Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Casele de pariuri au scos din ofertă un eveniment, la Mondialul din Qatar. Pariorii au făcut bani grei deja

Cristian Mihală

Actualizat 30/11/2022 la 08:15 GMT+2

Casele de pariuri din Marea Britanie nu mai acceptă pariuri pe "omul meciului" la Campionatul Mondial, după ce au existat temeri că fanii ar fi influențat deciziile într-un mod neașteptat. Pariorii au făcut astfel profit de aproape 1,5 milioane de lire, în prima săptămână a turneului din Qatar.

Kevin De Bruyne after the Qatar 2022 World Cup Group F football match between Belgium and Canada at the Ahmad Bin Ali Stadium in Al-Rayyan, west of Doha on November 23, 2022

Credit imagine: Getty Images

Daily Mail anunță că majoritatea caselor de pariuri din Regatul Unit au scos din oferta de pariere evenimentul "omul meciului" la Cupa Mondială din Qatar.
Această distincție e oferită în baza voturilor publicului pe siteul FIFA, astfel că de cele mai multe ori e desemnat cel mai popular jucător. A fsot cazul lui De Bruyne, contra Canadei și a lui Bale cu SUA.
În acest context, pentru pariori era extrem de ușor să anticipeze câștigătorul, iar bookmakerii au fost prinși în offside, având pierderi mari la câteva dintre partide.
Doar joia trecută, în Marea Britanie s-au pariat peste 200.000 de lire pe desemnarea omului meciului, în contextul în care inițial sumele puse nu depășeau 100.000 de lire. Doar că pariorii au sesizat că pot face ușor câștiguri importante, motiv pentru care casele de pariuri au ales să se protejeze.
În total, sursa citată notează că pariorii au câștigat între 1 și 1,5 milioane de lire în prima săptămână a Mondialului, pe parierea pe un astfel de eveniment.

De Bruyne, mirat și el că a fost desemnat omul meciului

''Dracii roşii'', medaliaţi cu bronz în urmă cu patru ani, s-au impus în primul meci din grupă, contra Canadei, prin golul reuşit de Michy Batshuayi (44), însă victoria Belgiei nu a fost obţinută atât de uşor, nord-americanii ratând un penalty și ratând în serie mari ocazii, în special în prima parte.
Logica partidei l-ar fi indicat pe Courtois drept omul meciului, dar organizatorii l-au desemnat pe De Bruyne. Mijlocașul lui City a făcut însă o partidă mai degrabă slabă, greșind câteva pase ușoare, în situații care se puteau transforma în ocazii uriașe.
Conștient că nu a jucat nici pe departe la nivelul obișnuit, KDB s-a simțit stânjenit când a primit distincția și s-a comportat în consecință.
"Nu cred că am făcut un meci mare, nu știu de ce mi-ați oferit acest trofeu. Poate din cauza numelui meu", a spus De Bruyne, stânjenit oarecum de distincție.

Brazilia, marea favorită la pariuri să câștige Campionatul Mondial

După consumarea a două etape din grupe, Spania pare să fi fost formația care a impresionat cel mai mult. După 7-0 contra naționalei statului Costa Rica, "Furia Roja" a condus meciul contra Germaniei și doar disperarea de final a nemților, care se aflau în postura de a părăsi Mondialul, a făcut ca partida să se termine egal.
Băieții lui Luis Enrique au devenit favoriții cu numărul 3 la titlul suprem, după cele două mari națiuni văzute de la început de specialiști cu prima șansă la cucerirea Mondialului: Brazilia - care și fără Neymar, accidentat pentru partidele din grupe - are o forță ofensivă fantastică, cel puțin pe hârtie, și Franța (campioana mondială în exercițiu).
Cotele la câștigarea Campionatului Mondial
  • Brazilia - 3,6
  • Franța - 6,5
  • Spania - 8
  • Argentina - 9
  • Anglia - 9
  • Portugalia - 9
  • Germania - 14
  • Olanda - 18
  • Croația - 66
  • Danemarca - 80
  • Belgia - 80
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo