Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Japonia și Spania, împreună în optimile Cupei Mondiale! Germania, OUT pentru a doua oară consecutiv

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 01/12/2022 la 23:02 GMT+2

Cu jumătate de tablou deja completat pentru faza optimilor, astăzi se dă lupta pentru următoarele 4 locuri vacante din fazele eliminatorii ale Mondialului din Qatar. Favoritele Belgia și Germania riscă să părăsească prematur competiția, fiind în postura în care victoria le este esențială în ultima etapă a grupelor E și F.

Japan trifft doppelt gegen Spanien

Credit imagine: Getty Images

UPDATE | Final de meci în grupa E. Germania câștigă duelul cu Costa Rica, scor 2-4, dar nemții ratează calificarea. Japonia învinge Spania și se califică în optimi de pe locul 1.
Costa Rica 2-4 Germania: Fullkrug a mărit avantajul echipei sale, în minutul 90+1, înscriind în poarta goală.
Costa Rica 2-3 Germania: Havertz a reușit dubla, în minutul 85, cu un șut superb, după o pasă foarte bună a lui Gnabry.
Costa Rica 2-2 Germania: Havertz a restabilit egalitatea, după doar 3 minute. Golul nemților ajută Spania să revină pe locul 2.
Costa Rica 2-1 Germania: Vargas l-a învins pe Neuer, în minutul 70, și a răsturnat total clasamentul grupei E, costaricanii urcând pe locul 2, în timp ce Spania a ieșit în acest moment din cărțile calificării!
Costa Rica 1-1 Germania: Tejeda a egalat, în minutul 58, după ce a interceptat un balon respins în careu, șutându-l în partea stângă a porții.
Japonia 2-1 Spania: Tanaka și-a dus echipa în avantaj, în minutul 51, după ce a trimis mingea în plasă din fața porții. La acest scor, asiaticii sunt pe locul 1 al grupei, iar Spania e pe a doua poziție, în timp ce Germania a căzut pe 3.
Japonia 1-1 Spania: Doan a restabilit egalitatea, în minutul 48, șutând puternic din afara careului.
UPDATE | La pauză, Spania și Germania conduc cu 1-0. La aceste scoruri, ambele echipe sunt calificate în optimile Campionatului Mondial.
Japonia 0-1 Spania: Morata și-a dus echipa în avantaj, în minutul 12, după ce a trimis balonul cu capul pe centrul porții, după un assist al lui Azpilicueta.
Costa Rica 0-1 Germania: Gnabry a deschis scorul, în minutul 10, înscriind cu capul, după o pasă perfectă a lui Raum.
UPDATE | Au început partidele din grupa E!
UPDATE | Meciul dintre Costa Rica și Germania va fi arbitrat de o brigadă formată 100% din femei, cu Stéphanie Frappart la centru, aceasta fiind ajutată de Neuza Back și Karen Diaz.
Este pentru prima dată în istoria Cupei Mondiale când un meci de la turneul masculin este arbitrat de un trio feminin.
Echipele de start de la Japonia - Spania:
Echipele de start de la Costa Rica - Germania:
UPDATE | Fluier final în primele meciuri ale zilei! Maroc și Croația au făcut pasul spre optimile Cupei Mondiale.
UPDATE | La pauză, Croația și Belgia sunt la egalitate, 0-0, în timp ce Marocul conduce Canada cu 2-1.
Canada 1-2 Maroc: Aguerd a trimis mingea în propria poartă, în minutul 41, Bono neputând să intervină, iar canadienii s-au apropiat la un gol distanță pe tabelă.
Canada 0-2 Maroc: En-Nesyri a dublat avantajul marocanilor cu un șut pe jos, din interiorul careului, după o pasă perfectă a lui Hakimi.
Canada 0-1 Maroc: Ziyech a deschis scorul după ce a interceptat o pasă slabă a goalkeeper-ului canadian și a șutat peste el, în poarta goală.
UPDATE | Au început primele meciuri ale zilei!
Echipele de start de la Croația - Belgia:
Echipele de start de la Canada - Maroc:

Articol inițial scris de Tibi Munteanu
Campionatul Mondial din Qatar continuă astăzi cu cea de-a treia zi a ultimei etape din faza grupelor, unde vor intra în scenă formațiile din Grupele E și F. La capătul partidelor din această seară vom cunoaște alte 4 echipe care merg mai departe în competiție, alături de Olanda, Senegal, Anglia, SUA, Argentina, Polonia, Franța și Australia.
Așadar, se cunoaște jumătate din tabloul optimilor pentru ediția din acest an a turneului final, după cum urmează:
  • Olanda - SUA
  • Anglia - Senegal
  • Argentina - Australia
  • Franța - Polonia
Meciul Olandei cu Statele Unite ale Americii se va juca sâmbătă, 3 decembrie, începând cu ora 17:00 și în aceeași zi se va disputa și a 2-a optime de finală dintre Argentina și Australia, iar duelul dintre Anglia și Senegal este programat pe 4 decembrie, de la ora 21:00, la două ore după finalul confruntării dintre Franța și Polonia, care se va juca de la ora 17 în aceeași zi.
În această seară aflăm următoarele 4 naționale care vor evolua la Mondial în fazele eliminatorii, fiind angrenate în luptă 7 din cele 8 echipe care vor intra astăzi pe teren, astfel că situația pare greu de prezis.
Ziua fotbalistică în Qatar va începe de la ora 17:00, cu ambele dueluri din Grupa F, și va continua de la ora 21:00, cu meciurile contând pentru Grupa E.

Belgia își joacă ultima carte la Mondialul din Qatar

Cu probleme în sânul lotului din cauza unor declarații făcute de Kevin De Bruyne după prima etapă, când au învins Canada la limită după un joc anost, Belgia a pierdut în fața Marocului în etapa secundă și acum, în fața celui mai greu meci din grupă conform calculelor de pe hârtie, "diavolii roșii" nu pot lua în calcul decât victoria, pentru a nu părăsi Campionatul Mondial încă din faza grupelor.
Istoricul confruntărilor directe între cele două ne arată un echilibru perfect, cu 3 victorii obținute de belgieni, 3 de croați și două remize, iar dintre cele 8 întâlniri, doar două au fost în partide amicale. Belgia are un plus când vine vorba de valoarea lotului, pentru că Roberto Martinez se bazează pe 26 de jucători care însumează 563.2 milioane de euro, față de 377 de milioane de euro, valoarea de care dispun croații conform site-ului de specialitate Transfermarkt.
Dacă pierd sau obțin un rezultat de egalitate, belgienii sunt eliminați din competiție, însă în situația în care înving, sunt siguri de participarea în faza optimilor, însă Croația nu poate risca să piardă, având în vedere că ar sta ulterior la mâna rezultatului dintre Maroc și Canada.
În același timp, Maroc pare să aibă o misiune facilă în privința obținerii de punct sau puncte contra Canadei, pentru că nord-americanii sunt deja matematic eliminați din competiție după înfrângerile suferite cu Belgia și Croația. Formația africană are nevoie de un singur punct în confruntarea de astăzi pentru a fi sigură de avansarea în fazele superioare ale competiției.
Totuși, marocanii nu sunt încă siguri de participarea în faza optimilor, pentru că în eventualitatea în care aceștia pierd în fața Canadei și belgienii se impun cu fosta finalistă a ediției din 2018, ar putea termina pe poziția a 3-a, la egalitate de puncte cu Croația, însă totul ar depinde de golaveraj. În momentul de față, Croația e avantajată de faptul că a marcat de 4 ori și a primit un singur gol, în timp ce Maroc are 2 cu 0.
Citește și:

Spania e în postura de a decide soarta grupei E

Fiind pe prima poziție în clasamentul grupei E, cu cel mai bun golaveraj (8-1), Spania trebuie să își găsească bine strategia cea mai potrivită pentru ultimul meci din grupă, împotriva Japoniei, pentru că poziția secundă îi poate aduce în față un traseu mai accesibil în fazele eliminatorii și ar trimite acasă naționala Germaniei, o contracandidată la titlul mondial pentru iberici.
În situația în care învinge, Spania ar fi sigură de ocuparea primului loc și ar putea fi urmată de nemți, dacă aceștia vor învinge Costa Rica, însă pe spanioli i-ar avantaja să scape de o rivală la trofeu încă din faza grupelor, iar un rezultat de egalitate împotriva niponilor ar putea duce la acest lucru, însă doar dacă Germania ar câștiga la o diferență de minimum două goluri. Ca să fie 100% siguri că-i vor elimina pe nemți, elevii lui Luis Enrique trebuie să piardă în fața Japoniei, însă la o diferență cât mai mică, eventual de un singur gol, pentru a termina grupa pe locul secund cu goalveraj +6. Astfel, naționala "panzerelor" ar trebui să marcheze de cel puțin 7 ori în poarta apărată de Keylor Navas, o misiune dificilă.
Totuși, ibericii au declarat că vor juca la victorie în cadrul ultimei etape și se bazează pe faptul că în unicul duel direct din istorie, petrecut în 2001, un joc amical, au ieșit învingători cu scorul de 1-0. Pe lângă asta, jocul prestat în precedentele două meciuri îi obligă cumva pe spanioli să facă un meci bun, mai ales că se bazează pe al 5-lea cel mai valoros lot de la Cupa Mondială din Qatar, de 902 milioane de euro conform Transfermarkt, de aproape 6 ori mai mult decât însumează cota celor 26 de fotbaliști ai Japoniei (154 de milioane de €).
De cealaltă parte, una dintre favoritele câștigării turneului final, Germania, are astăzi parte de o primă "finală", împotriva selecționatei din Costa Rica, un singur scenariu fiind luat în calcul de către nemți, cel al victoriei.
Chiar și așa, având în vedere situația actuală din clasament, formația antrenată de Hansi Flick chiar dacă va învinge naționala din America Centrală, tot nu va fi sigură de participarea în optimi, pentru că are nevoie de ajutorul Spaniei în celălalt duel al grupei.

Programul zilei de joi de la Campionatul Mondial

  • Canada - Maroc, ora 17:00 (Grupa F)
  • Croația - Belgia, ora 17:00 (Grupa F)
  • Costa Rica - Germania, ora 21:00 (Grupa E)
  • Japonia - Spania, ora 21:00 (Grupa E)
Eurosport a realizat analiza echipelor din fiecare grupă, așa că iată mai jos preview-urile Grupelor E și F înaintea Campionatului Mondial din 2022.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol