Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Cea mai mare greșeală a lui Neymar e că s-a născut brazilian!" Mesaj dur după accidentarea suferită la Mondial

Bianca Dumitru

Actualizat 26/11/2022 la 10:08 GMT+2

Neymar a ieșit accidentat de pe teren în meciul inaugural al Braziliei la turneul final al Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022. Fanii l-au criticat apoi pe starul lui PSG, lucru care l-a indignat pe Raphinha.

Neymar fällt für Brasiliens Spiel gegen die Schweiz aus

Credit imagine: SID

Brazilia a avut un start dificil la Cupa Mondială, întâlnind Serbia, dar naționala lui Tite a trecut cu bine de acest test, câștigând cu 2-0, după o dublă spectaculoasă a lui Richarlison.
În ciuda victoriei, bucuria a fost umbrită de faptul că Neymar a ieșit accidentat de pe teren în minutul 79. Starul celor de la PSG a fost cel mai faultat jucător de pe teren, de 9 ori, iar una dintre intrările dure ale adversarilor i-au provocat o leziune la nivelul gleznei.
Suporterii brazilienii l-au criticat pe Neymar, arătându-se neimpresionați de accidentarea acestuia, unii spunând că se așteptau ca atacantul să pățească ceva pentru a deveni indisponibil.
Această atitudine a fanilor l-a indignat pe Raphinha, care a sărit în apărarea coechipierului său. Fotbalistul a distribuit pe contul său de Instagram un mesaj în care li se reproșa suporterilor brazilieni modul în care se comportă vizavi de Neymar.
"Fanii Argentinei îl tratează pe Messi ca pe un zeu. Fanii Portugaliei îl tratează pe Cristiano Ronaldo ca pe un rege. Fanii brazilieni se bucură când Neymar e aproape de a-și rupe piciorul.
Ce trist este, cea mai mare greșeală din cariera lui Neymar este că s-a născut brazilian. Această țară nu îi merită talentul și fotbalul pe care îl joacă", era notat în mesajul distribuit de Raphinha.
Raphinha, despre criticile aduse lui Neymar după accidentare
Citește și:

NEYMAR, MESAJ EMOȚIONANT DUPĂ ACCIDENTAREA DE LA MONDIAL

Chiar dacă inițial Tite a precizat că nu se pune problema ca atacantul de 30 de ani să nu fie apt pentru meciul de luni, contra Elveției, se pare că staff-ul tehnic ar fi luat decizia de a nu-l folosi în următorul meci, ținând cont de faptul că medicul echipei a îndemnat la răbdare, starea fotbalistului urmând a putea fi evaluată corect în următoarele zile.
Astfel, jurnaliștii din Spania au anunțat că Neymar ar putea să nu mai joace pentru Brazilia în niciunul dintre meciurile rămase de disputat în grupe, mai ales dacă naționala lui Tite își va asigura calificarea după duelul cu Elveția.
În urma accidentării, fotbalistul celor de la PSG a transmis un mesaj emoționant pe rețelele de socializare, în care a vorbit despre cât de mult își dorește să ajungă cât mai departe cu echipa Braziliei și despre dificultățile întâmpinate de-a lungul carierei.
"Mândria și dragostea pe care le simt purtând tricoul naționalei sunt inexplicabile. Dacă Dumnezeu mi-ar da ocazia să aleg o țară în care să mă nasc, aceasta ar fi BRAZILIA.
Nimic din viața mea nu a fost dat cadou sau ușor, a trebuit mereu să-mi urmăresc visele și obiectivele fără a-i dori răul cuiva, ci ajutându-i pe cei care au nevoie.
Astăzi sunt într-unul dintre cele mai dificile momente ale carierei mele... și din nou într-o Cupă Mondială. Am o accidentare, da, e enervant, o să mă doară, dar sunt sigur că voi avea șansa să revin pentru că voi face tot posibilul să îmi ajut țara, coechipierii mei și pe mine.
Am așteptat atât pentru ca inamicul să mă doboare așa? NU! Eu sunt FIUL DUMNEZEULUI IMPOSIBILULUI și CREDINȚA mea este nesfârșită", a scris Neymar pe contul său de Instagram.
Neymar
În următoarele două meciuri de la Cupa Mondială, Brazilia le va înfrunta pe Elveția și Camerun, luni, de la ora 18:00, respectiv vineri, de la ora 21:00.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo