Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cristiano Ronaldo, fără un coechipier important în Qatar! Vestea cruntă pentru naționala Portgaliei

Nicu Savin

Publicat 07/10/2022 la 17:21 GMT+3

Cristiano Ronaldo și naționala Portugaliei au ambiții mari la Campionatul Mondial din Qatar, care va fi probabil ultima șansă a starului de 37 de ani de a pune mâna pe cel mai râvnit trofeu din fotbal. Lusitanii au primit însă o veste proastă, deoarece Pedro Neto nu va putea juca la turneul final. Atacantul lui Wolves a fost operat și va lispi o perioadă îndelungată.

Cristiano Ronaldo, Joao Cancelo și Pedro Neto (Portugalia)

Credit imagine: Eurosport

Campionatul Mondial din Qatar se apropie cu pași repezi, iar lista jucătorilor importanți care ar putea rata turrneul final din cauza accindetărilor se lărgește de la o zi la alta. Prezența lui Pogba este sub semnul întrebării, la fel cum e și cazul ibericului Gerrard Moreno sau a englezului Kyle Walker.
Portugalia a primit și ea o veste proastă în acest sens, după ce Pedro Neto s-a accidentat și va ajunge pe masa de operație. Atacantul de 22 de ani de la Wolverhampton va rata astfel turneul final, anunțul fiind făcut chiar de către clubul său.
"Pedro a suferit o accidentare la gleznă împotriva lui West Ham, sâmbătă, fiindu-i afectate ligamentele laterale. După o evaluare suplimentară și avizul specialistului, acesta este programat să fie supus unei intervenții chirurgicale. Aceasta înseamnă că, din păcate, nu va fi apt pentru următoarea Cupă Mondială", a fost comunicatul emis de Wolves.
Citește și:

Portugalia are o mulțime de atacanți, dar forma lor e slabă în acest moment! Ronaldo, de nerecunoscut

Pedro Neto nu are decât 3 selecții și un gol la naționala mare a Portugaliei, dar cu siguranță ar fi fost prezent în Qatar dacă nu se accidenta. Acesta a fost convocat la ultimele două meciuri ale lusitanilor în Liga Națiunilor, fără a bifa vreun minut, dar forma sa de moment îl recomanda pentru a juca la turneul final.
Accidentarea lui Pedro Neto îi dă mari bătăi de cap selecționerului Fernando Santos. Portugalia are o mulțime de atacanți de clasă, dar forma lor este îngrijorătoare în acest moment. Cristiano Ronaldo a jucat foarte puțin pentru United și nu a marcat încă în Premier League (are un singur gol în acest sezon, în Europa League, din penalty), iar Joao Felix nu a găsit încă plasa în cele 10 meciuri jucate pentru Atletico în actuala stagiune. În plus, Diogo Jota a pierdut echipa la Liverpool, bifând doar 5 meciuri în acest sezon, fără să marcheze vreun gol.
Singurul atacant portughez într-o formă bună este Rafa Leao, dar vârful Milanului nu are deloc un randament bun la națională, nereușind niciun gol în cele 11 selecții de până acum. Goncalo Ramos are cifre excelente la Benfica, dar el nu a debutat încă la prima reprezentativă, astfel că nu e clar dacă va fi sau nu prezent în Qatar.
Portugalia va juca la Mondial în grupa H, alături de Ghana, Uruguay și Coreea de Sud, iar ocuparea primei poziții este foarte importantă. Câștigătoarea grupei ar evita, teoretic, un duel în optimi cu Brazilia, care e mare favorită să termine prima în Grupa G.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo