Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Croația, sancționată de FIFA înaintea meciului din sferturile Mondialului, cu Brazilia. Ce decizie a fost luată

Eurosport
DeEurosport

Publicat 08/12/2022 la 18:03 GMT+2

Selecționata Croației a fost sancționată de FIFA cu o zi înaintea meciului cu Brazilia din sferturile Campionatului Mondial. Amenda vine ca urmare a abuzului făcut asupra lui Milan Borjan în timpul meciului cu Canada, scor 4-1, din faza grupelor.

Croatia's forward #09 Andrej Kramaric (C) celebrates with teammates after scoring his team's third goal during the Qatar 2022 World Cup Group F football match between Croatia and Canada at the Khalifa International Stadium in Doha on November 27, 2022.

Credit imagine: AFP

Articol scris de Maria Olteanu
FIFA a deschis la începutul acestei săptămâni o procedură disciplinară împotriva Croaţiei, după mesajele xenofobe ale suporterilor avute la adresa portarului Canadei de origine sârbă, Milan Borjan.
Așadar, Croația a fost amendată de FIFA pentru cele întâmplate în cadrul meciului din faza grupelor, după abuzul la care goalkeeper-ul adversarilor a fost supus.
CITEȘTE ȘI:

Croația, penalizată de FIFA la Campionatul Mondial din Qatar

Vicecampioana mondială en-titre nu a scăpat de penalizare din partea celor de la FIFA, după derapajele xenofobe ale suporterilor la adresa portarului Milan Borjan. Amenda vine cu doar o zi înainte de meciul din sferturile de finală, contra Braziliei, partidă programată vineri, de la ora 17:00.
Decizia FIFA a avut la bază "comportamentul discriminator şi xenofob al unor suporteri croaţi în timpul meciului disputat împotriva Canadei şi afişarea unor bannere cu un conţinut similar".
Potrivit Euronews, Croația a primit din partea forului internațional o sancțiune financiară de aproape 50.000 de euro pentru comportamentul neadecvat al suporterilor la adresa goalkeeper-ului Canadei de origine sârbă.
În timpul meciului, croații i-au adus acestuia injurii rasiste și xenofobe, afișând la un moment dat inclusiv un banner pe care scria "Knin 95 - Nimeni nu fuge ca Borjan".
Milan Borjan s-a născut în Croația, în regiunea Knin, dar a fugit în Serbia alături de familia sa în anul 1995, în timpul războiului pentru independența Croației.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL DIN QATAR 2022 | PROGRAMUL SFERTURILOR DE FINALĂ

Vineri, 9 decembrie:
  • Croația - Brazilia, ora 17:00, Education City Stadium - Doha
  • Țările de Jos - Argentina, ora 21:00, Lusail Stadium - Al Daayen
Sâmbătă, 10 decembrie:
  • Maroc - Portugalia, ora 17:00, Al Thumama Stadium - Doha
  • Anglia - Franța, ora 21:00, Al Bayt Stadium - Al Khor

CE DUELURI AM PUTEA AVEA ÎN SEMIFINALELE CAMPIONATULUI MONDIAL

Semifinalele Campionatului Mondial sunt programate să se desfășoare pe 13, respectiv 14 decembrie, fază în care am putea avea dueluri de foc precum Brazilia - Argentina și Portugalia - Franța.
  • Semifinală 1, marți, 13 decembrie, ora 21:00: Croația / Brazilia - Țările de Jos / Argentina
  • Semifinală 2, miercuri, 14 decembrie, ora 21:00: Maroc / Portugalia - Anglia / Franța
  • Finala mică, sâmbătă, 17 decembrie, ora 17:00
  • Finala mare, duminică, 18 decembrie, ora 17:00
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo