Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Campionatul Mondial din Qatar 2022 a ajuns la faza optimilor! Cele mai interesante dueluri + Programul meciurilor

Bianca Dumitru

Actualizat 02/12/2022 la 23:22 GMT+2

Campionatul Mondial de fotbal din Qatar 2022 a ajuns la fazele eliminatorii, sâmbătă fiind programate primele meciuri din optimile competiției. Printre echipele calificate în optimi se află Franța, campioana mondială en-titre, Brazilia, Portugalia, Spania, dar și numeroase surprize, precum Australia, Japonia, Maroc sau Coreea de Sud.

An inflatable FIFA World Cup trophy during the FIFA World Cup Qatar 2022 Group C match between Argentina and Saudi Arabia

Credit imagine: Getty Images

Campionatul Mondial de fotbal din Qatar 2022 a ajuns, vineri seară, la finalul fazei grupelor. Doar 16 echipe au mai rămas acum în competiția în care sâmbătă vor debuta fazele eliminatorii.
În optimile Cupei Mondiale din Qatar 2022, s-au calificat câteva echipe care se află printre favoritele la câștigarea trofeului, dar și unele reprezentative care au surprins pe toată lumea prin prestațiile lor.
Un astfel de exemplu este Japonia, care s-a impus în grupe atât în fața Germaniei, cât și în duelul cu Spania, clasându-se pe primul loc al grupei E. De asemenea, Maroc este o altă surpriză, ținând cont de faptul că a făcut parte dintr-o grupă în care s-au mai aflat Croația, Belgia și Canada. Africanii au încheiat faza grupelor fără înfrângere și s-au calificat de pe prima poziție a grupei F.
Printre surprizele din optimi se mai remarcă și Coreea de Sud, dar și Australia, care s-a calificat pentru a doua oară în istorie în această fază a Cupei Mondiale.
În ceea ce privește echipele care au ratat dramatic prezența în fazele eliminatorii ale Campionatului Mondial din Qatar 2022, printre acestea se află Germania, care este la a doua eliminare consecutivă din grupe, Belgia, care la ediția precedentă s-a clasat pe locul 3, câștigând finala mică în fața Angliei, Danemarca, echipă care nu a putut obține nicio victorie la turneul final, și Uruguay, eliminată de Coreea de Sud din cauza golaverajului.
În aceste condiții, printre cele mai interesante dueluri programate în optimile Cupei Mondiale 2022, se remarcă Maroc - Spania, Franța - Polonia și Olanda - SUA.
Citește și:

Campionatul Mondial de fotbal din Qatar 2022 | Programul optimilor de finală

Sâmbătă, 3 decembrie:
  • Olanda - SUA, ora 17:00
  • Argentina - Australia, ora 21:00
Duminică, 4 decembrie:
  • Franța - Polonia, ora 17:00
  • Anglia - Senegal, ora 21:00
Luni, 5 decembrie:
  • Japonia - Croația, ora 17:00
  • Brazilia - Coreea de Sud, ora 21:00
Marți, 6 decembrie:
  • Maroc - Spania, ora 17:00
  • Portugalia - Elveția, ora 21:00
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Tabloul optimilor de la Campionatul Mondial din Qatar 2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo