Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Anglia a dat recital cu Țara Galilor! SUA merge și ea în optimi, după 1-0 în meciul decisiv cu Iran

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 29/11/2022 la 23:03 GMT+2

Campionatul Mondial din Qatar a propus astăzi ultimele meciuri din grupele A și B. În grupa A, Olanda a terminat pe prima poziție, după ce a învins Qatarul cu 2-0, iar Senegal a obținut biletele pentru optimi după succesul cu 2-1 contra Ecuadorului. Anglia a câștigat clar cu Țara Galilor și a terminat prima în grupa B, iar SUA a învins la limită Iranul și merge și ea mai departe.

Pulisic segna durante Iran-USA - Mondiali 2022

Credit imagine: Getty Images

Anglia - Țara Galilor și SUA - Iran LIVE SCORE
Anglia - Țara Galilor 3-0 | Marcus Rashford a reușit dubla în minutul 68. Atacantul a primit o pasă lungă, a driblat un adversar și l-a învins pe Ward cu un șut din interiorul careului. Golul lui Rashford va rămâne în istoria fotbalului englez, deoarece este al 100-marcat la Cupa Mondială.
Anglia - Țara Galilor 2-0 | Anglia a rezolvat soarta partidei în startul reprizei a 2-a. În minutul 50, Marcus Rashford a executat perfect o lovitură liberă și a dezghețat tabela, iar la doar două minute distanță Phil Foden a făcut 2-0, după ce a primit o pasă în careul de la Harry Kane. Așadar, echipa lui Southgate nu mai are aproape nicio emoție privind câștigarea acestei grupe.
E pauză în cele două partide din grupa B. Anglia și Țara Galilor s-au anihilat reciproc, iar SUA are un avantaj minim în fața Iranului. La aceste rezultate, Anglia câștigă grupa, iar americanii termină pe locul secund.
SUA - Iran 1-0 | Americanii au deschis scorul în minutul 38, prin Pulisic. Jucătorul lui Chelsea a trimis în poartă din apropierea careului mic, după o minge așezată perfect cu capul de Serginho Dest. La acest scor, "yankeii" sunt în optimile Cupei Mondiale.
S-au terminat ultimele două partide ale Grupei A! Olanda a trecut fără probleme de Qatar, scor 2-0, și și-a asigurat prima poziție. În celălalt meci, Senegal a învins cu 2-1 pe Ecuador și merge alături de batavi în optimile de finală.
Qatar-Olanda și Senegal-Ecuador LIVE SCORE
Senegal - Ecuador 2-1 | Bucuria ecuadorienilor nu a durat decât două minute. Senegalul a revenit în avantaj în minutul 70, tot după o fază fixă. Kalidou Koulibaly a profitat de o respingere greșită și a marcat cu un șut sec din 6-7 metri. Este primul gol marcat de fundașul lui Chelsea la națională, iar acesta nu-și putea găsi un moment mai bun pentru această reușită.
Senegal - Ecuador 1-1 | Sud americanii au restabilit egalitatea în minutul 68. În urma unui corner, Moises Caicedo s-a trezit cu poarta goală după o prelungire a unui coechipier și a trimis în plasă fără probleme. La acest scor, echipa lui Gustavo Alfaro este în optimi.
Qatar - Olanda 0-2 | Frenkie de Jong a dublat avantajul "Portocalei Mecanice" în minutul 49. Lucrurile sunt cât se poate de clare în acest moment. Olanda fiind în proporție de 99,99% câștigătoarea grupei A.
Senegal - Ecuador 1-0 | Aricanii au deschis scorul în minutul 44, prin Ismaila Sarr, care a transformat cu siguranță un penalty. La acest rezultat, "Leii din Teranga" sunt în optimi.
Qatar - Olanda 0-1 | Cody Gakpo a deschis scorul pentru batavi în minutul 26. Atacantul lui PSV a devenit primul jucător care marchează în toate cele 3 partide din grupe la acest Mondial, după ce și-a trecut numele pe lista marcatorilor și în partidele cu Senegal și Ecuador.
Au trecut 25 de minute din cele două partide care se joacă la această oră și deocamdată nu s-a marcat! La aceste rezultate, Olanda câștigă grupa și Ecuador termină pe locul secund.
Articol inițial scris de Maria Olteanu
Campionatul Mondial din Qatar continuă astăzi cu ultima etapă din faza grupelor, unde vor intra în scenă formațiile din Grupele A și B. La capătul partidelor din această seară vom cunoaște cele patru echipe care merg mai departe în competiție, precum și grupările eliminate, care se vor întoarce acasă după faza grupelor.
Meciurile de la Campionatul Mondial vor putea fi urmărite în direct la TVR și pe Eurosport.ro, unde vă vom ține la curent cu cele mai importante informații venite din Qatar, în perioada 20 noiembrie - 18 decembrie, până când una dintre țările participante va ridica trofeul deasupra capului.
Calculele sunt unele complicate, întrucât doar o singură certitudine există înaintea partidelor programate marți. Qatar, țara gazdă, este echipa eliminată matematic din competiție, chiar cu o rundă înainte de finalul grupelor. În rest, toate celelalte formații au păstrat șanse pentru calificarea în optimi, acolo unde pot ajunge după fluierul final al zilei de marți.
Ziua fotbalistică în Qatar va începe la ora 17:00, cu ambele dueluri din Grupa A, și va continua de la ora 21:00, cu meciurile contând pentru Grupa B.
CITEȘTE ȘI:

Azi aflăm alte patru echipe calificate în optimile de finală ale Cupei Mondiale

Grupele A și B își vor definitiva astăzi situația, iar patru echipe, primele două ocupante din fiecare grupă, vor merge în optimile de finală, acolo unde se vor întâlni între ele, în mod încrucișat.
Primele două meciuri ale zilei sunt în Grupa A, unde trei formații se luptă pentru doar două locuri. Partidele vor începe simultan, la ora 17:00.
Qatar este prima țară gazdă din istorie care părăsește competiția încă din faza grupelor, având două înfrângeri din tot atâtea partide și nicio șansă să mai prindă poziția secundă după etapa a treia. Olanda, cu 4 puncte, pare favorita Grupei A, iar în ultimul meci se va duela chiar cu eliminata Qatar.
Ecuador are tot patru puncte și se află pe locul secund, în timp ce Senegal e o poziție mai jos, la borna 3.
Senegal și Ecuador, vecine de clasament, luptă în ultima rundă în meci direct pentru un loc în optimi, ambele cu șanse la calificare.
Rezultate Grupa A:
  • Qatar - Ecuador 0-2
  • Senegal - Olanda 2-0
  • Qatar - Senegal 1-3
  • Olanda - Ecuador 1-1
Clasament după primele două etape în Grupa A:
  • 1. Olanda - 4 puncte
  • 2. Ecuador - 4 puncte
  • 3. Senegal - 3 puncte
  • 4. Qatar - 0 puncte

Cum arată situația în Grupa B înainte de optimi

Tot marți seara se va definitiva și situația în Grupa B, unde toate cele patru formații au păstrat șanse matematice la calificarea în optimile de finală ale competiției. Partidele Iran - SUA și Țara Galilor - Anglia sunt programate să înceapă de la ora 21:00.
Iranul, după succesul contra celor din Țara Galilior, a luat o opțiune serioasă pentru calificarea în optimi și va juca meci direct cu reprezentativa din Statele Unite ale Amercii pentru un loc în fazele eliminatorii.
Țara Galilor mai păstrează șanse mici de calificare, dar trebuie să învingă Anglia în ultima rundă și să spere la un joc favorabil al rezultatelor.
Anglia a remizat cu SUA runda precedentă, așa că a ratat ocazia să se califice în optimi, acolo unde deja au ajuns Franța, Brazilia și Portugalia.
Anglia pleacă cu prima șansă din această grupă, însă oricare dintre echipe se poate califica mai departe, așa că nimic nu este exclus înainte de runda a treia, cu atât mai mult cu cât la această ediție de Mondial am asistat deja la câteva surprize.
Rezultate Grupa B:
  • Anglia - Iran 6-2
  • Statele Unite ale Americii - Țara Galilor 1-1
  • Țara Galilor - Iran 0-2
  • Anglia - SUA 0-0
Clasament după primele două etape în Grupa B:
  • 1. Anglia - 4 puncte
  • 2. Iran - 3 puncte
  • 3. SUA - 2 puncte
  • 4. Țara Galilor - 1 punct

PROGRAMUL ZILEI DE MARȚI DE LA CAMPIONATUL MONDIAL

  • Ecuador - Senegal, ora 17:00 (Grupa A)
  • Olanda - Qatar, ora 17:00 (Grupa A)
  • Iran - SUA, ora 21:00 (Grupa B)
  • Țara Galilor - Anglia, ora 21:00 (Grupa B)
Eurosport a realizat analiza echipelor din fiecare grupă, așa că iată mai jos preview-urile Grupelor A și B înaintea Campionatului Mondial din 2022.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo