Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Brazilienii, făcuți praf de Roy Keane, după meciul contra Coreei de Sud! Raphinha, reacție tranșantă

Nicu Savin

Publicat 06/12/2022 la 08:22 GMT+2

Brazilia a defilat în fața Coreei de Sud, scor 4-1, și s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale. Starurile Selecao au strălucit, iar după fiecare gol marcat au sărbătorit în pași de samba, lucru care l-a deranjat enorm pe Roy Keane. Fostul mare jucător al lui Man United a catalogat drept lipsă de respect comportamentul brazilienilor, dar Raphinha i-a oferit o replică tranșantă.

Neymar of Brazil celebrates with Raphinha, Lucas Paqueta and Vinicius Junior after scoring the team's second goal via a penalty during the FIFA World Cup Qatar 2022 Round of 16 match between Brazil and South Korea at Stadium 974 on December 05, 2022 in Do

Credit imagine: Getty Images

"Brazilia, în ritm de samba spre un nou titul mondial"! Acesta a fost cel mai folosit titlu în presa internațională, după demonstrația de forță a naționalei auri-verde în fața Coreei de Sud, în optimile Cupei Mondiale. Dacă eșecul împotriva Camerunului în ultima etapă a fazei grupelor a ridicat anumite semne de întrebare în privința Braziliei, acestea au fost anihilate de o prestație stelară a echipei lui Tite în faza optimilor.
Formația plină de vedete a sud-americanilor a făcut o primă repriză de vis și la pauză conducea Coreea de Sud cu 4-0, prin golurile marcate de Vinicius, Neymar (penalty), Richarlison și Paqueta. După fiecare dintre reușite, brazilienii au sărbătorit în ritm de dans, așa cum au făcut-o pe tot parcursul turneului final.
După golul lui Richarlison, inclusiv Tite a fost surprins executând câțiva pași de samba alături de jucători, lucru care a atras multe critici din partea specialiștilor. Dansul brazilienilor nu a fost gustat în Europa, iar Roy Keane a catalogat acest gest drept lipsă de respect la adresa adversarilor.
"Nu-mi vine să cred ceea ce văd. Nu am văzut niciodată atât de mult dans. Parcă m-aș uita la «Strictly Come Dancing» (n.r. un show TV din Marea Britanie). Cred că e lipsă de respect să dansezi așa după fiecare gol.Înțeleg primul moment, dar nu mereu… E o lipsă de respect. Chiar și selecționerul lor s-a implicat. Nu îmi place asta", a spus fostul mare jucător al lui Manchester United, citat de As.com.

Brazilienilor nu le pasă de criticile primite și asigură că vor proceda la fel

Replica brazilienilor a venit imediat după finalul partidei. Raphinha a fost înștiințat despre remarca lui Roy Keane, iar jucătorul Barcelonei a avut o reacție tranșantă: "E problema celor care nu le place ceea că dansăm după goluri, dar noi vom continua să facem la fel".
Tite a vorbit și el despre acest subiect și a dat asigurări că nu e vorba despre lipsă de respect față de adversari. Selecționeul Selecao a recunoscut că le-a cerut jucătorilor să-l ferească de asemenea momente.
"Sunt foarte atent la astfel de lucruri. Întotdeauna există băieți răi, care vor înțelege asta ca pe o lipsă de respect. Le-am spus jucătorilor să mă ascundă puțin, știu că sunt în centrul atenției. Nu am vrut ca dansul să aibă altă interpretare decât bucuria golului, rezultatul, performanța. Nu e nicio lipsă de respect față de rivali sau față de Paulo Bento, pe care îl respect foarte mult.", a spus Tite la conferința de presă.
Brazilia se pregătește acum de sfertul de finală împotriva Croației, un meci care se anunță mult mai greu decât cel cu sud-coreeni. Dacă va avansa în semifinale, Selecao se va duela cu Argentina sau Olanda pentru un loc în ultimul act. Franța, Anglia, Portugalia sau Spania sunt marile favorite să ajungă în marea finală de pe cealaltă jumătate a tabloului.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo