Maciej Rybus, un fundaș stânga de 32 de ani, a debutat la naționala Poloniei chiar împotriva României, într-un joc disputat în noiembrie 2009. Între timp, el a adunat 66 de selecții pentru prima reprezentativă și în mod normal ar fi făcut parte din lotul pentru Cupa Mondială din Qatar, care va debuta pe 21 noiembrie.
În ultimii 5 ani, el a fost legitimat la Lokomotiv Moscova, echipă cu care a ajuns la final de contract. La mijlocul lunii, Maciej Rybus s-a alăturat clubului rus Spartak Moscova, din postura de jucător liber. O alegere care s-a întors împotriva lui, cel puțin din punct de vedere al prezenței lui la naționala Poloniei. El nu va fi reținut pentru turneul final din noiembrie / decembrie.
Cupa Mondială FIFA
Continuă revoluția tehnologică în fotbal! Offside-ul va fi detectat semi-automat la Cupa Mondială
01/07/2022 LA 13:59

Decizie radicală în cazul fundașului din naționala Poloniei, Maciej Rybus. Comunicatul federației

Polonia a refuzat să joace împotriva Rusiei în semifinala play-off programată în martie, pentru calificarea la Cupa Mondială, din cauza invaziei Ucrainei, care a început pe 24 februarie. De atunci, țara a primit peste 3,5 milioane de refugiați ucraineni, după cum a informat BBC.
Federația Poloneză a transmis un comunicat pe marginea acestui subiect: "Antrenorul naționalei Poloniei, Czeslaw Michniewicz, a discutat cu Maciej Rybus, care se află în prezent în Polonia, după ce cantonamentul primei reprezentative s-a încheiat săptămâna trecută.
Antrenorul l-a informat pe jucător că, din cauza situației în care se află actualul său club, nu va fi convocat în cantonamentul din septembrie al echipei naționale și nu va fi inclus în lotul pentru Cupa Mondială din Qatar."
Rybus ratează astfel meciuri cu Argentina, Mexic și Arabia Saudită, în cadrul Grupei C la Cupa Mondială.
Cupa Mondială FIFA
Echipele care merg la Mondialul din Qatar vor putea avea în lot până la 26 de jucători! Anunțul FIFA
24/06/2022 LA 08:20
Cupa Mondială FIFA
Câte bilete mai sunt disponibile pentru Cupa Mondială din Qatar
22/06/2022 LA 15:21