Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Deschamps a decis cine îi ia locul lui Benzema în echipa de start a Franței la debutul în Cupa Mondială

Bianca Dumitru

Actualizat 21/11/2022 la 11:56 GMT+2

Karim Benzema va rata turneul final al Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022, fiind accidentat. Potrivit presei din Spania, Didier Deschamps a decis cine este fotbalistul care îi va lua locul în echipa de start a Franței.

Deschamps et Benzema lors de France - Allemagne

Credit imagine: Getty Images

Karim Benzema nu va juca niciun meci la turneul final al Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022, accidentându-se la antrenamentul de sâmbătă al echipei naționale a Franței.
Atacantul celor de la Real Madrid a plecat deja din Qatar, iar selecționerul Didier Deschamps a anunțat că nu va mai convoca pe nimeni în locul său.
Ulterior, jurnaliștii din Spania au scris că antrenorul francezilor s-a decis deja pe cine va titulariza, în absența lui Benzema, în meciul cu Australia, primul al campioanei mondiale en-titre în Qatar.
Conform celor de la publicația catalană Sport, Deschamps are de gând să-l includă în primul 11, alături de Antoine Griezmann și Kylian Mbappe, pe Ousmane Dembele, fotbalistul celor de la Barcelona.
Atacantul a avut prestații bune în prima parte a acestui sezon în tricoul clubului blaugrana, iar selecționerul Franței vrea să-l folosească în detrimentul lui Olivier Giroud, care a completat trio-ul din atac la ediția precedentă a Cupei Mondiale.
Citește și:

Reacția lui Benzema după accidentarea care l-a exclus din lotul Franței

Accidentat la coapsa stângă sâmbătă, în timpul antrenamentului Franței, și după ce a aflat verdictul dur al medicilor, Karim Benzema a părăsit Doha, capitala Qatarului, duminică dimineața.
Potrivit jurnaliștilor L'Equipe, atacantul francez a plecat de pe aeroportul internațional Hamad cu destinația Madrid. El s-a îmbarcat pe zborul Qatar Airways QR149, care a decolat la 8:08 a.m. (ora 6:08 a.m. în Franța) și a aterizat pe aeroportul Adolfo-Suárez Madrid-Barajas la 1:33 p.m., ora locală. Medicii lui Real Madrid îl vor supune unor teste amănunțite.
După ce a fost nevoit să plece din lotul Franței înainte de startul Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022, fotbalistul care a câștigat recent Balonul de Aur a oferit o reacție emoționantă pe rețelele de socializare.
"În viața mea nu am renunțat niciodată... Dar în seara asta trebuie să mă gândesc la echipă așa cum am făcut-o întotdeauna, așa că vreau să las locul cuiva care poate ajuta grupul să facă o Cupă Mondială grozavă. Vă mulțumesc pentru toate mesajele de susținere", a scris Benzema.
Franța face parte, în Qatar, din grupa D, alături de Danemarca, Tunisia și Australia, primul meci al echipei lui Deschamps fiind programat marți, de la ora 21:00, împotriva australienilor.
Cine va câștiga trofeul Cupei Mondiale 2022?
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo