Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Croația întoarce disputa cu Canada, iar nord-americanii sunt eliminați!

Marian Ursescu

Publicat 27/11/2022 la 19:58 GMT+2

Andrej Kramaric a fost omul meciului, atacantul lui Hoffenheim reușind o dublă. Canada a marcat primul său gol la un Campionat Mondial prin Alphonso Davies

Andrej Kramaric marque pour la Croatie face au Canada

Credit imagine: Getty Images

Canada a așteptat 362 de minute să înscrie primul său gol la un Campionat Mondial. În minutul 2 al meciului cu Croația, Alphonso Davies a intrat în istorie!
Este cel mai rapid gol la actuala ediție a Cupei Mondiale, marcat cu capul de fundașul lui Bayern Munchen, care evoluează ca mijlocaș lateral pentru Canada! Nu trecuseră decât 65 de secunde. Același Alphonso Davies care ratase la 0-0 o lovitură de la 11 metri în partida de debut cu Belgia! Și acea ratare avea să-i coste enorm pe nord-americani.
Canadienii sunt la a doua participare la Mondiale, dar la prima lor apariția, Mexico 1986, nu au reușit să înscrie. Au pierdut atunci cu Franța (0-1), cu Ungaria (0-2) și cu URSS (0-2). În plus, au cedat, 0-1, și cu Belgia, în prima întâlnire din Qatar.

Două goluri în 6 minute

Croația și-a început presiunea după golul încasat. Egalarea a venit târziu, în minutul 36. Andrej Kramaric a fost găsit excelent de Ivan Perisic la colțul careului de 16 metri, iar vârful croat a trimis mingea pe lângă portarul Milan Borjan.
Canada a părut uluită de primirea golului, iar croații au întors scorul până la pauză. În mintul 44, un carambol la 25 de metri de poarta canadiană, mingea a ajuns la Juranovic, pasă excelentă către Marko Livaja, iar atacantul lui Hajduk Split a trimis mingea exact lângă colțul barei, cât Borjan să nu mai poată interveni.
Andrej Kramaric celebrates scoring his team's third goal during the Qatar 2022 World Cup Group F football match between Croatia and Canada at the Khalifa International Stadium in Doha on November 27, 2022

Eroul Kramaric

Canada a încercat să revină, dar timid. Osorio a ratat de puțin ținta în minutul 49, cu un șut de la distanță. Jonathan David l-a încercat și el de la distanță pe Livakovic, dar croatul a respins în corner, de sub bară. Golul a picat tot în poarta canadiană.
Kramaric a făcut instrucție cu apărarea canadiană din nou în minutul 70. Tot Perisic a fost omul cu pasa de gol, atacantul lui Hoffenheim l-a întors pe Miller și a făcut dubla cu un șut la colțul lung: 3-1. Perisic și Brozovic l-au remarcat apoi în minutul 77 pe Borjan care a avut o dublă paradă. Kramaric își făcuse datoria și a fost schimbat de selecționerul Zlatko Dalic.
Scorul final a fost stabilit în prelungiri. Kamal Miller a greșit grav, i-a pus balonul pe tavă lui Mislav Orsic, iar acesta i-a pasat pentru o formalitate lui Lovro Majer. Cu poarta goală, șeptarul croat nu avea cum să rateze: 4-1.

Duel de foc, Belgia-Croația

Maroc este principala favorită la calificarea în optimile de finală, africanii urmând să întâlnească o echipă deja eliminată, Canada. Dacă Maroc va câștiga, al doilea loc se va decide în meciul direct dintre Belgia și Croația. O dispută extrem de interesantă și de imprevizibilă.

Clasament grupa F

  • 1. Croația 2 1 1 0 4-1 4p
  • 2. Maroc 2 1 1 0 2-0 4p
  • 3. Belgia 2 1 0 1 1-2 3p
  • 4. Canada 2 0 0 2 1-5 0p
Ultima etapă: Maroc-Canada, Belgia-Croația
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo