Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Buffon are o favorită surpriză la Mondial, în contextul în care Italia nu este printre participante

Nicu Savin

Publicat 15/11/2022 la 12:25 GMT+2

Gianluigi Buffon a declarat că va susține naționala Camerunului la Campionatul Mondial din Qatar, în condițiile în care Italia nu s-a calificat la turneul final.

Gianluigi Buffon durante Ascoli-Parma, Serie B 2021-2022. Foto di Danilo Di Giovanni per Getty Images

Credit imagine: Getty Images

Italia este de departe cea mai mare absentă de la Campionatul Mondial din Qatar. Campioană a Europei anul trecut, "Squadra Azzura" a ratat la limită calificarea directă, terminând grupa preliminară pe locul doi, în spatele Elveției, iar apoi a pierdut incredibil în fața Macedoniei de Nord în semifinalele barajului.
Betano Afiș, varianta 2
Acest conținut vă este oferit de Betano.
În aceste condiții, turneul final nu va fi trăit la aceeași intensitate în "Cizmă", dar fotbaliștii italieni vor urmări totuși cu atenție ceea ce se va întâmpla în Qatar. Vorbind despre competiția care va începe peste 5 zile, Gianluigi Buffon a suprins pe toată lumea, spunând că va susține naționala Camerunului.
"Ca de obicei, când Italia nu participă o Cupă Mondială, încerc să susțin echipele în care joacă colegii sau prietenii mei și, în mod tradițional, cele care sunt outsidere. În acest caz, echipa mea favorită este Camerunul", a spus Buffon, citat de AS.com.
Alegerea lui Buffon este cel puțin ciudată, în contextul în care nu e coleg la Parma cu niciun jucător camerunez. Singurul argument care susține afirmațiile sale ar fi că a fost coechipier la PSG cu Choupo-Moting, în sezonul 2018-2019, și probabil a rămas în relații bune cu actualul atacant de la Bayern Munchen.

Camerun, misiune imposibilă în Qatar

În Qatar, Camerun va participa pentru a 8-a oară la Cupa Mondială. La a 2-a prezență, în 1990, naționala africană a obținut cel mai bun rezultat, ajungând până în sferturile de finală. De altfel, a fost singura dată când a trecut de grupe, dar Copa del Mondo a marcat o premieră, Camerun fiind prima reprezentantă a Africii care ajunge între primele 8 echipe.
La ediția din acest an, Camerun va avea o misiune infernală de a ajunge în optimi. Naționala lui Rigobert Song face parte din Grupa G, alături de Brazilia, Serbia și Elveția. "Leii neîmblânziți" au o generație foarte bună, ale cărei vedete sunt Anguissa (Napoli), Toko Ekambi (Lyon) și Choupo-Moting (Bayern Munich).
La începutul acestui an, Camerun a luat locul 3 la Cupa Africii jucată pe teren propriu și apoi a obținut biletele pentru Qatar după ce a trecut dramatic de barajul cu Algeria, cu un gol marcat de Ekambi în minutul 120+4.
Lotul Camerunului pentru Campionatul Mondial
  • Portari: Simon Ngapandouetnbu (Marseille), Devis Epassy (Abha FC), Andre Onana (Inter)
  • Fundași: Nicolas Nkoulou (Aris Thessaloniki), Christopher Wooh (Rennes), Nouhou Tolo (Seattle Sounders), Olivier Mbaizo (Philadelphia Union), Collins Fai (Al-Tai), Jean-Charles Castelletto (Nantes), Enzo Ebosse (Udinese)
  • Mijlocași: Olivier Ntcham (Swansea City), Pierre Kunde (Olympiacos), Martin Hongla (Hellas Verona), Samuel Gouet (Mechelen), Gael Ondoua (Hannover 96), Andre-Frank Zambo Anguissa (Napoli), Jerome Ngom (Colombe Dja)
  • Atacanți: Moumi Ngamaleu (Dynamo Moscow), Georges-Kevin Nkoudou (Besiktas), Vincent Aboubakar (Al-Nassr), Karl Toko Ekambi (Lyon), Jean-Pierre Nsame (Young Boys), Bryan Mbeumo (Brentford), Eric Maxim Choupo-Moting (Bayern Munich), Christian Bassogog (Shanghai Shenhua), Marou Souaibou (Coton Sport)
picture

Cupa Mondială Qatar 2022 | Acestea sunt stadioanele pe care se vor juca partidele de la turneul fina

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo