Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Brazilia și Elveția, ultimele echipe calificate în optimile Cupei Mondiale! Tabloul complet

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 02/12/2022 la 23:04 GMT+2

Campionatul Mondial 2022 | Brazilia și Elveția sunt ultimele două echipe calificate în optimile turneului final din Qatar. Naționala Selecao a pierdut în prelungirile meciului cu Camerun, iar Shaqiri și compania au câștigat cu 3-2, rezultat care le-a asigurat locul secund.

Cameroon Brazil

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Brazilia s-a calificat în optimile Campionatului Mondial din Qatar de pe primul loc al grupei G, cu 6 puncte, în ciuda înfrângerii cu 0-1 în fața Camerunului, în timp ce Elveția și-a asigurat poziția secundă după victoria cu 3-2 în fața Serbiei. Astfel, după calificarea celor două naționale se cunoaște tabloul complet al optimilor de finală, fază care va debuta în cursul zilei de mâine.
Meciul din Brazilia și Camerun a început cu un mesaj de susținere pentru Pele din partea suporterilor Selecao. Aceștia au afișat un banner imens în tribune în care i-au transmis gândurile bune fostului atacant al naționalei, care se află internat în spital.
Prima ocazie mare a venit în minutul 14 pentru brazilieni. Gabriel Martinelli s-a înălțat peste defensiva adversă pentru a relua cu capul o centrare. Mingea s-a dus sub bară, însă Devis Epassy a intervenit salvator și a menținut egalitatea. Dani Alves a pus și el în pericol poarta adversă, dintr-o lovitură liberă. Fundașul dreapta a șutat puțin peste poartă, dar portarului camerunez era la post.
Martinelli a mai avut o ocazie în prelungiri primei părți, dar goalkeeper-ul advers și-a făcut treaba din nou, iar prima repriză s-a încheiat fără gol. Camerun a avut prima ocazie importantă abia în minutul 51, dar Vincent Aboubakar a trimis puțin pe lângă poartă. Același Martinelli a oferit replica, cu un șut cu efect la colțul lung. Atacantul lui Arsenal a căutat vinclul, dar Epassy a intervenit spectaculos.
Aboubakar a dat lovitura în prelungiri, dintr-o lovitură de cap, după care și-a dat jos tricoul și a fost eliminat pentru al doilea galben. Brazilia a pierdut primul meci la această ediție a Mondialului, însă s-a calificat de pe primul loc în grupă. Dani Alves a fost titular și a purtat banderola de căpitan, devenind cel mai bătrând fotbalist din naționala Braziliei care joacă la Cupa Mondială.
Citește și:

Elveția s-a calificat în optimile Cupei Mondiale după un meci cu multe goluri în fața Serbiei

Elveția a deschis scorul în minutul 20, după o acțiune în partea stângă. Pavlovic a respins nefericit, iar Djibril Sow i-a oferit un assist lui Shaqiri, care nu a iertat din interiorul careului. Serbia a replicat după doar 6 minute, iar Aleksandar Mitrovic a restabilit egalitatea. Atacantul de la Fulham a profitat de o centrare excelentă venită de la Tadic și a făcut 1-1.
Shaqiri putea să o ducă pe Elveția din nou în avantaj în minutul 31, dar a trimis pe lângă poartă după ce a rămas singur cu portarul. Ocazia elvețianului s-a răzbunat, iar Dusan Vlahovic a profitat de o neatenție în defensiva adversă și a marcat cu un șut la colțul lung, aducând Serbia în avantaj.
Elveția a înscris golul 3 imediat după pauză. Freuler a înscris din pasa lui Ruben Vargas, iar calificarea părea tot mai aproape pentru naționala sa. Naționala antrenată de Murat Yakin a stat la adăpostul acestui avantaj de un gol până la final și a înghețat jocul, fără a le permite adversarilor să mai marcheze. Trebuie menționat faptul că Elveția avea câștig de cauză și în cazul unui egal, astfel că emoțiile nu au existat aproape deloc pe final.
Tabloul complet al optimilor de finală de la Campionatul Mondial din Qatar:
  • Olanda – SUA
  • Argentina – Australia
  • Franța – Polonia
  • Anglia – Senegal
  • Japonia – Croația
  • Portugalia - Elveția
  • Spania - Maroc
  • Brazilia – Coreea de Sud
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo