Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Debut în forță al Braziliei la Mondialul din Qatar. Sud-americanii au învins Serbia fără probleme

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 24/11/2022 la 22:56 GMT+2

Una dintre marile favorite la câștigarea turneului final qatarez, Brazilia, a debutat cu dreptul în prima etapă a grupelor, grație dublei marcate de Richarlison, unul dintre goluri fiind o adevărată bijuterie, cel mai frumos al acestei prime etape.

Richarlison of Brazil celebrates after scoring their team's first goal during the FIFA World Cup Qatar 2022 Group G match between Brazil and Serbia at Lusail Stadium on November 24, 2022 in Lusail City, Qatar.

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Victorie pentru naționala care se bazează pe al 2-lea cel mai valoros lot de la Cupa Mondială din Qatar, după o dominație autoritară a sud-americanilor. Brazilia a condus soarta partidei, a reușit să deschidă scorul în minutul 62, iar la 11 minute distanță a venit super golul atacantului lui Tottenham, Richarlison, suficient pentru a demonstra de ce Brazilia este una dintre marile favorite la câștigarea trofeului pentru a 6-a oară în istorie.

Brazilia a obținut prima victorie în Qatar

Prima ocazie a partidei i-a aparținut starului de la Paris Saint-Germain, Neymar, care a încercat să-l surprindă pe portarul advers cu un șut direct din corner, a cadrat bine, însă Vanja Milinkovic-Savic s-a repliat la timp și a respins șutul brazilianului. Sud-americanii au tot căutat desprinderea, au avut câteva ocazii, Raphinha una dintre cele mai mari dintre ele, însă poarta europenilor a rămas intactă.
O singură ocazie a bifat Serbia în primele 45 de minute, însă doar din punct de vedere statistic, pentru că șutul nu a fost deloc unul periculos și nu a prins spațiul porții apărate de Alisson.
În partea secundă, tot "Selecao" a fost echipa cu inițiativa, ba chiar jucătorii lui Tite au părut și mai motivați să obțină cele 3 puncte, reușind să producă și mai mult pe fază ofensivă decât în prima repriză.
Una dintre cele mai mari ocazii a partidei a venit în minutul 60, când fundașul stânga Alex Sandro a expediat un șut puternic de la aproximativ 25 de metri, însă stâlpul stâng al porții sârbilor s-a opus, spre frustrarea fanilor brazilieni prezenți pe Lusail Iconic Stadium.
Totuși, golul a venit la doar două minute distanță, după ce Vinicius Jr. a șutat din lateral în urma încercării unui dribling din partea lui Neymar, portarul a respins, însă doar până la Richarlison, care a avut de îndeplinit o simplă formalitate și a trimis balonul în poarta goală. Tot fotbalistul legitimat în Premier League, la Tottenham, a fost și cel care a pus cireașa de pe tort 11 minute mai târziu, când a marcat splendid din foarfecă, fără nicio șansă pentru portarul advers.
Ulterior, în minutul 79, "eroul" Richarlison a fost înlocuit cu Gabriel Jesus, iar pe final brazilienii au mai avut câteva ocazii mari, printre care și o altă bară, de această dată după o minge șutată frumos de Casemiro.
Citește și:

Situația grupei G după prima etapă

Așadar, cu succesul înregistrat în această seară, Brazilia obține primele 3 puncte și o egalează pe Elveția în clasament, după ce europenii au câștigat cu 1-0 în fața selecționatei din Camerun.
Clasamentul grupei G:
1. Brazilia - 3 puncte
2. Elveția - 3 puncte
3. Serbia - 0 puncte
4. Camerun - 0 puncte
Mai departe, pentru brazilieni urmează luni duelul cu viitoarea adversară a naționalei României în campania de calificare la EURO 2024, Elveția, în aceeași zi în care Serbia se va duela cu Camerun, fiind o luptă deschisă și orice scenariu posibil, fiind o grupă echilibrată având în vedere rezultatele primelor două partide.
Astfel, odată cu încheierea meciului dintre Brazilia și Serbia, s-a pus capăt primei etape a fazei grupelor de la Cupa Mondială din Qatar, o primă etapă în care spectacolul a fost la el acasă, am avut parte de surprize și de foarte multe goluri, iar competiția continuă de mâine cu primele meciuri din etapa secundă din grupele A și B.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo