Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Campionatul Mondial 2022 | It’s coming home? Englezii dau totul pentru marele trofeu. "Stau și în poartă dacă trebuie"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 19/11/2022 la 16:37 GMT+2

Campionatul Mondial 2022 | Anglia a câștigat o singură dată în istorie Campionatul Mondial, iar fanii așteaptă ca naționala să aducă trofeul din nou acasă. Eric Dier a oferit un interviu în care a spus că va sta chiar și în poartă dacă va fi necesar, alimentând astfel visul suporterilor.

LONDON, ENGLAND - NOVEMBER 04: Lucas Moura of Tottenham Hotspur celebrates with Harry Kane, Eric Dier and teammates after scoring their side's second goal during the UEFA Europa Conference League group G match between Tottenham Hotspur and Vitesse at Tott

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Anglia va face parte dintr-o grupă în care pare să nu aibă nicio problemă în a se califica, la prima vedere. Iran, SUA și Țara Galilor le sunt adversare băieților lui Southgate în grupa B, caștigătoarea urmând să înfrunte locul 2 din grupa A în optimi, din care fac parte Olnada, Ecuador, Senegal și Qatar.
Suporterii naționalei Albionului sunt printre cei mai înfocați din Europa și susțin echipa la fiecare turneu final sub deviza "it’s coming home". Eric Dier a oferit un interviu în care a explicat că se simte pregătit să joace pe orice post în apărare, iar dacă va fi nevoie chiar și pe cel de portar. Antonio Conte l-a folosit în partea dreaptă a apărării lui Tottenham, o poziție cu care jucătorul era mai puțin obișnuit.
"Am jucat fundaș de multă vreme, dar a fost ceva nou pentru mine (n.r. să joace în partea dreaptă a apărării). Dar am jucat în această poziție și sub comanda lui Pochettino, când formula era cu 5 oameni pe linia de fund. Cred că pot să joc pe orice poziție în linia defensivă.
Joc și în poartă dacă o să fie nevoie. E Cupa Mondială. Profit de orice șansă am. Mă simt confortabil pe orice poziție în apărare. Cred în mine și pot să joc oriunde. Este o situație unică (n.r. să joace la turneul final pe timp de iarnă). Este al treilea turneu major alături de Anglia și e prima dată când întâmpin o astfel de situație.
Eu mă simt bine, dar cred că pentru antrenori e puțin mai greu deoarece ar fi vrut să aibă mai mult timp la dispoziție pentru pregătire. Pentru noi, jucătorii, faptul că venim din plin sezon este un lucru bun. Abia aștept să începem. Știu că mulți jucători sunt accidentați și nu vor putea evolua, dar asta e", a spus Dier, conform Daily Mail.
Citește și:

Lotul și programul Angliei pentru Campionatul Mondial din Qatar

Anglia (Gareth Southgate) - 26 de jucători
  • Portari: Jordan Pickford (Everton) Nick Pope (Newcastle), Aaron Ramsdale (Arsenal).
  • Fundași: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Conor Coady (Everton), Eric Dier (Tottenham), Harry Maguire (Manchester United), Luke Shaw (Manchester United), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Newcastle), Kyle Walker (Manchester City), Ben White (Arsenal).
  • Mijlocași: Jude Bellingham (Borussia Dortmund), Mason Mount (Chelsea), Kalvin Phillips (Manchester City), Declan Rice (West Ham), James Maddison (Leicester City), Jordan Henderson (Liverpool), Conor Gallagher (Chelsea).
  • Atacanți: Marcus Rashford (Man United), Phil Foden (Manchester City), Jack Grealish (Manchester City), Harry Kane (Tottenham), Bukayo Saka (Arsenal), Raheem Sterling (Chelsea), Callum Wilson (Newcastle).
Programul Angliei la Mondial:
Etapa 1
  • Anglia – Iran
Etapa 2
  • Anglia – SUA
Etapa 3
  • Țara Galilor - Anglia
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo