Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Campionatul Mondial 2022 | Vinicius ar putea lipsi din formula de start a Braziliei pentru meciul cu Serbia

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 22/11/2022 la 13:04 GMT+2

Campionatul Mondial 2022 | Brazilia va debuta la turneul final din Qatar joi, împotriva Serbiei. Tite încă nu s-a hotărât în privința echipei de start pe care o va alinia peste două zile, dar ar putea să nu conteze pe Vinicius.

Brazil's Lucas Paqueta (C) celebrates with teammates Vinicius Junior (L) and Neymar after scoring against Colombia during the South American qualification football match for the FIFA World Cup Qatar 2022, at the Neo Quimica Arena, previously known as Aren

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Campionatul Mondial 2022 | Brazilia va debuta la turneul final peste două zile, împotriva Serbiei, însă selecționerul Tite nu s-a hotărât încă asupra formulei de start. Prima dilemă a tehnicianului este legată de fundașii laterali, acolo unde Danilo și Alex Sandro ar putea începe ca titulari, chiar dacă nimic nu este confirmat.
În al doilea rând, postul de extremă stânga îi dă mari bătăi de cap lui Tite, care nu este hotărât dacă va începe partida cu Vinicius titular sau va introduce un jucător care ține mai mult de minge. Lucas Paqueta i-ar putea lua locul starului de la Real Madrid în primul "11", acesta fiind un jucător de profil diferit.
Atacantul transferat de West Ham pentru 50 de milioane de euro a fost titular în două din ultimele trei meciuri disputate de Brazilia (5-1 cu Tunisia și 5-1 cu Coreea de Sud). Tite preferă un joc de posesie și nu contraatacurile rapide, tocmai de aceea l-ar putea lăsa pe Vinicius pe bancă. Atacantul lui Real a marcat doar o dată în 16 apariții la națională, acesta putând fi un alt detaliu care să conteze în luarea deciziei lui Tite.
As.com notează că Pedro, atacantul celor de la Flamengo, ar putea începe ca titular, fiind foarte posibil ca sistemul brazilienilor să nu fie un 4-3-3 clasic. De altfel, antrenorul a testat mai multe formule de joc în ultimele meciuri amicale: 4-4-2 împotriva celor din Coreea de Sud, 4-3-3 cu Japonia și 4-2-3-1 cu Tunisia. Sistemele cu mai mulți mijlocași au dat un randament mai bun, Brazilia impunându-se cu 5-1 în ambele meciuri în care nu a folosit clasicul 4-3-3.
Citește și:

Lotul Braziliei pentru Campionatul Mondial din Qatar

Brazilia are al doilea cel mai valoros lot de la Cupa Mondială 2022, naționala din Țara Cafelei fiind depășită doar de Anglia la acest capitol. 1,14 miliarde de euro este cotă de piață a celor 26 de jucători, Vinicius fiind cel mai valoros, conform site-ului Transfermarkt, care-l evaluează la 120 de milioane de euro.
Brazilia (Tite) - 26 de jucători
  • Portari: Alisson (Liverpool/Anglia), Ederson (Manchester City/Anglia) și Weverton (Palmeiras/Brazilia).
  • Fundași: Danilo (Juventus/Italia), Dani Alves (Pumas/Mexic), Alex Sandro (Juventus/Italia), Alex Telles (Manchester United/Anglia), Thiago Silva (Chelsea/Anglia), Marquinhos (PSG/Franța), Eder Militao (Real Madrid / Spania) și Bremer (Juventus / Italia).
  • Mijlocași: Casemiro (Manchester United/Anglia), Fabinho (Liverpool/Anglia), Bruno Guimaraes (Newcastle/Anglia, Fred (Mcnahester United), Everton Ribeiro (Flamengo) și Lucas Paqueta (Westa Ham United/Anglia).
  • Atacanți: Neymar (PSG/Franța), Vinicius Jr (Real Madrid/Spania), Gabriel Martinelli (Arsenal/Anglia), Raphinha (Barcelona/Spania), Antony (Manchester United/Anglia), Rodrygo (Real Madrid/Spania), Gabriel Jesus (Arsenal/Anglia), Richarlison (Tottenham/Anglia) și Pedro (Flamengo/Brazilia).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo