Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cupa Mondială 2022 | Plusuri și minusuri după primă etapă a grupelor

Ion Alexandru

Publicat 25/11/2022 la 08:09 GMT+2

Cupa Mondială din Qatar a adus câteva surprize mari, dar și dezamăgiri serioase. Echipe cu nume uriaș în fotbalul mondial au capotat încă dea primul meci de la acest turneu final, iar secționate fără tradiție la Cupa Mondială au surprins prin rezultate excepționale.

Richarlison (Brazil) celebrates his wonder goal

Credit imagine: Getty Images

O Cupă Mondială atipică disputată în condiții ciudate a produs deja rezultate surprinzătoare. Pentru prima dată se joacă iarna, pentru prima dată sezonul este întrerupt de un turneu final și tot pentru prima dată selecționerii au avuta dispoziție puține zile de pregătire a partidelor de la Mondialul qatarez.

Cupa Mondială 2022 | Plusuri după prima etapă

Arabia Saudită a șocat toată Planeta Fotbal cu un joc aproape perfect împotriva Argentinei lui Messi. Saudiții lui Herve Renard au învins cu 2-1 și au arărat că fotbalul poate fi jucat cu multă energie și cap indiferent de continent. Golurile date de arabi l-au făcut pe Messi să aplaude în sinea lui!
Spania, Franța și Anglia au arărat că sunt pregatite pentru acest turneu final. 7-0 cu Costa Rica este cel mai amplu succes obținut de Spania la un Campionat Mondial. "Furia Roja" a jucat senzațional! Campionii mondiali ai lui Deschamps au fost treziți de australieni și și-au luat revanșa după înfrângerea șocantă din 2018. Chiar și făra Benzema, francezii arată că pot repeta performanța din Rusia. Anglia l-a transformat pe Harry Kane în servantul perfect, iar Bukayo Saka a jucat minunat în victoria, 6-2 cu Iran.
Japonia a dat de pământ cu Germania. Cu 5 titulari din Bundesliga, asiaticii au dat lovitura în Qatar, după succesul cu 2-1 în fața nemților. Japonezii au dovedit că au caracter și au revenit spectaculos în repriza secundă.
Gooooooooolul lui Richarlison! La debutul la Mondial, atacantul lui Tottenham a dat cel mai frumos gol din prima etapă a grupelor. Băiatul născut în favele a suferit, a muncit și acum este una dintre marile vedete ale Braziliei. Cu golurile lui Richarlison, brazilienii au deblocat meciul câștigat în fața Serbiei.
"Șomerul" Cristiano Ronaldo a reușit să marcheze la a 5-a Cupă Mondială! Portughezul a dat gol din penalty în succesul cu 3-2 în fața Ghanei.
Olanda și Belgia au câștigat după ce au suferit. Victoriile cu Senegal și Canada au arătat că experiența contează.
Enner Valencia este un adevărat erou naționala în Ecuardor pentru cele două goluri care au adus victoria la partida imaugurală a turneului final. În plus, a reușit să scape de intrările foarte dure ale rudimentarilor qatarezi.
Citește și:

Cupa mondială 2022 | Minusuri după prima etapă a grupelor

Lionel Scaloni este repetentul acestor meciuri de debut de la turneu final. Selecționerul Argentinei a fost șocat de forța, energia și inspirația Arabiei Saudite. Din 2019, "pumele" nu mai pierduseră niciun meci. Scaloni are acum o misiune foarte grea pentru că Argentina trebuie să se califice după rezultate bune cu Mexic și Polonia.
Lionel Messi deluso durante Argentina-Arabia Saudita - Mondiali Qatar 2022
Germania continue să se afunde în mediocritate. Echipa care putea pierde pe teren propriu cu România în preliminarii a pierdut în fața unei selecționate japoneze care nu a strălucit. Germania este o națională care nu știe să se apere și nu are atacant.
Robert Lewandowski s-a pierdut printre fundașii mexicani la meciul terminat 0-0. La națională, Lewandowski este o umbră a atacantului care a speriat defensivele adverse la Bayern și Barcelona. Polonia a avut un singur șut pe poartă cu Mexic.
Danemarca și Croația, două echipe care au măturat totul în preliminarii au fost blocate excelent la debutul în acest turneu final. Danezii au debordat de fotbal spectacol și au terminat grupa de calificare cu golaveraj 30-3 în 10 partide. Vicecampionii mondiali din Croația au o echipă bătrână și care cu greu va trece de grupă.
Numărul exagerat de mare de minute de prelungire ale meciurilor. Sunt deja situații ciudate cu peste 10 minute de prelungiri, mare parte nejustificate.
Stadioane pline doar la maxim 75%, dar oficialii din Qatar susțin că sunt mai mulți fani decât capacitatea arenei. Aici intră și fanii plătiți să îmbrace tricourile unor țări care nu au nici o legătură cu ei. În plus condițiile cde cazare sunt departe de ce visau cei ajunși în Qatar.
Etapa a doua propune partide foarte tari, iar Argentina și Germania pot pleca acasă după un început neașteptat de turneu final.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo