Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cupa Mondială s-a încheiat pentru Istvan Kovacs! Decizia FIFA înaintea sferturilor de finală

Eurosport
DeEurosport

Publicat 08/12/2022 la 11:38 GMT+2

Istvan Kovacs a ajuns la final de drum la Campionatul Mondial din Qatar. FIFA a anunțat lista cu arbitri pentru fazele superioare, iar românul nu se mai află în planurile forului internațional, deși nu a condus de la centru nici măcar un meci din grupe.

Istvan Kovacs

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Istvan Kovacs a fost trimis acasă de la Campionatul Mondial din Qatar. Arbitrul român a fost delegat ca al 4-lea oficial la 8 meciuri de la turneul final până în acest moment. Cu toate acestea, el nu a primit nicio partidă pe care să o arbitreze de la centru, în ciuda faptului că existau așteptări mari în dreptul său.
Kovacs, alături de asistenții Adrian Artene și Vasile Marinescu, au fost recompensați cu câte 70.000 de euro pentru convocarea din Qatar și au încasat câte 2500 pentru fiecare partidă la care au fost delegați. Astfel, centralul român a încasat în jur de 90.000 de euro după turneul final.
Partidele la care Istvan Kovacs a fost delegat ca al 4-lea oficial în Qatar:
  • Qatar – Ecuador 0-2
  • Uruguay – Coreea de Sud 0-0
  • Argentina – Mexic 2-0
  • Spania – Germania 1-1
  • Ecuador – Senegal 1-2
  • Arabia Saudită – Mexic 1-2
  • Croația – Belgia 0-0
  • Portugalia – Elveția 6-1
Citește și:

FIFA nu i-a acordat niciun meci la centru lui Istvan Kovacs

Adrian Porumboiu a fost surprins de faptul că FIFA nu l-a trimis pe Kovacs să arbitreze nici măcar un meci de la Campionatul Mondial din Qatar. El a fost singurul oficial din Europa prezent la turneul final, care nu a prins nicio partidă la centru.
"În momentul în care sunt delegați și cei doi asistenți ai lui nu stă în picioare varianta că a fost chemat acolo doar ca arbitru suport. Mi se pare neverosimil la nivelul UEFA și FIFA… Trebuia să-l delege și pe el. Astfel de greșeli mi se par de neacceptat.
Depinde și de pregatirea pe care a avut-o în timpul competiției, dar Kovacs este printre primii trei-patru care sunt acolo. A fost preferatul meu Kovacs.
Dacă a fost selecționat, trebuia să arbitreze. Mi-e greu să cred că va conduce un meci din fazele superioare, dacă el n-a fost delegat la vreun meci din grupe", a spus Adrian Porumboiu, conform sport.ro.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo