Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Brazilia tremură! Neymar a ieșit accidentat din meciul cu Serbia și a fost surprins plângând

Eurosport
DeEurosport

Publicat 24/11/2022 la 23:59 GMT+2

Momente de panică în tabăra brazilienilor, pentru că unul dintre principalii lor fotbaliști, Neymar Jr. este în pericol de a lipsi în următoarele meciuri de la Mondial, din cauza unei accidentări suferite în victoria cu Serbia.

Brazil's forward #10 Neymar walks with a swollen ankle at the end of the Qatar 2022 World Cup Group G football match between Brazil and Serbia at the Lusail Stadium in Lusail, north of Doha on November 24, 2022

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Brazilia a debutat cu o victorie la Cupa Mondială din Qatar, reușind să marcheze de două ori în poarta Serbiei, la capătul unui meci dominat autoritar de băieții lui Tite. Chiar și așa, nu există doar motive de bucurie pentru suporterii brazilieni, pentru că unul dintre favoriții lor a ieșit șifonat din primul joc al sud-americanilor din grupa H.
Neymar Jr. a fost titular și a fost printre principalele pericole pentru defensiva sârbilor, însă a ieșit accidentat în minutul 79, fiind înlocuit cu fotbalistul lui Manchester United, Antony. Primele imagini par să surprindă gravitatea problemei pe care o are starul lui PSG, având glezna piciorului drept foarte umflată.

Neymar, surprins plângând după ce a fost nevoit să fie schimbat

O intrare mai tare a fundașului Nikola Milenkovic a făcut ca Neymar să nu termine partida pe gazon, iar acesta a părut devastat de situația în care se afla.
Ulterior, deși Brazilia conducea pe tabela de marcaj cu 2-0 și se îndrepta spre o primă victorie la actuala ediție a turneului final, Neymar a fost surprins în lacrimi pe banca de rezerve și a lipsit și de la bucuria jucătorilor brazilieni de la finalul partidei, când aceștia s-au dus în fața propriilor suporteri să celebreze succesul. Totodată, Neymar a devenit cel mai faultat jucător de până acum la actuala ediție a Mondialului, fiind victima unor intrări neregulamentare de 9 ori în fața Serbiei.
La precedenta ediție, desfășurată în Rusia în 2018, Neymar a "bifat" recordul de cele mai multe faulturi făcute împotriva sa, 10 la număr, într-un meci împotriva altei selecționate europene, cea a Elveției.
Jucătorul cu 75 de goluri în cele 122 de selecții pentru "Selecao" va rata cu siguranță următorul meci al Braziliei, programat luni, 28 noiembrie, împotriva Elveției.
Conform primelor informații, ar fi vorba de o entorsă, însă în urma unor controale mai amănunțite se va da un verdict clar și se va anunța perioada de pauză pe care brazilianul va fi nevoit să o ia, existând riscul chiar să nu mai poată evolua la această ediție a turneului final din Qatar, așa cum s-a întâmplat la un moment dat și în urmă cu 8 ani, la Mondialul găzduit chiar de Brazilia, când Neymar nu a putut fi pe teren din cauze medicale în semifinale, iar Germania a aplicat un neverosimil 7-1 sud-americanilor, reușind ulterior să câștige turneul final.
Citește și:

Brazilia are al 2-lea cel mai valoros lot de la Mondialul din Qatar

Selecționerul Tite se bazează pe un lot impresionant de jucători, cu fotbaliști care joacă la cel mai înalt nivel, cu preponderență în Premier League, campionat care este considerat drept cel mai puternic din lume. Faptul că sud-americanii au printre cei mai valoroși fotbaliști din lume face ca "Selecao" să fie pe lista favoritelor la câștigarea Cupei Mondiale pentru a 6-a oară în istorie.
Iată lotul cu care Brazilia atacă actuala ediție de Mondial:
  • Portari: Alisson (Liverpool), Ederson (Manchester City), Weverton (Palmeiras);
  • Fundași: Danilo (Juventus), Dani Alves (Pumas), Alex Sandro (Juventus), Alex Telles (Manchester United), Thiago Silva (Chelsea), Marquinhos (PSG), Eder Militao (Real Madrid), Bremer (Juventus);
  • Mijlocași: Casemiro (Manchester United), Fabinho (Liverpool), Bruno Guimaraes (Newcastle), Fred (Mcnahester United), Everton Ribeiro (Flamengo), Lucas Paqueta (West Ham United);
  • Atacanți: Neymar (PSG), Vinicius Jr (Real Madrid), Gabriel Martinelli (Arsenal), Raphinha (Barcelona), Antony (Manchester United), Rodrygo (Real Madrid), Gabriel Jesus (Arsenal), Richarlison (Tottenham), Pedro (Flamengo).
Top 10 cele mai valoroase loturi care participă la turneul final din Qatar, alături de cel mai bine cotat fotbalist din fiecare selecționată:
  • 1. Anglia - 1,26 miliarde de € (Phil Foden - 110 milioane de €)
  • 2. Brazilia - 1,14 miliarde de € (Vinicius Jr. - 120 milioane de €)
  • 3. Franța - 1,08 miliarde de € (Kylian Mbappe - 160 de milioane de €)
  • 4. Portugalia - 937 milioane de € (Bernardo Silva - 80 de milioane de €)
  • 5. Spania - 902 milioane de € (Pedri - 100 de milioane de €)
  • 6. Germania - 885,5 milioane de € (Jamal Musiala - 100 de milioane de €)
  • 7. Argentina - 633,2 milioane de € (Lautaro Martinez - 75 de milioane de €)
  • 8. Olanda - 587, 25 milioane de € (Matthijs de Ligt - 70 de milioane de €)
  • 9. Belgia - 563,2 milioane de € (Kevin De Bruyne - 80 de milioane de €)
  • 10. Uruguay - 449,7 milioane de € (Federico Valverde - 100 de milioane de €)
Bazându-se pe un lot impresionant, Braziliei îi va lipsi totuși Neymar, în cazul în care se va confirma absența sa pentru următoarele partide, pentru că este un adevărat lider al actualei generații, atât din punct de vedere a prestațiilor din teren, cât și în vestiar, unde este văzut drept un idol pentru mai mulți coechiperi de-ai săi, mai tineri.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo