Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

LIVEBLOG | Qatar – Ecuador 0-2, în meciul de deschidere de la Cupa Mondială! Enner Valencia, eroul sud-americanilor

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 20/11/2022 la 20:03 GMT+2

Campionatul Mondial 2022 | Qatar și Ecuador se vor înfrunta în primul meci al turneului final. Această ediție este una atipică, fiind prima care se desfășoară pe timp de iarnă, iar țara gazdă dă singura națională debutantă din acest an.

Enner Valencia anota de penalti en el Qatar-Ecuador

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Update: Qatar - Ecuador 0-2 min. 90: Fluier final în partida de deschidere de la Campionatul Mondial! Ecuador se impune cu 2-0, după golurile lui Valencia. Sud-americanii nu au mai forțat pe final și puteau încasa un gol, însă qatarezii nu au profitat. Țara gazdă a arătat că nu pare capabilă să lupte la calificare și va întâlni Senegal în etapa a 2-a.
Update: Qatar - Ecuador 0-2 min. 86: Muntari ratează încă o șansă importantă pentru Qatar. Atacantul intrat în repriza a doua a șutat din prima de la marginea careului, încercând să-l surprindă pe portarul advers, dar mingea s-a dus din nou peste.
Update: Qatar - Ecuador 0-2 min. 80: Sarmiento ratează din poziție ideală din centrul careului. Jucătorul își putea trece în cont prima reușită la națională, dar a șutat peste poartă. Arbitrul de margine a ridicat fanionul și a dictat offside.
Update: Qatar - Ecuador 0-2 min. 75: Partida a intrat într-o stare de amorțeală. Ecuadorienii au închis jocul și nu au mai forțat, iar Qatar irosește o nouă ocazie. Afif trage de la mare distanță, dar șutul său trece peste. Valencia nu a mai putut continua și a fost înlocuit.
Update: Qatar - Ecuador 0-2 min. 62: Ocazie Qatar! Afif a reluat cu capul, mingea trecând pe lângă poartă și de această dată.
Update: Qatar - Ecuador 0-2 min. 60: Suporterii ecuadorieni au cântat în tribune despre faptul că vor bere, iar unul dintre ei a mimat semnul banilor către fanii adverși, care au fost înfuriați.
Update: Qatar - Ecuador 0-2 min. 55: Ibarra a primit o pasă superbă, de la mijlocul terenului, de la Caicedo. Decarul sud-americanilor și-a făcut mingea pe interior și a șutat puternic, dar Al Sheeb a avut prima intervenție bună din acest meci.
Update: Qatar - Ecuador 0-2 min. 54: Valencia și Estrada au trecut la limită pe lângă mingea centrată de Mendez, ratând șansa de duce Ecuadorul la 3-0.
Update: Qatar - Ecuador 0-2 min. 51: Ecuador a avut un atac 3 contra 3, însă Ibarra a pasat greșit, iar faza s-a răcit.
Update: Qatar - Ecuador 0-2 min. 46: A început repriza a doua în partida de debut la de la Campionatul Mondial 2022.
Update: Qatar - Ecuador 0-2 min. 45: Pauză în primul meci de la Campionatul Mondial 2022. Au fost 5 minute de prelungire din cazua intervenției VAR-ului și a accidentării lui Valencia. Ecuador a dominat partida și a părut să nu mai forțeze în finalul primei părți, când putea încasa un gol.
Update: Qatar - Ecuador 0-2 min. 45+5: Prima ocazie pentru Qatar. Almoez Ali trimite cu capul din poziție ideală, dar mingea trece mult pe lângă.
Update: Qatar - Ecuador 0-2 min. 43: Enner Valencia a fost faultat dur și a fost în pericol de a nu mai continua partida. Atacntul și-a revenit și a intrat din nou pe teren.
Update: Qatar - Ecuador 0-2 min. 31: GOOOL Valencia! Jucătorul sud-americanilor face dubla. Preciado a centrat superb, iar jucătorul lui Fenerbahce trimis cu capul din zona punctului cu var. Valencia este jucătorul care a înscris ultimele 5 goluri la Mondial pentru Ecuador.
Update: Qatar - Ecuador 0-1 min. 29: Ecuador presează în continuare, dar șutul lui Caicedo a trecut mult peste poartă.
Update: Qatar - Ecuador 0-1 min. 16: GOOOOL Ecuador! Prima reușită de la turneul final vine din penalty-ul executat de Enner Valencia. Atacantul a tras pe jos, în dreapta portarului, care a sărit în partea opusă.
Update: Qatar - Ecuador 0-0 min. 15: Penalty Ecuador! Valencia a scăpat singur cu portarul, care vede galben pentru fault.
Update: Qatar - Ecuador 0-0 min. 12: Sud-americanii domină startul de meci, având o posesie net superioară față de qatarezi și pun presiune la poarta lui Al Sheeb.
Update: Qatar - Ecuador 0-0 min. 3: Ecuador deschide scorul în minutul 3, prin Enner Valencia, care fructifică o pasă senzațională venită de la Felix Torres. Reușita este anulată pe motiv de offside, după ce arbitrul central a primit o avertizare din camera VAR.
Update: A început meciul de deschidere de la Campionatul Mondial!
Update: Înainte de fluireul de start, Gianni Infantino a transmis un mesaj de bun venit tuturor celor care vor lua parte la spectacolul Cupei Mondiale.
Update: Echipele de start
Qatar
  • (5-3-2) - Al Sheeb - Pedro Miguel, Al Rawi, Koukhi, Hassan Ahmed - Boudiaf, Al Haydos, Hatem - Almoez Ali, Afif
Ecuador
  • (4-4-2) - Galindez - Preciado, Torres, Hincapie, Estupinan - Plata, Mendez, Caicedo, Ibarra - Valencia, Estrada
Update: La'eeb, mascota oficială a Cupei Mondiale a fost prezentă la festivitatea de deschidere.
Update: Jungkook interpretează melodia "Dreamers", imnul Cupei Mondiale 2022, alături de artistul local Fahad Al-Kubaisi.
Update: Morgan Freeman a avut un moment de excepție la ceremonia de deschidere, ținând un discurs depre unitate și respect.
Campionatul Mondial 2022 | Așa cum spune tradiția, țara gazdă este cea care deschide orice turneu al CM. La fel se întâmplă și la această ediție, Qatar urmând să înfrunte Ecuadorul în prima partidă a primei Cupe Mondiale care se desfășoară pe timp de iarnă. Unul dintre detaliile importante legate de acest eveniment este delegarea lui Istvan Kovacs pe post de arbitru de rezervă.
Qatar este singura echipă debutantă la Campionatul Mondial din acest an, fiind totodată, a 80-a echipă care participă în această competiție. Ei s-au calificat din postura de organizatoare, dar au trecut la limită pe lângă această performanță în câteva rânduri. La edițiile din 1990 și 1998, qatarezii au ratat la limită calificare, dar acum pot demonstra de ce sunt în stare, cu publicul de partea lor.
De cealaltă parte, Ecuadorul a fost prezentă în în grupa de calificare din America de Sud, reușind să încheie pe locul 4, peste formații precum Columbia, Chile sau Peru. Aceasta a fost ultmia poziție care asigura calificarea directă, primele 3 poziții fiind adjudecate de Brazilia, Argentina și Uruguay.
Specialiștii anticipează un meci strâns și o posibilă remiză în aceasă partidă de debut. Acest lucru este probabil ținând cont că Ecuadorul înscrie destul de puțin, iar Qatar nu a disputat nicio partidă oficială în acest an. Un egal fără goluri ar fi o surpriză totuși, din punct de vedere statistic, contra-performanță care nu a mai avut loc din 1978, când Germania și Polonia remizau alb. Qatar încearcă să evite eliminarea în faza grupelor, Africa de Sud fiind singura țară gazdă de la ultimele ediții, care nu a ajuns în optimi.
Echipele probabile:
Qatar
  • (3-5-2): Al Sheeb – Al Rawi, Khoukhi, Hassan – Miguel, Hatem, Boudiaf, Al Haydos, ElAmin – Afif, Ali.
Ecuador
  • (4-3-3): Dominguez – Preciado, Torres, Hincapie, Estupinan – Franco, Gruezo, Caicedo – Mena, Estrada, Valencia.
Citește și:

Loturile celor din Qatar și Ecuador

Qatar (Felix Sanchez) - 26 de jucători
  • Portari: Saad Al Sheeb (Al-Sadd), Meshaal Barsham (Al-Sadd), Yousef Hassan (Al-Gharafa)
  • Fundași: Abdelkarim Hassan (Al-Sadd), Boualem Khoukhi (Al-Sadd), Ró-Ró (Al-Sadd), Tarek Salman (Al-Sadd), Bassam Al-Rawi (Al-Duhail), Musab Khedir (Al- Sadd), Pedro Miguel (Al Sadd)
  • Mijlocași: Ali Asad (Al Sadd), Mohammed Waad (Al Sadd), Salem Al Hajri (Al Sadd), Mustafa Tariq Meshaal (Al Sadd), Karim Boudiaf (Al Duhail), Homam Al Amin (Al Gharafa), Assim Madibo ( Al Duhail), Abdulaziz Hatim (Al Rayyan), Jassim Jaber (Al Arabi);
  • Atacanți: Akram Afif (Al Sadd), Hassan Al Haydos (Al Sadd), Ismaeel Mohammad (Al Duhail), Almoez Ali (Al Duhail), Mohammed Muntari (Al Duhail), Ahmed Alaaeldin (Al Gharafa), Naif Al-Hadhrami ( Al Rayyan), Khalid Muneer Mazeed (Al Wakrah);
Ecuador (Gustavo Alfavro) - 25 de jucători
  • Portari: Alexander Domínguez (LDU Quito), Hernán Galíndez (Aucas), Moisés Ramírez (Independiente del Valle);
  • Fundași: Robert Arboleda (São Paulo), Pervis Estupiñán (Brighton), Ángelo Preciado (Genk), Piero Hincapié (Bayer Leverkusen), Xavier Arreaga (Seattle Sounders FC), Félix Torres (Santos Laguna), Diego Palacios (Los Angeles FC) , Jackson Porozo (Troyes), William Pacho (Anvers);
  • Mijlocași: Ángel Mena (León), Carlos Gruezo (Augsburg), Sebas Méndez (Los Angeles FC), Gonzalo Plata (Valladolid), Moisés Caicedo (Brighton), Alan Franco (Talleres), José Cifuentes (Los Angeles FC), Jeremy Sarmiento (Brighton), Kevin Rodriguez (Imbabura);
  • Atacanți: Enner Valencia (Fenerbahce), Michael Estrada (Cruz Azul), Romario Ibarra (Pachuca), Ayrton Preciado (Santos Laguna), Djorkaeff Reasco (Newell's Old Boys);
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo