Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dan Petrescu, plăcut impresionat de finala Cupei Mondiale din Qatar! Ce a spus despre Messi și Mbappe

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 19/12/2022 la 22:03 GMT+2

Antrenorul campioanei en-titre din România a rămas uimit de dramatismul meciului dintre Argentina și Franța de la Campionatul Mondial din Qatar, finală pe care nu s-a ferit să o numească drept cea mai bună din totdeauna.

Dan Petrescu. Sursa: Agerpres

Credit imagine: facebook

Articol scris de Tibi Munteanu
În cadrul conferinței de presă premergătoare meciului dintre CFR Cluj și FC Hermannstadt, antrenorul campioanei României a vorbit și despre marea finală a Campionatului Mondial din Qatar, pe care a etichetat-o drept cea mai bună din istoria acestei competiții, datorită dramatismului de care a avut parte, dar și a faptului că deznodământul a fost unul pe placul majorității microbiștilor.

Dan Petrescu, plăcut impresionat de finala CM 2022

Finala disputată aseară pe Lusail Iconic Stadium a fost una perfectă din punctul de vedere al celui mai bun antrenor din România în ultimii ani, mai ales pentru că partida a avut parte de o mulțime de momente care au ținut cu sufletul la gură orice fan.
Cu toate că nu este un împătimit al fotbalului spectaculos, ci adeptul unei defensive de fier, mai degrabă pe stilul pe care l-a arătat vicecampioana mondială în exercițiu, Croația, Dan Petrescu a apreciat spectactaculozitatea pe care a avut-o partida din actul final al turneului final și a vorbit și despre principalii protagoniști ai Mondialului din Qatar, Lionel Messi și Kylian Mbappe.
"Cred că e cea mai bună finală care a fost vreodată la un Campionat Mondial. Exact cum îi place publicului: cu goluri, cu răsturnări de situații, cu ocazii în ultimul minut, cu penalty-uri ratate, cu penalty-uri marcate și cu Messi învingător, ceea ce cred că este perfect.
Messi este un exemplu despre cum trebuie să tratezi fotbalul. Mereu a jucat, nu s-a accidentat, nu s-a băgat în scandaluri, doar și-a văzut de fotbal. E un talent imens și, în opinia mea, cel mai mare jucător din istoria fotbalului. Merita să fie campion mondial.
Mbappe a câștigat deja un Campionat Mondial, el poate însă castiga mai multe. Dar Mbappe e un alt fel de jucător. De exemplu, timp de 80 de minute nu l-am văzut pe teren, cum n-am văzut întreaga naționala a Franței de altfel.
Argentina și-a dorit mai mult încă din primul minut. Ar fi fost o nedreptate incredibilă să caștige Franța, dar nu se putea întâmpla asta pentru că Argentina era mai motivată", a spus Dan Petrescu.
Citește și:

Leo Messi, nedezlipit de trofeul Campionatului Mondial

Decarul Argentinei a fost extrem de fericit să-și vadă visul împlinit la 35 de ani, la ultima sa apariție la un Campionat Mondial și asta s-a văzut și prin faptul că parcă nu a vrut să stea departe prea mult de mult râvnitul trofeu. Atât la celebrarea de la final, dar și în vestiar, Messi a fost văzut mai tot timpul în compania trofeului și acesta l-a luat inclusiv în camera de hotel cu el în noaptea în care probabil n-a dormit prea mult.
La doar câteva ore după meci, jucătorii argentinieni au plecat spre casă, unde îi așteaptă o adevărată "fiesta" la Buenos Aires, suporterii fiind extrem de încântați de succesul din Qatar.
Pe drumul spre Argentina, starul de 36 de ani a postat o nouă fotografie, din avion, în care poate fi văzut zâmbind, în timp ce ține trofeul pe picioare.
Postarea a adunat, în aproximativ 5 ore, aproape 25 milioane de aprecieri și peste 375.000 de comentarii, printre cei care și-au exprimat entuziasmul față de performanța reușită de Messi fiind Luis Suarez, Angel Di Maria și Roberto Pereyra.
picture

Andrei Ciobanu și Ion Alexandru, reacții în direct în timpul finalei Cupei Mondiale din Qatar

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol