Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce s-a întâmplat la pauza meciului Argentina - Arabia Saudită! "E nebun, jur că plângeam"

Cristian Mihală

Actualizat 23/11/2022 la 13:51 GMT+2

Una din cheile victoriei Arabiei Saudite asupra Argentinei, la Cupa Mondială a stat în discursul lui Herve Renard. Tehnicianul și-a motivat incredibil jucătorii, la pauză, deși aceștia erau conduși de Messi&Co.

Herve Renard triumfuje z Arabią Saudyjską

Credit imagine: Getty Images

Una dintre cele mai mari surprize din istoria Campionatului Mondial s-a consumat ieri, când Arabia Saudită a întors incredibil rezultatul cu Argentina, impunându-se cu 2-1. Asta în ciuda faptului că Messi a deschis scorul din penalty, iar "pumele" au avut două goluri anulate, pe motiv de off-side.
Herve Renard nu doar că a avut o tactică impecabilă, echipa sa făcând mereu perfect pasul la off-side și destructurând cu ușurință jocul de pase al adversarilor, dar a reușit, prin speechul său, să le dea "aripi" jucătorilor propriii. Tehnicianul a început discursul de la pauză pe un ton calm să le explice jucătorilor că nu e nimic pierdut, că în fotbal se întâmplă să faci mici greșeli și că adversarii profită de asta pentru a te "pedepsi". Apoi, a ridicat tonul vocii, devenind din ce în ce mai vocal și transmițându-le jucătorilor încredere și răutate.
Astfel, odată ieșiti de la cabine, jucătorii saudiți au avut convingerea că nimic nu este încă pierdut, deși sunt conduși de una dintre marile favorite la titlul mondial.
"Avem un antrenor nebun. Ne-a motivat la pauză, ne-a spus lucruri care ne-au făcut să vrem să mâncăm iarba. Înainte de meci, la discursul premergător meciului, jur că plângeam. Ne-a motivat atât de tare încât nu mai puteam aștepta ca meciul să înceapă", a spus Abdulellah Al-Malki după meci

Cine este Herve Renard

Renard a devenit selecționerul Arabiei Saudite în iulie 2019. Aducerea sa a adus echipei noi perspective. Renard are experiență pe plan internațional, câștigând de două ori Cupa Africii pe Națiuni (în 2012 cu Zambia și în 2015 cu Coasta de Fildeș). De asemenea, el a dus Marocul la Cupa Mondială din 2018.
Renard și-a început cariera de antrenor în Franța, la SG Draguignan, după care a urmat mutarea la Cambridge, în League Two (a patra divizie engleză), acolo unde a avut un record de coșmar: în 26 de partide a câștigat doar 5 partide, a pierdut 14 și a încheiat la egalitate de 7 ori.
În ciuda rezultatelor slabe, el a fost lăudat pentru modul în care pregătește echipa. Fostul portar al lui Everton, John Ruddy, a fost la Cambridge în perioada în care Renard era antrenor și a vorbit despre antrenorul francez:
"Nu doar că eram lipsit de experiență, dar în primele 15 minute ale debutului meu abia puteam să degajez, atât de emoționat eram. Cu toate acestea, Herve știa foarte bine să te facă să crezi că ești suficient de bun. Una dintre cele mai plăcute amintiri legate de antrenamentele cu el nu sunt legate doar de lucrurile pe care le cerea de la noi, ci și de faptul că lucra cot la cot cu noi", a declarat Ruddy, pentru Daily Mail.
După experiențe la Nam Dinh și AS Cherbourg, Renard a ajuns în Zambia, acolo unde și-a lăsat amprenta pentru totdeauna, câștigând în 2012 Cupa Africii pe Națiuni. Din 2014, el a preluat chiar echipa pe care a învins-o în finală, Coasta de Fildeș. Un an mai târziu, el și-a trecut în palmares a doua Cupă a Africii.
Revenit la o echipă de club, perioada sa la Lille a fost fără succes, astfel încât a revenit la o echipă națională. Ajuns în Maroc, el a dus echipa din nordul Africii la Cupa Mondială din 2018. Marocul revenise la mondial după 20 de ani.
După ce a plecat din Maroc, în urma unei eliminări în faza grupelor la Cupa Africii, Renard și-a găsit rapid echipă. De la sosirea sa în Arabia Saudită, el a dus echipa de pe locul 70 până pe locul 51 în clasamentul FIFA și a reușit să încheie grupa de calificare pe primul loc, deasupra unor echipe precum Japonia și Australia.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo