Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Courtois, nemilos după eliminarea de la Campionatul Mondial: "Nu suntem generația de aur!" Lukaku a fost un car de nervi

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 01/12/2022 la 21:57 GMT+2

Campionatul Mondial 2022 | Belgia a părăsit turneul final din Qatar încă din faza grupelor, după egalul cu Croația, din ultima etapă. Courtois crede că această generație a "dracilor roșii" nu poate fi cea de aur, în condițiile în care trofeele lipsesc din vitrină. Romelu Lukaku a ratat o ocazie uriașă și a spart un geam al băncii de pe marginea terenului.

Romelu Lukaku, Leander Dendoncker, Eden Hazard and Thibaut Courtois are consoled after their World Cup semi-final defeat.

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Campionatul Mondial 2022 | Belgia a părăsit turneul din Qatar după faza grupelor, "dracii roșii" remizând cu Croația în ultima etapă. Thibaut Courtois nu dă vina pe Romelu Lukaku, cel care a ratat două ocazii monumentale, și crede că această echipă nu își merită supranumele de "Generația de Aur" deoarece nu a câștigat niciun trofeu.
"Sunt dezamăgit, mai ales că astăzi am dat totul ca să câștigăm. Cred că astăzi am făcut primul meci bun la Cupa Mondială, doar că șansa nu a fost de partea noastră. Am avut două ocazii incredibile, mai ales acea primă fază a lui Lukaku, care a avut ghinion în interiorul careului.
Este foarte greu să câștigi în fața Croației. Este o echipă ce evoluează bine la fiecare turneu de acest gen. La ediția trecută a Mondialului au ajuns în finală, iar dacă ai un meci decisiv, pe care trebuie să îl câștigi, cu siguranță nu vrei să fie împotriva Croației. Nu astăzi am pierdut, ci la al doilea meci.
Romelu este pregătit tot timpul, nu ar trebui să fie dezamăgit după acest meci. Trebuie să continuăm să muncim și să ne calificăm la EURO. Tot scandalul despre care s-a vorbit în vestiar a fost fals. Din afară poți să crezi că este adevărat după ce acest zvon a fost lansat de un jurnalist. Cred că azi am arătat că putem să luptăm unul pentru altul și am dovedit că acelea sunt doar zvonuri.
Cred că am arătat de ce suntem capabili, mai ales în 2018, când am ajuns până în semifinale. Nu cred că putem fi numiți Generația de Aur deoarece nu am câștigat nimic. Cred că avem niște talente uluitoare și s-a văzut în turneele pe care le-am jucat, dar uneori fotbalul este despre mai mult decât talent. Vom vedea ce va fi pe viitor. Vom vedea în martie cine va mai continua aici și dacă noua generație își va face simțită prezența", a spus Courtois imediat după meci.
Citește și:

Romelu Lukaku a spart un geam de la banca de rezerve după eliminarea de la Cupa Mondială

Lukaku a fost vizibil frustrat de ocaziile pe care le-a ratat și și-a vărsat furia pe banca de plexi glass-ul din zona băncii de rezerve. Atacantul a spart acel geam cu pumnul după ce naționala Belgiei a fost eliminată încă din faza grupelor.
Atacantul lui Inter Milano a ratat două șanse uriașe de a înscrie golul victoriei. El a lovit bara din poziție ideală, iar în ultimul minut al impului regulamentar nu a putut împinge în poartă o minge primită în fața porții. Vârful a plâns imediat după final și a fost consolat de Henry.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo