Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cine e Cody Gakpo, golgheterul Olandei la CM! Ce club a început negocierile pentru transferul său

Eurosport
DeEurosport

Publicat 26/11/2022 la 12:58 GMT+2

Unul dintre cei mai interesanți fotbaliști de la Cupa Mondială din Qatar a fost aproape de un transfer important în vară, însă acesta nu s-a concretizat și a rămas în continuare în Eredivisie, la PSV. Totuși, un club important din Premier League dorește să reia discuțiile cu Cody Gakpo, mai ales după forma arătată de acesta la turneul final.

Erzielte den Führungstreffer: Cody Gakpo

Credit imagine: SID

Articol scris de Tibi Munteanu
Noul star al fotbalului european este aproape de a semna cu o echipă importantă din Premier League. Cody Gakpo, care a avut un sezon precedent foarte bun la PSV, dar l-a început și pe cel actual în aceeași notă, a impresionat în competițiile europene, dar o face și zilele acestea în cadrul Campionatului Mondial din Qatar, unde își aduce aportul considerabil în vederea obținerii calificării în optimile de finală pentru naționala Olandei.
Chiar dacă și în perioada de transferuri din vară acesta a fost vizat de cluburile cu pretenții, a fost în discuții avansate cu Manchester United, însă transferul nu s-a mai realizat, iar extrema stânga a rămas la PSV.

Cody Gakpo, principala țintă pentru atacul lui Manchester United

Cu toate că a fost aproape și în vară de un transfer pe Old Trafford, Gakpo a decis să joace încă un sezon în Eredvisie, la PSV, însă forma sa continuă să fie la un nivel înalt, iar în iarnă sunt șanse mari să facă pasul către un club cu pretenții mult mai mari.
Olandezul s-a aflat în discuții inclusiv cu Erik ten Hag în vară, managerul cunoscându-l foarte bine de pe vremea când a antrenat Ajax Amsterdam, însă discuțiile n-au avut finalitate, cu toate că Gakpo și-ar fi dorit
"Am fost aproape să plec. Am vorbit de câteva ori cu Erik ten Hag, dar în final tranzacția nu s-a realizat, ceea ce a fost o rușine, pentru mine și dezvoltarea mea și pentru faptul că Manchester United este unul din cele mai mari cluburi din lume. Chiar și pentru PSV, pentru că să transferi un jucător la Manchester United este un lucru foarte bun pentru club.
Totul s-a încheiat cam cu o săptămână înainte de a se termina perioada de transferuri și în acea săptămână a trebuit să mă decid dacă să merg la Leeds sau Southampton. În final am rămas la PSV, dar a fost o perioadă foarte stresantă", a declarat Cody Gakpo.
Acum, fotbalistul de 23 de ani a intrat din nou în planurile "diavolilor roșii", mai ales în urma evoluțiilor sale la Campionatul Mondial din Qatar, unde s-a arătat decisiv pentru naționala Olandei, cu care este aproape de calificarea în optimile de finală.
În vară au existat mai multe zvonuri privind viitoarea destinație a lui Gakpo, 5 cluburi puternice fiind pe listă. Atacantul lui PSV a fost chiar întrebat unde i-ar plăcea să joace dintre Real Madrid, FC Barcelona, Manchester United, Manchester City și Liverpool, iar acesta s-a arătat onorat de opțiunile pe care le-ar avea.
"Ar fi o onoare să joc acolo, dar trebuie să văd și ce fel de echipă mi s-ar potrivi cel mai bine", a spus Cody Gakpo, în vară.
Citește și:

2 meciuri, 2 goluri și un sezon fantastic pentru Gakpo

În primele sale două partide la Campionatul Mondial din Qatar, Cody Gakpo a reușit să își treacă numele pe tabela de marcaj în ambele, fiind golgheterul la zi al Olandei la turneul final. În primul meci, contra Senegalului, "Portocala Mecanică" s-a impus cu 2-0, însă aseară a obținut doar o remiză contra selecționatei din Ecuador, cu Gakpo marcator grație unui șut de efect.
Este cotat în prezent la 45 de milioane de euro conform site-ului de specialitate Transfermarkt, iar în urma acestui start de sezon fabulos, cu siguranță va părăsi Eredivisie în curând, poate chiar în perioada de transferuri ce urmează să înceapă în ianuarie 2023. În cele 14 partide pe care le-a jucat în campionatul olandez, Gakpo a marcat 9 goluri și a oferit 12 pase decisive, însă s-a făcut remarcat și în celelalte competiții în care a îmbrăcat tricoul lui PSV.
În cele 4 partide din preliminariile UEFA Champions League a oferit un assist, iar în grupele UEFA Europa League a jucat în 5 partide, a marcat 3 goluri și a oferit 2 assist-uri.
Per total, în 2022/23, Gakpo are 17 goluri și 16 pase decisive în cele 31 de meciuri atât la echipa de club, cât și la națională, astfel că este deja ca și plecat de la PSV.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo