Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Campionatul Mondial Qatar 2022 | Spania și Germania, mari favorite în Grupa E! Cine ia primul loc?

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 18/11/2022 la 16:57 GMT+2

Campionatul Mondial Qatar 2022 | Grupa E le reunește pe două dintre cele mai bune echipe ale Europei: Spania și Germania. Costa Rica și Japonia par să nu aibă vreo șansă la calificare, însă fiecare dintre ele speră la o minune, care să le ducă mai departe.

La Germania festeggia il gol di Muller

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Spania și Germania sunt favorite indiscutabile în Grupa E de la Campionatul Mondial din Qatar. Costa Rica și Japonia sunt văzute de specialiști fără șanse reale la primele două locuri, care duc în optimi, însă nimic nu este deja jucat. Primele două clasate din această grupă vor fi împerecheate în optimi cu locurile 1 și 2 din grupa F, acolo unde sunt prezente Belgia și Croația.
Betano
Acest conținut vă este oferit de Betano.

Germania la Campionatul Mondial 2022

  • Antrenor – Hansi Flick
  • Loc în clasamentul FIFA - 11
  • Valoare lot – 885,5 milioane de €
  • Cel mai bine cotat jucător – Jamal Musiala - 100 milioane de €
Cum s-a calificat
Germania a avut parte de o grupă foarte ușoară în calificări, România fiind una dintre adversarele nemților. Macedonia, Armenia, Islanda și Liechtenstein au fost celelalte echipe din grupa în care nemții au defilat, înscriind 36 de goluri și primind doar 4. Macedonia a fost singura echipă care i-a învins, în cea de-a treia etapă, scor 2-1. Astfel, cu 27 de puncte adunate, Germania s-a calificat direct la turneul final, fără nicio emoție.
Punctele forte ale Germaniei
Cel mai mare atu al Germaniei este reprezentat de mentalitatea nemțească, care spune că fiecare jucător trebuie să lupte până în ultimul minut, indiferent de scorul indicat pe tabelă. După Brazilia, nemții au cea mai titrată echipă la Cupa Mondială, cu 4 trofee (1954, 1974, 1990, 2014).
Puncte slabe ale Germaniei
Lipsa unui vârf de careu, așa cum era cazul lui Miroslaw Klose, ar putea afecta prestația Germaniei de la Campionatul Mondial. Gnabry, Havertz, Muller și Sane sunt jucători cu o calitate extraordinară, însă nu au ferocitatea unui adevărat număr 9 în fața porții.
Vedeta
Este greu să vorbim despre un jucător vedetă în naționala Germaniei, în condițiile în care jocul echipei este punctul forte al naționalei. Dacă este să numim un jucător care ar putea face diferența, atunci Manuel Neuer este cel care, dacă prinde un turneu final bun, ar putea să contribuie decisiv la un parcurs bun în Qatar.
Echipa probabilă
Neuer – Kehrer, Sule, Rudiger, Raum – Gundogan, Kimmich, Musiala – Gnabry, Muller, Havertz.
Citește și:

Spania la Campionatul Mondial 2022

  • Antrenor – Luis Enrique
  • Loc în clasamentul FIFA - 7
  • Valoare lot - 902 milioane de €
  • Cel mai bine cotat jucător – Pedri - 100 milioane de €
Cum s-a calificat
Spania a fost repartizată într-o grupă de 5 echipe în calificări, unde Suedia a fost cel mai dificil adversar. Chiar și așa, ibericii au încheiat calificările ca lideri, cu 4 puncte avans față de locul secund. Grecia, Georgia și Kosovo au fost codașele grupei, într-o campanie în care Luis Enrique a testat mai mulți jucători și a încercat să regăsească forma de altădată a naționalei.
Punctele forte ale Spaniei
Jocul de posesie intrat în ADN-ul spaniolilor este deatliul care ar putea face diferența în favoarea naționalei lui Luis Enrique. Chiar dacă echipa s-a schimbat mult față de acum câțiva ani, când aproape tot primul 11 era format din jucători de la Barcelona și Real Madrid, ibericii încă reușesc să țină bine de minge și vor profita de acest lucru și în Qatar.
Puncte slabe ale Spaniei
Una dintre problemele Spaniei ar putea fi la mijlocul terenului, acolo unde s-ar putea să se simtă lipsa unui închizător în formă. Busquets nu mai dă randamentul de altădată, iar Pedri pare să fie singurul punct fix din această zonă a terenului.
Vedeta
Pedri este cel mai în formă jucător al ibericilor și totodată, cel mai bine cotat, conform site-ului de specialitate Transfermarkt. 100 de milioane de euro valorează jucătorul Barcelonei, care excelează la capitolul pase, dar și-a îmbunătățit serios șuturile de la distanță, armă de care Spania poate profita din plin.
Echipa probabilă
Simon – Carvajal, Laporte, Guillamon, Alba – Rodri, Pedri, Koke – Torres, Morata, Sarabia.

Costa Rica la Campionatul Mondial 2022

  • Antrenor – Luis Fernando Suarez
  • Loc în clasamentul FIFA - 31
  • Valoare lot – 18,75 milioane de €
  • Cel mai bine cotat jucător – Keylor Navas – 5 milioane de €
Cum s-a calificat
Costa Rica a încheiat pe locul 4 grupa de calificare din America Centrală și de Nord, în spatele Canadei, Mexicului și a Statelor Unite. Poziția a patra le-a asigurat Costa ricanilor prezența la baraj, acolo unde s-au înfruntat cu Noua Zeelandă. Campbell a înscris golul victoriei în minutul 3, iar Costa Rica a devenit ultima echipă calificată la Mondial, pe data de 14 iunie a acestui an.
Punctele forte ale Costa Ricăi
Costa Rica se bazează foarte mult pe portarul Keylor Navas, iar statutul de echipă mică ar putea fi folosit ca și avantaj în duelurile din grupe. Cu siguranță, adversarele îi vor privi de sus, astfel că echipa din America Centrală ar putea profita și să dea lovitura.
Puncte slabe ale Costa Ricăi
Costa Rica are al doilea cel mai slab lot de la Cupa Mondială, doar portarul valorând aproape o treime din valoarea totală. Acest lucru ar putea să-i pună mari probleme lui Fernando Suarez, care nu are jucători de foarte mare calitate pe care să-i alinieze în echipa de start.
Vedeta
Keylor Navas este cel mai cunoscut jucător din lotul Costa ricanilor. Portarul lui Paris Saint Germain este cotat la 5 milioane de euro, fiind printre cei mai buni jucători pe postul său în ultimii ani. Goalkeeper-ul a apărat la Real Madrid timp de 5 sezoane, dar venirea lui Thibaut Courtois l-a scos din echipa de start.
Echipa probabilă
Navas – Martinez, Chacon, Duarte, Oviedo – Lopez, Wilson, Hernandez – Ruiz, Campbell, Zamora.

Japonia la Campionatul Mondial 2022

  • Antrenor – Hajime Moriyasu
  • Loc în clasamentul FIFA - 24
  • Valoare lot - 154 milioane de €
  • Cel mai bine cotat jucător – Daichi Kamada - 30 milioane de €
Cum s-a calificat
Japonia s-a calificat direct la turneul final al Cupei Mondiale, după ce a încheiat pe locul 2 grupa de calificare cu echipele din Asia. Arabia Saudită a avut cu un punct mai mult decât naționala din Țara Soarelui Răsare, iar Australia a încheiat pe 3, mergând la baraj. Japonia a avut cel mai bun golaveraj din grupă, 12-4, față de 12-6, cât a avut echipa de pe prima poziție.
Punctele forte ale Japoniei
Japonia este o prezență constantă la Campionatul Mondial, fiind prezentă la fiecare ediție din 1998 încoace. Chiar mai mult, aceștia au ajuns în optimi de 3 ori în acest timp, ultima dată fiind eliminați cu mare dificultate de Belgia. De asemenea, prezența numeroasă a jucătorilor care evoluează în campionatele europene poate fi un factor cheie în jocul echipei antrenate de Hajime Moriyasu.
Puncte slabe ale Japoniei
În ciuda faptului că au în componență mulți jucători din campionatele de top ale Europei, jucătorii care evoluează în țara natală sunt obișnuițe cu un fotbal ceva mai lent decât pe Bătrânul Continent, lucru analizat de portarul Daniel Schmidt, într-un interviu pentru Eurosport.
Vedeta
Daichi Kamada este cel mai în formă jucător al japonezilor, evoluțiile foarte bune din Bundesliga ridicându-i cota la 30 de milioane de euro. Este al șaptelea marcator din campionatul Germaniei, cu 7 goluri și 4 assist-uri reușite în tricoul celor de la Eintracht Frankfurt. Takumi Minamino, fostul jucător al lui Liverpool, poate fi și el o armă importantă a naționalei, chiar dacă prestațiile sale au scăzut în intensitate și l-au adus la Monaco, în Ligue 1.
Echipa probabilă
Kawashima – Yamane, Taniguchi, Ito, Nagatomo – Shibasaki, Kamada, Doan – Furuhashi, Minamino, Mitoma.
Predicție Eurosport pentru Grupa E:
1. Germania
2. Spania
3. Japonia
4. Costa Rica
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo