Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cazul lui Salt Bae la finala Cupei Mondiale. Ce riscă bucătarul turc după ce a intrat pe teren

Eurosport
DeEurosport

Publicat 24/12/2022 la 10:50 GMT+2

La finalul festivității de premiere din finala Cupei Mondiale din Qatar, pe teren, alături de jucătorii Argentinei și-a făcut apariția și Salt Bae, un cunoscut bucătar turc, care s-a pozat alături de jucători, a luat inclusiv trofeul și l-a ridicat deasupra capului și din unele imagini s-a putut observa că i-a chiar agasat pe unii fotbaliști.

Salt Bae mit dem Pokal

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Tibi Munteanu
FIFA anunță că a început o anchetă în cazul pătrunderii pe teren a lui Nusret Gokce, cunoscut drept Salt Bae, un bucătar din Turcia care este apropiat de unii fotbaliști cu nume important, în timp ce fotbaliștii Argentinei se bucurau alături de colegii din staff și familiile lor pentru câștigarea celui de-al 3-lea astfel de trofeu din istoria țării lor.
Acesta a pătruns pe teren, a mers în grupul jucătorilor și din imagini s-a putut observa cum pe unii dintre ei chiar i-a agasat, inclusiv pe Lionel Messi, cu care a insistat să facă o poză, deși decarul "pumelor" îl refuzase în două rânduri.
Conform protocolului FIFA, doar jucătorii, familiile acestora și președinții țărilor în cauză pot pune mâna pe trofeul mondial, însă bucătarul turc n-a ținut cont de asta, ba chiar a luat trofeul și l-a sărutat, l-a ridicat deasupra capului, cu toate că fotbaliștii lui Lionel Scaloni erau vizibil deranjați de prezența acestuia acolo.

Salt Bae, în mijlocul unor controverse după finala CM din Qatar

Imaginile cu bucătarul de 39 de ani au devenit virale, însă majoritatea părerilor au fost împotriva acestuia, în primul rând din cauza faptului că Salt Bae nu avea dreptul să fie pe gazon la acel moment.
Se pare că prezența sa nu a fost autorizată de FIFA, ci a fost o încălcare a protocolului, astfel că forul internațional urmează să investigheze cazul.
Fiind foarte cunoscut în mediul online datorită modului său de a turna sare peste bucățile de carne pe care le gătește, Salt Bae a devenit viral din mai multe puncte de vedere în ultimii ani, pentru că foarte multe personalități, majoritatea din sport, au ales să mănânce la restaurantul acestuia, filmând momentele când bucătarul turc venea și felia bucățile de carne, iar la final arunca cu sare peste ele. Printre cei care i-au călcat pragul restaurantului se numără inclusiv Gianni Infantino, președintele FIFA, dar și fotbaliști cu renume mondial precum Kylian Mbappe, Lionel Messi, Paul Pogba, Neymar, Diego Maradona sau chiar Ronaldo Nazario.
De multe ori, Salt Bae s-a asociat cu cei mai mari fotbaliști ai planetei datorită faptului că le-a gătit sau a fost prezent la evenimentele sportive cele mai importante. Are fotografii inclusiv alături de Cristiano Ronaldo, Virgil van Dijk, David Beckham, Kevin De Bruyne, Mohamed Salah, Wayne Rooney sau Cesc Fabregas, însă chiar și așa, fotbaliștii argentinieni au părut deranjați de faptul că turcul a încercat să facă poze cu ei și cu trofeul.
Cel mai probabil, Nusret Gokce s-a folosit de imaginea sa și de cunoștințele sale pentru a vorbi să fie lăsat să pătrundă pe gazon imediat după decernarea trofeului, însă nu a avut acceptul FIFA, iar după scandalul iscat la nivel mondial în urma imaginilor apărute, forul internațional a ieșit cu o declarație oficială prin care a anunțat că va ancheta intern această situație pentru a afla cu exactitate ce s-a întâmplat.
"În urma unui audit, FIFA a stabilit că unele persoane au avut acces ilegal pe teren după ceremonia de încheiere a Campionatului Mondial de pe Lusail Stadium pe 18 decembrie. Se vor lua măsurile interne adecvate", a transmis forul internațional.
Citește și:

Ce riscă Salt Bae după ce a pătruns pe teren și a ridicat trofeul mondial

Pe lângă faptul că a intrat pe teren fără să aibă acces și nu a fost excortat afară de forțele de ordine, bucătarul din Turcia a stârnit controverse și din cauza faptului că i-a agasat pe fotbaliștii Argentinei, trăgând la propriu de ei pentru a face un selfie, ori încercând să le ia trofeul din mână.
În acest moment, Salt Bae riscă o gamă largă de sancțiuni, inclusiv interdicția de la turneele FIFA viitoare. În acest sens, MLS nu a pierdut timpul și Nusret a fost deja interzis din finala US Open Cup din 2023.
Verdictul anchetei FIFA va stabili și cuantifica pedeapsa pe care o va primi bucătarul turc.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol