Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Comentatorul turc de la Maroc - Canada, scos din emisie și dat afară, după ce a folosit un "cuvânt interzis"

Cristian Mihală

Actualizat 03/12/2022 la 11:02 GMT+2

Un comentator de la televiziunea din Turcia care transmite Mondialul a fost scos din emisie la pauza partidei Maroc - Canada și ulterior demis, pentru că a folosit un "cuvânt interzis": numele lui Hakan Sukur.

Morocco's midfielder #07 Hakim Ziyech (front) celebrates with Morocco's forward #19 Youssef En-Nesyri after he scored his team's first goal during the Qatar 2022 World Cup Group F football match between Canada and Morocco at the Al-Thumama Stadium in Doha

Credit imagine: Getty Images

Maroc s-a impus cu 2-1 în fața Canadei și s-a calificat de pe primul loc din grupă, urmând a întâlni Spania în optimi. Ziyech, starul lui Chelsea, a fost cel care a deschis rapid scorul, în minutul 4 al întâlnirii cu nord-americanii, iar această reușită a fost începutul unui episod ciudat în Turcia.
Alper Bakircigil, comentatorul care asigura partida mai sus menționată pentru postul public TRT, a făcut o analogie la îndemână, specificând că cel mai rapid gol din istoria Cupei Mondiale îi aparține unui turc, Hakan Sukur (fostul vârf a marcat în 2002 după doar 11 secunde, în confruntarea contra Coreei de Sud).
Acest detaliu a făcut ca Bakircigil să fie înlocuit la pauză de alt comentator și ulterior, demis. De ce? Pentru că Hakan Sukur este un adversar declarat al regimului Erdogan, fostul atacant de la Galatasaray fiind nevoit să emigreze în SUA, după ce a fost etichetat "terorist" de președintele Turciei.
"Am fost dat afară de TRT, unde cu mândrie am lucrat ani de zile după partida de azi. Sper să ne reauzim în curând. La revedere", a scris comentatorul pe Twitter, potrivit Tuttosport, pentru ca apoi să șteargă postarea.
În presa din Turcia au apărut informații că postul public ar fi decis în cele din urmă să revină asupra deciziei de a-l demite pe jurnalist, dar această ipoteză nu a fost încă una confirmată.

Hakan Sukur, un contestatar al regimului Erdogan

Hakan Sukur a jucat de 112 ori pentru Turcia, marcând 51 de goluri, dar diferența de opinii față de Erdogan l-au transformat în persona non grata.
Fostul vârf a emigrat în SUA în 2017, unde acum lucrează ca șofer de Uber, iar numele lui este aparent "interzis" la postul public de televiziune din Turcia.
Sukur dezvăluia de curând într-un interviu pentru Welt Am Sonntag că "Nu mai am nimic, Erdogan mi-a luat tot: dreptul la libertate, dreptul la exprimare. Nu am făcut nimic ilegal, nu sunt un trădător sau un terorist".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo