașul lui United l-a executat pe Sommer cu un șut perfect.
Elveția a căzut din punct de vedere moral după primirea golului și nu a avut forța să revină. Sud-americanii puteau să mai marcheze, dar Vinicius și Rodrygo nu au fost inspirați în situațiile bune pe care le-au avut în ultimele minute. S-a terminat 1-0 pentru Brazilia, care a obținut o victorie oarecum norocoasă, venită dintr-o sclipire de moment.
În urma acestui rezultat, Brazilia și-a asigurat biletele pentru optimile de finală, fiind abia a doua echipă 100% sigură de acest lucru, după Franța (Spania și Anglia sunt și ele calificate în proporție de 99%). În schimb, Elveția va trebui să muncească serios pentru a ajunge în fazele eliminatorii. În ultimul meci va întâlni Serbia și are nevoie de minim un egal, cu condiția ca Brazilia să nu piardă în fața Camerunului. Pentru Serbia lucrurile sunt simple: victoria contra Elveției o va duce în optimi, dar totul se va juca la golaveraj dacă naționala Camerunului va izbuti o surpriză uriașă și va învinge Brazilia, lucru puțin probabil totuși.
Clasamentul grupei G
  • 1.Brazilia - 6 puncte (3-0)
  • 2.Elveția - 3 puncte (1-1)
  • 3.Camerun - 1 punct (3-4)
  • 4.Serbia - 1 punct (3-5)
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo