Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Debut cu victorie pentru Portugalia în Qatar! Cristiano Ronaldo a scris istorie în succesul cu Ghana

Alex Masgras

Publicat 24/11/2022 la 19:59 GMT+2

Portugalia a câștigat meciul de debut la Cupa Mondială din Qatar, într-o partidă în care Cristiano Ronaldo a scris istorie. Naționala lui Fernando Santos a învins Ghana cu 3-2 și este lider în Grupa H, după prima etapă din faza grupelor.

Cristiano Ronaldo traf gegen Ghana als erster Spieler bei fünf Weltmeisterschaften

Credit imagine: Getty Images

După o primă repriză în care Portugalia a deținut controlul, la cabine s-a intrat la egalitate, scor 0-0. Scorul a fost deschis în minutul 65 de Cristiano Ronaldo. Liber de contract de 48 de ore, Ronaldo a deschis scorul dintr-o lovitură de la 11 metri obținută chiar de fostul star al lui Manchester United, contestată de jucătorii africani.
Odată cu această reușită, Cristiano Ronaldo a intrat în istoria Cupei Mondiale. Portughezul a devenit primul jucător din istorie care a înscris la cinci Cupe Mondiale diferite (2006, 2010, 2014, 2018, 2022).
Bucuria portughezilor a durat însă câteva minute. În minutul 73, Andre Ayew a marcat din pasa lui Alidu Seidu și a restabilit egalitatea.
În minutul 78, Portugalia a revenit în avantaj. Bruno Fernandes i-a pasat excelent lui Joao Felix, iar jucătorul lui Atletico Madrid l-a învins pe Lawrence Ati-Zigi cu o scăriță.
Bruno Fernandes a fost autorul unei noi pase de gol două minute mai târziu. Mijlocașul lui Manchester United i-a pasat în stânga lui Rafael Leao, iar starul lui AC Milan l-a învins pe Ati-Zigi cu un șut din prima, la colțul lung.
Finalul partidei a fost unul încins. Mai întâi a redus din diferență Osman Bukari în minutul 89, după care a urmat o mică ceartă între Danilo și Inaki Williams. În al zecelea minut de prelungire, Diogo Costa a fost la un pas să își îngroape echipa, atunci când nu a văzut că un jucător ghanez a rămas în spatele său. Din nefericire pentru ghanezi, acesta nu a reușit să preia balonul cum trebuie și a alunecat, iar portughezii au avut timp să îndepărteze pericolul.
Citește și:

Portugalia - Ghana 3-2, la Cupa Mondială din Qatar

În cealaltă partidă a grupei, disputată tot astăzi, Uruguay și Coreea de Sud au încheiat la egalitate, scor 0-0, astfel încât echipa lui Fernando Santos este lider în Grupa H, după prima etapă din faza grupelor.
În meciul următor de la Cupa Mondială din Qatar, Portugalia va întâlni Uruguay, echipă care a eliminat-o în optimile de finală ale Cupei Mondiale din 2018, în timp ce Ghana va întâlni Coreea de Sud.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo