Numărul biletelor vândute pentru meciurile Cupei Mondiale de fotbal 2022 din Qatar a ajuns la 1,2 milioane după a doua fază a vânzărilor, a anunţat miercuri secretarul general al comitetului de organizare, Hassan Al-Thawadi.
"Cred că este o cerere record", a declarat Al-Thawadi, la Qatar Economic Forum de la Doha.
"Oamenii cumpără şi sunt dornici să vină, nu există nicio îndoială", a afirmat el, în timp ce unele asociaţii ale suporterilor sunt îngrijorate de preţul zborurilor, al locuinţelor sau chiar de drepturile lor în bogatul şi conservatorul emirat din Golf.
Cupa Mondială FIFA
Continuă revoluția tehnologică în fotbal! Offside-ul va fi detectat semi-automat la Cupa Mondială
ACUM O ZI
"Încercăm să creăm un mediu în care economia să obţină beneficii, dar care să fie de asemenea abordabil şi accesibil pentru fani, un echilibru la care nu este întotdeauna uşor de ajuns", a spus oficialul.
Noi hoteluri intră regulat pe platforma de cazare destinată spectatorilor cu bilete, a asigurat el.
În timp ce Qatarul a fost acuzat de mai multe ONG-uri în legătură cu respectarea drepturilor omului, mai ales a lucrătorilor migranţi, Al-Thawadi a insistat încă o dată asupra "progreselor" înregistrate de la atribuirea turneului în 2010.
"Ne-am săturat de reprezentarea greşită a faptelor (...) şi a ceea ce se întâmplă pe teren", a regretat el.
Legat de pregătirea turneului, "principalele infrastructuri au fost finalizate şi suntem acum într-o fază operaţională" mai ales în ceea ce priveşte cazarea şi traseele, a spus secretarul general al comitetului de organizare.

Câte bilete mai sunt disponibile pentru Cupa Mondială din Qatar

Organizatorii primei Cupe Mondiale dintr-o ţară arabă, care va avea loc între 21 noiembrie şi 18 decembrie, au precizat că au înregistrat în total 40 de milioane de cereri, 17 milioane în prima fază a vânzărilor şi 23 milioane în cea de-a doua.
Cu totul sunt ceva mai mult de 3 milioane de bilete disponibile (2 milioane la vânzare şi 1 milion rezervat pentru FIFA şi partenerii săi).
La următoarea fază a vânzărilor, ale cărei date nu sunt cunoscute, nu se va mai recurge la tragerea la sorţi, ci va fi aplicat principiul "primul venit, primul servit".
Sursa: Agerpres
Cupa Mondială FIFA
Echipele care merg la Mondialul din Qatar vor putea avea în lot până la 26 de jucători! Anunțul FIFA
24/06/2022 LA 08:20
Cupa Mondială FIFA
Se clatină scaunul lui Gareth Southgate la naționala Anglia? Ce i-a comunicat federația
21/06/2022 LA 12:11