Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Danemarca - Tunisia 0-0 | Remiză albă spectaculoasă în primul meci din grupa D a Cupei Mondiale

Nicu Savin

Actualizat 22/11/2022 la 17:11 GMT+2

Danemarca și Tunisia au remizat fără goluri în primul meci al grupei D a Campionatului Mondial din Qatar. Danezii au dominat în general partida, dar africanii au oferit o replică solidă, în special în prima repriză.

Dänemarks Christian Eriksen im WM-Spiel gegen Tunesien

Credit imagine: Getty Images

Golurile nu au lipsit în niciunul dintre primele 5 meciuri ale Cupei Mondiale, dar prima remiză albă a venit în meciul 6, cel dintre Danemarca și Tunisia. Deși nu s-a marcat, spectacolul de pe stadionul Education City Stadium din Al Rayyan a fost unul agreabil.
Tunisienii au câștigat detașat duelul din tribune, fiind încurajați frenetic de un număr mare de fani.
Acest lucru i-a împins de la spate pe jucătorii lui Jalel Kadri, care au făcut o partidă extrem de curajoasă. Danemarca a avut mai mult posesia în prima repriză, dar cele mai periculoase acțiuni ofensive le-au aparținut africanilor. Aceștia au și înscris în minutul 24, dar reușita lui Jebali a fost anulată pentru un off-side minuscul.

Danemarca și Tunisia au remizat fără goluri în primul meci al grupei D a Cupei Mondiale din Qatar

Danemarca a întețit presiunea în repriza secundă, în timp ce tunisienii nu au mai putut ține ritmul și s-au retras treptat.
Eriksen, revenit la un turneu final după drama suferită la EURO 2020, a trimis un șut năprasnic în minutul 69, dar Dahmen a avut o intervenție salvatoare. La doar două minute distanță, Cornelius a irosit cea mai mare ocazie a partidei. Din numai un metru, Atacantul lui Copenhaga nu a putut trimite în poartă, mingea lovind bara.
Danezii au continuat să atace, dar fără să mai riște foarte mult pe final. Jucătorii lui Kasper Hjulmand nu au putut desface apărarea adversă și s-a terminat 0-0.
În contextul în care Franța e marea favorită a grupei D, acest rezultat păstrează orice posibilitate în continuare. Campioana Mondială va întâlni Australia în al doilea meci al grupei, deseară, de la ora 21:00, pe arena Al Janoub din Al Wakrah.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo