Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce finală vrea să vadă Dan Petrescu la Campionatul Mondial din Qatar

Eurosport
DeEurosport

Publicat 05/12/2022 la 22:28 GMT+2

Campionatul Mondial din Qatar a ajuns în faza optimilor de finală, iar pe 18 decembrie vom afla echipa care se încoronează campioană la ediția din acest an. Până atunci calculele rămân unele interesante, deoarece se pot întâmpla surprize, așa că momentan este greu de anticipat ce finală vom avea.

Dan Petrescu

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Maria Olteanu
Cupa Mondială din Qatar a trecut de jumătate, căci o singură zi ne mai desparte până când vom afla toate cele 8 echipe calificate în sferturile de finală ale competiției. Tabloul devine unul interesant, în care avem deja anunțate dueluri de foc: Olanda - Argentina, Franța - Anglia și Croația - Brazilia.
Dan Petrescu, antrenorul campioanei CFR Cluj, a anunțat ce finală și-ar dori să vadă pe 18 decembrie la Campionatul Mondial, susținându-și opinia cu câteva argumente solide.
CITEȘTE ȘI:

Dan Petrescu vrea finală Argentina - Portugalia la Cupa Mondială

Dan Petrescu nu și-a ales favorita de la această ediție a turneului final, însă știe ce finală și-ar dori să urmărească pe 18 decembrie în Qatar.
Argentina lui Leo Messi și Portugalia lui Cristiano Ronaldo ar fi echipele care ar merita să joace ultimul act în opinia tehnicianului român. Experiența celor doi fotbaliști uriași, căpitani de echipă, este un argument pentru care Petrescu ar vrea o astfel de încleștare în meciul care se va juca cu trofeul pe masă.
"Nu îi va fi ușor (n.r. lui Messi). În sferturi are Olanda. Apoi o să fie și Brazilia. Eu mi-aș dori să fie Messi și Ronaldo în finală. Ar merita pentru ce carieră au făcut. Pentru mine, Messi va rămâne, am spus-o și o voi spune, cel mai mare jucător din istoria fotbalului.
Știu că se vor supăra mulți. În opinia mea, a fost mai mare decât Maradona, pentru cariera pe care a avut-o. O carieră fantastică, 1000 de goluri, 1000 de meciuri, plus că a jucat la un nivel maxim non-stop
Mie mi se pare cel mai mare juctor din istoria fotbalului, iar Ronaldo, la fel, cred că trebuie să fie în primii trei, în istoria fotbalului, pentru profesionalismul lui. Mi-ar plăcea mult o finală Argentina - Portugalia, dar nu cred", a declarat Dan Petrescu, în cadrul unei conferințe de presă.
Cine va câștiga trofeul Cupei Mondiale 2022?

PROGRAMUL OPTIMILOR DE FINALĂ DE LA CM 2022

Sâmbătă, 3 decembrie:
  • Olanda - Statele Unite ale Americii, 3-1
  • Argentina - Australia, 2-1
Duminică, 4 decembrie:
  • Franța - Polonia 3-1
  • Anglia - Senegal 3-0
Luni, 5 decembrie:
  • Japonia - Croația, 1-1 (1-3 după lovituri de departajare)
  • Brazilia - Coreea de Sud, ora 21:00
Marți, 6 decembrie:
  • Maroc - Spania, ora 17:00
  • Portugalia - Elveția, ora 21:00
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo