Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Decizia șocantă a Danemarcei după ce FIFA le-a interzis jucătorilor să poarte banderola "One Love"

Bianca Dumitru

Publicat 23/11/2022 la 18:59 GMT+2

FIFA nu le-a permis echipelor prezente la turneul final al Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022 să poarte banderole "One Love", cu simbolul mișcării LGBTQ. În urma acestei decizii a forului internațional, oficialii danezi au transmis că iau în considerare retragerea din FIFA.

Tunisia's forward Youssef Msekni (R) and Denmark's defender Joachim Andersen fight for the ball during the Qatar 2022 World Cup Group D football match between Denmark and Tunisia at the Education City Stadium in Al-Rayyan, west of Doha on November 22, 202

Credit imagine: Getty Images

Danemarca este una dintre echipele prezente la turneul final al Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022 care ar fi vrut să-și manifeste sprijinul față de comunitatea LGBTQ prin purtarea banderolei "One Love".
FIFA nu le-a permis, însă, acest lucru, amenințându-i pe jucători cu sancțiuni drastice. În aceste condiții, naționalele au renunțat la banderolă, iar unele dintre ele au ales să protesteze.
"Pe 21 noiembrie, Anglia a solicitat o întâlnire de urgență cu reprezentanții FIFA, care au mers la hotelul englezilor. FIFA a spus că va da un cartonaș galben celui care va ieși cu banderola.
S-a discutat despre existența unei baze legale pentru acordarea unui cartonaș galben și există. Jucătorii ar fi putut obține un cartonaș galben, ar fi putut fi suspendați", a declarat directorul Federației Daneze de Fotbal, Jakub Jensen.
În plus, oficialii danezi au anunțat că se gândesc să se distanțeze de FIFA. Șefii Federației Daneze de Fotbal au spus că iau în calcul să solicite retragerea din forul internațional, sugerând că nu este vorba doar despre ei, ci despre mai multe echipe din nordul Europei.
"Nu este o decizie care a fost luată acum. Am avut clară această idee de mult. Am discutat despre asta în regiunea nordică din august. Ne-am regândit la ea acum.
Îmi imaginez că se pot ivi tot felul de provocări dacă Danemarca va merge individual. Trebuie să ne gândim la cum să ne restabilim încrederea în FIFA. Trebuie să evaluăm ce s-a întâmplat și apoi trebuie să creăm o strategie, cu colegii noștri nordici", a spus și președintele DBU, Jesper Moller, citat de As.com.
Citește și:

Danemarca vrea să se retragă din FIFA

Mai mult, în cadrul unei conferințe de presă, Moller a dezvăluit că este supărat pe acțiunile FIFA și că federația daneză nu va mai vota pentru realegerea lui Gianni Infantino la alegerile FIFA care vor avea loc pe 16 martie 2023.
"Există un singur candidat și va trebui să vedem dacă nu va mai fi un candidat, mai este timp, dar Danemarca nu îl va susține pe actualul președinte. Această situație este extraordinară. Nu sunt doar dezamăgit, sunt supărat.
Acesta este al șaptelea meu turneu final, iar ca jucătorii să fie expuși la acest lucru este complet inacceptabil. Trebuie să răspundem la asta", a menționat Moller.
Pentru Danemarca urmează, în a doua etapă a grupelor de la turneul final, duelul cu Franța, programat sâmbătă, de la ora 18:00. În primul meci, echipa lui Kasper Hjulmand a remizat, scor 0-0, cu Tunisia.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo